Радев нападна ГЕРБ, тяхна била вината за недоверието към ваксините

Влизането в локдаун би било пагубно
731
Радев нападна ГЕРБ, тяхна била вината за недоверието към ваксините
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев свика служебните министри на „Дондуков“2 заради разпространението на коронавирса.

Пред тях той отсече, че предишните управляващи са насадили трайно недоверие към ваксините, които са най-надеждната превенция срещу коронавируса.

Още по темата

„Ясно беше, че определени партии и кандидати ще се възползват от ситуацията, ще искат оставки и ще саботират действията ви, без да имат смелост да предложат алтернатива или дълготрайно решение“, посочи държавният глава.

Той добави, че напълно съзнава негативния ефект от решението за зеления сертификат. „Като човек на дълга за мен приоритет са хората, а не рейтинга. Животът на хората за мен е по-важен от изборния резултат, който ще приема със смирение“, каза още Радев.

„Готов съм да платя цената на всички битки, които трябва да водим, за да защитим живота и здравето на българите“, отбеляза държавният глава, цитиран от bTV.

Според него влизането в локдаун би било пагубно. Това била и причината да застане зад решението за въвеждането на зеления сертификат, въпреки че било тежко.

„В същото време не се даде достатъчно време да се адаптират тези мерки и разбираемо това предизвика стрес и възмущение сред хората“, каза още Радев.

Той поиска от правителството да отговорят на няколко важни въпроса на хората – по най-бързия начин да се върнат децата в клас в безопасна среда; да се проучат информациите за цената на безплатните тестове за гражданите, защото на места цената им стига до 40 лв.; ясен отговор и указания към лекарите дали да се ваксинират пациентите със специфични заболявания; пълноценен контрол за спазване на мерките; да се проучи въпроса дали се издават сертификати срещу антитела на Запад и дали това може да бъде приложено у нас.

„Статистиката на заболелите и починалите не се интересува от мнението на хората за ваксините. Те са най-надеждната защита срещу вируса и не бива безразсъдно да оставяме съдбата си на произвола“, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


731
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
549
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поведението на радев е нормално за страхлив и злобен кариерист. Той така и не израстна за високата позиция, на която го издигнаха Първанов и Нинова. Нормално поведение за тези измислени генерали, които не са нито видяли, нито помирисали бойно поле - радев, янев, атанасов...послушни пионки на политици.
548
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме си Президент-Гъбарко. Гъбаркаше се с вируса, сега откакто той управлява еднолично пълним гробищата с един самолет хора дневно.
547
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука в коментарите яко промити мозъци пбаче
546
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувахте за зелен чорап, получихте зелен сертификат.
545
4
 
41
 
! Отговори
оставка бе преди 2 години
абе фигурант , когато Борисов казваше че става страшно и взимаше мерки , ти казваше че вирус нема а Борисов лъжел че го има .
544
4
 
26
 
! Отговори
Нагъл идиот преди 2 години
е пРезидент0.
543
4
 
26
 
! Отговори
Радко Промоцията преди 2 години
Зеления сертификат върви с подарък-зелени чорапки.
542
4
 
36
 
! Отговори
ужасен преди 2 години
Човек онемява от подобна наглост. Докаде може да стигне такова същество??? Горко за народа и държавата ни.
541
11
 
6
 
! Отговори
03/03/20 преди 2 години
Честит "Честит празник на всички, които не се поддават на манипулацията и ще се качат на Шипка!...."Каква ли щеше да бъде съдбата на България, ако онези велики българи се бяха поддали на вируса на манипулацията, на вируса на страха, на вируса на примирението, на вируса на слабоволието?"...,"Председателят на парламента Цвета Караянчева също обяви, че няма да се съобрази с препоръките на националния щаб за мерките срещу коронавируса и ще отиде на Шипка"
540
2
 
35
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Тоя изтрещя и съвсем го подкара през просото да лъже и маже.Какъв долен лъжец
539
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махай се вее, яд ме е че исках да гласувам за тебе тумерутино!!!
538
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха , че то едно от малкото неща, които НЕ провалиха ГЕРБ, е баш ваксиниранено! Осигуриха милиони ваксини, при това - от всички одобрени в ЕС, всеки може да избира с коя, къде и как да се ваксинира, ваксинираха по 30 000 на ден! Да се изцепиш, че тяхна била вината за проваленото ваксиниране (след повече от половин година власт), значи съвсем си загубил връзка с главния мозък. Или си абсолютно безсилен дори да намериш що-годе адекватно оправдание на провала си. Ех, Радев, Радев...
537
3
 
19
 
! Отговори
Руди преди 2 години
Духовете на починалите от ковид ще ви чакат с Кацарко и ще ви преследват вечно из Вселената.
536
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОЧЕТОХ коментарите и няма какво да добавя освен: ПРАВИ СТЕ ,ТЕЗИ СА ЗЛОБНИ И НЕКАДЪРНИ КРАДЦИ! ДАНЕ ИСКАТ ОЩЕ ЕДИН ПРЕЗИДЕНТСКИ МАНДАТ И ПРАНИТЕЛСТВО НА ПОЧТЕНИТЕ КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ! ДАНО НАРОДА ПРОГЛЕДНЕ И МАШИНИТЕ СДА НЕ СТАНЕ ПОДМЯНА И МАНИПУЛАЦИЯ НА СОФТУЕРА!
535
1
 
18
 
! Отговори
Роси преди 2 години
Кажи му Не...Щаст-....ник и го зарежи.За такова некадърно,злобно,махленско,посредствено парвеню,алчно да властва, противно не си заслужава да си губиш времето.
534
13
 
4
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Грехът на Радев е,че клекна пред Брюксел,а обеща нещо съвсем друго-национална политика и възвръщане на българският суверенитет,загубен при предходните,вкл.Борисов!!!
533
11
 
1
 
! Отговори
Факт преди 2 години
До АнонименВ края на 2020-та вече имаше ваксина-руската.Март-април вече можеше да бъде поръчана.
532
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко лъжи за 5 минути изрече Чорапа не е истина! Нямаше ваксини 2020-та!!!!! Единственото средство за борба с Ковид в света бяха маски, дистанция и ЛОКДАУН!!!! Да му напомн Ккккауна, че имахме най-меките мерки 2020-та на Балканите и Европа. Швеция бе само с по-меки. Радев остави само Кунчев от щаба. А Кунчев определяше ваксинацията.
531
4
 
16
 
! Отговори
Поли преди 2 години
Борисов е силен човек и политик, а го свалят слаби и на грамотни хора.
530
3
 
25
 
! Отговори
Помните ли преди 2 години
Кой казваше че няма ковид?