Радев нападна ГЕРБ, тяхна била вината за недоверието към ваксините

Влизането в локдаун би било пагубно
731
Радев нападна ГЕРБ, тяхна била вината за недоверието към ваксините
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев свика служебните министри на „Дондуков“2 заради разпространението на коронавирса.

Пред тях той отсече, че предишните управляващи са насадили трайно недоверие към ваксините, които са най-надеждната превенция срещу коронавируса.

Още по темата

„Ясно беше, че определени партии и кандидати ще се възползват от ситуацията, ще искат оставки и ще саботират действията ви, без да имат смелост да предложат алтернатива или дълготрайно решение“, посочи държавният глава.

Той добави, че напълно съзнава негативния ефект от решението за зеления сертификат. „Като човек на дълга за мен приоритет са хората, а не рейтинга. Животът на хората за мен е по-важен от изборния резултат, който ще приема със смирение“, каза още Радев.

„Готов съм да платя цената на всички битки, които трябва да водим, за да защитим живота и здравето на българите“, отбеляза държавният глава, цитиран от bTV.

Според него влизането в локдаун би било пагубно. Това била и причината да застане зад решението за въвеждането на зеления сертификат, въпреки че било тежко.

„В същото време не се даде достатъчно време да се адаптират тези мерки и разбираемо това предизвика стрес и възмущение сред хората“, каза още Радев.

Той поиска от правителството да отговорят на няколко важни въпроса на хората – по най-бързия начин да се върнат децата в клас в безопасна среда; да се проучат информациите за цената на безплатните тестове за гражданите, защото на места цената им стига до 40 лв.; ясен отговор и указания към лекарите дали да се ваксинират пациентите със специфични заболявания; пълноценен контрол за спазване на мерките; да се проучи въпроса дали се издават сертификати срещу антитела на Запад и дали това може да бъде приложено у нас.

„Статистиката на заболелите и починалите не се интересува от мнението на хората за ваксините. Те са най-надеждната защита срещу вируса и не бива безразсъдно да оставяме съдбата си на произвола“, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


731
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
509
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всеки човек с поне малко разум е ясно, че сега неваксинираните *** като мухи заради ГЕРБ и Бойко Борисов.
508
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко допълнение!Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, комунист, Десар, Тошко Йорданов, Петър Илиев Плагиата и естствено на върха е РАДЕВ!
507
4
 
34
 
! Отговори
Радев вън ! преди 2 години
Смотльо се изказа по въпроса ! Радев Вън ! Народът не те иска повече - ти се провали тотално !
506
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е, че ГЕРБ провалиха ваксинирането и недоверието към ваксините е само едно от нещата, с които ГЕРБ провалиха ваксинирането. ГЕРБ не ваксинираха първо най-възрастните като най-уязвими. ГЕРБ не диверсифицирана риска и закупиха огромни количества от АстраЬенека и много малко от Пфайзер и Модерна. ГЕРБ не използваха всички налични вакзщсини, а пазеха повече от половината за втора доза и за незнайно какво още.
505
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стана ми по-противен от Пеевски!
504
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадев, Крадевидва и твоята коледа и голгота, тъ..панароиден кр.етен!
503
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигурантът полудя - за него доскоро вируса беше политически, не знам да е излязал и да покаже как се ваксинира, даже не знам да е известно да е ваксиниран
502
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОТАЛЕН ОТКАЧАЛНИК- СТИГА СЕ ОТЪРКВА В ГЕРБ, АМИ НАПРАВИ НЕЩО ЗА ДЪРЖАВАТА, ЧЕ ДО ТУК Е ПОТОПЕНА- ЧЕРЕПИТЕ ФАЛИРАХА 2014Г КТБ, СЕГА ФАЛИРАХА БЪЛГАРИЯ- ГЕРБ ИМ БИЛЕ ВИНОВНИ- НЕКАДЪРНИЦИ.
501
3
 
26
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Долен *** си ти,лъжец лъжец безцеремонен безкръвно човекоподобие
500
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е толкова самовлюбен и изпечен кариерист, че не усети как за няколко дни тотално се оака и сега бърше ли бърше, сори , но само с кобри, лицеви опори и празни приказки държава не се управляба, дела са нужни, а не празни приказки и обещания, от мен загуби един глас
499
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е егати наглата креатура. не си ли спомня как насъскваше всичко живо да реве срещу ваксините само за да нареди на ГЕРБ и да спъва управлението им. Който гласува за Радефф на предстоящите избори подписва смъртната присъда на България, помнете ми думата. Такова изврътливо предателско и нагаждаческо същество не е имало в българската политика а ние на какво ли не сме се нагледали. Вън от политиката за този ***!
498
3
 
24
 
! Отговори
Аман преди 2 години
От амбициозни провинциалисти. Къде е елита в тая държава, бе. Всеки ***, фураж, постедственик- управник.
497
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според написаното в официалния сайт на Кадаровото министерство на здравеопазването, ваксинките е трябвало да бъдат унищожени преди месец и половина.
496
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, ха, ха! Преди повече от годин иполовина Борисов обърна света, закупи и докара ваксините в България, а фигурантът тогава правеше антивакс агитация на Шипка и където му падне другаде!
495
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе имаме ли министър председател да ръководи правителството, ще се чуе ли гласеца на *** смотан. Щото Радеф направо си се самоназначи за шеф и генерал на изпълнителната власт, а скоро Деси ще назначи на народното събрание.
494
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се беше концентрирал върху пандемията, а не да се мъчиш да вадиш кирливи ризи, които в крайна сметка си останаха кьорфишеци сега можеше да изглеждаш добре в очите на интелигентните хора в България и в очите на другите държави от ЕС. Вместо това изглеждаш жалък буквално *** с тези лицеви опори. Падни за 20 Радеффф. Ей ако имах много пари щях да извадя оня потънал кораб и да го оставя някъде на душата да го виждат хората и да си напомнят от време на време до какво води неможенето
493
3
 
29
 
! Отговори
До пенсионера преди 2 години
Рашко, ти ли си?? А не се излагай повече, няма смисъл вече, чорапа изгоря!!!!!
492
3
 
33
 
! Отговори
Фуражки Вън ! преди 2 години
Да сеотървем на 14.11.21 от некадърните лъжци Радев и слугата му Янев ! Да осъществим истинската промяна !
491
1
 
41
 
! Отговори
Хайде да не лъжем ! преди 2 години
Някакъв *** на Радев с прякор Пенсионер твърди, че Радев бил разкрил някакви злоупотреби на правителството на Борисов !? Къде са тези злоупотреби ?! Досега не доказаха Нито Една злоупотреба на Борисов ! ! Не сме толкова *** за каквито ни взимат кукловодите на Радев Божков и Прокопиев !
490
34
 
3
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 години
През досегашния си съзнателен живот преминал през най различни съ бития Нотова което наблюдавам сътворено през тези години на управление от Борисов няма сравнение .ТОЙ ВЪПРЕКИ ВИДИМОТО СЪСТОЯНИЕ НА ИКОНОМИКА И ЗЛОУПОТРЕБИТЕ КОИТО БЯХА РАЗКРИТИ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАЗКРИВАТ СЛУЖЕБНИТЕ МИНИСТРИ .Вместо да си покрие главата с пепел и да се покрие той най нагло и със злоба ръ си небивалици и обиди срещу президента и служебните министри .