Атанас Пеканов: Говоренето против ваксините е опасно за цялото ни общество

Според него Кацаров е взел правилните решения
24 окт 2021 21:07, Нели Христова
138
Атанас Пеканов: Говоренето против ваксините е опасно за цялото ни общество
Снимка: БГНЕС

Абсолютна подкрепа за министър Кацаров, "зеленият сертификат" е един от начините да живеем относително нормално в тази много тежка ситуация. Ваксините са единственото ни оръжие срещу пандемията, ситуацията е много трудна". Това заяви пред БНТ вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Може би бяха прекалено бързо наложени мерките, но "зеленият сертификат" е ефективен инструмент да успокоим ситуацията и да стимулираме процеса по ваксинация, коментира Пеканов. По думите му принуда няма - тъй като има възможност и чрез тестове хората да си набавят "зелен сертификат".

Според Пеканов министър Кацаров е взел правилните решения. Много граждани се притесняват, защото не са информирани правилно, в целия свят са се ваксиниали 2,7 млрд. души, това не е довело до сериозни негативни последици, каза вицепремиерът.

Той заяви, че разбира притесненията на гражданите, но не и когато политическите лидери се възползват от страховете на хората в най-неподходящия момент. Говоренето против ваксините е опасно за цялото ни общество, каза Пеканов.


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
Оруел преди 1 месец
Интересно, изтрили са ми линка от от сайта диагноса.нет на латиница (коментар 88) и той виси във въздуха. Сигурно е "дезинформация". Става дума за последния обширен материал от Георги Ифандиев отпреди 4 дни и видеото, което съм посочил, леееко предупреждава за неблагоприятни ваксинационни реакции. Нищо де, псевдонимът Оруел и цензурата добре се съчетават заедно.
110
0
 
2
 
! Отговори
Жалко за народа преди 1 месец
Крайно време фал-шивият комсомолец Пеканов да си ходи след всичко което каза и натвори. Не е достатъчно да говори бързо без-смислици и да маха с ръце, следвайки съветите на червените PR-и.
109
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми то това е целта - тоя неподготвен дечко изплю камъчето - тотална диктатура. Дори и не можеш да говориш за нещо, което е против декретите на правителството. Не знам само защо си е обръснал мустачките, много ще му отиват.Както се вижда се след тази пЛандемия се готви локдаун заради климатичните промени. Тогава всеки, който реши да използва колата си ще се смята за предател на народа. Осъзнайте се малко.
108
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега и Киро и Асан да се изкажат в полза на ваксърите и ще гледат министерски съвет през крив макарон
107
1
 
29
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Говоренето е опасно само за тоталитарните режими.
106
1
 
8
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 1 месец
Големите сме свикнали да получаваме несправедливост от държавата.Сега учат и малките отрано на същото след като и за ваксинираните деца учението е дистанционно.Това ли бе целта на зелените сертификати?И със зелените сертификати и без всички деца са равнопоставени ще е вероятното им мисловен процес.На възрастните ни е ясно,че в тази държава отдавна и спазващите законите и останалите сме равнопоставени и при кандидати за депутати,стига да не изтърпява влязла в сила приисъда ефективно кандидата.
105
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 124: Рано почва работното ти време п.л.ъ.х.
104
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не съм фен на това правителство,но одобрявам решението!Това,че разни социопати и комплексирани "професори" имат 2човека социален кръгозор и не виждат реалната ситуация,не може да бъде норма и критерий за действителност.Всеки човек с широк спектър на контакти е свидетел на опасните страни на К19.Няма как да подцениш вирус убиващ хора.Макар и в такъв процент.Всеки живот е важен и е обществен дълг да го съхраним.Който не иска да живее в общество,не трябва да се допуска до обществени места !
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изборът ми е да те смачкам като ***..
102
3
 
24
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Пеканов иска да криминализира говоренето. Как господине говориш от името на цялото общество. Има хора с различни мнения от твоето, следва да се чуят. Което не се вижда и сега от масовите медии.
101
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Според Пеканов министър Кацаров е взел правилните решения." Има два варианта след това изказване: 1) другаря Пеканов е абсолютно разведен с реалността, защото РЕЗУЛТАТИТЕ показват дали Кацаров е "взел правилните решение", а резултатите ЕДНОЗНАЧНО показват ПРОВАЛЕНА ваксинация, ПРОВАЛЕНА информационна кампания, ПРОВАЛЕНА реакция на вирусната картина 2)другаря Пеканов лъже, за "кефа на шефа"
100
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха,дей Мангърчето,бе?При предишната власт каждьiй ден по ТВ -сутрин,обяд вечер и под изключително внимание обгрижван,щото е анти!Ами благодарете му за пропаганда срещу ваксините и грипчето,Фигуранта също участва,пак нямало вирус,ама на политическа основа.Вълната на зараза намаля пролетта,почна ваксинацията,ваксини осигурениз служебните плеснаха с ръце и почнахада уволняват,Кантарджиев,Балтов,щаба и хоп дойде новата,сега екшън за сертификати и никакви приказки срещу ваксините,абе луди ли сте?
99
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
отидох и си сложих бустерна трета доза Пфайзер в ХЕИ Варна.наредени на масичката пред лекаря 10 готови спринцовки.никой не ми каза че ваксината е с изтекъл срок 30.09.2021г.кой е адм.орган в ЕС че да реши че е безопасна.кога проведоха проучванията.защо не ми казаха .аз нямаше да разреша да ме бодат с изтекла ваксина.здравето си е мое нали.сърбите унищожиха изтеклите ваксини.
98
1
 
24
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Ционистите искат да сте ваксинирани - медиите им обявяват анти-ваксинирането за вредно и опасно. Демагогия...
97
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 111.Място в ЕС не ща,благодаря, не слугувам. А това мамино г. Ей. Че дс си търси другарче вместо да ръси мозъци
96
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз има още жълто на гащите, неговото мнение изабщо не ни касае. Ще си изучя яко някой от министритехкеже противоположната мнение.
95
30
 
4
 
! Отговори
Прожектор преди 1 месец
Скоро за невежите кратуни, отказващи да се ваксинират, няма да се намери място в ЕС !
94
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само Луна е спасението на тая пропаднала държава.
93
1
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 2290"Някой вярвал ли е, че ще доживеем антиутопиите от книгите и филмите" - така е в ес, където забраняват референдумите като вредни за ес демокрацията.
92
2
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
"Говоренето против ваксините е опасно за цялото ни общество, каза Пеканов." - нормално е свързаните с Брюксел да намират свободата за опасна за брюкселското общество. Затова и Брюксел е против референдумите.