Бойко Борисов: Българите вече може само Господ да ни спаси

Той отново атакува Радев и Кацаров
Обновена: 27 окт 2021 12:55 | 27 окт 2021 12:18, Нели Христова
675
Бойко Борисов: Българите вече може само Господ да ни спаси
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов се включи на живо от Басарбовски манастир "Св. Димитър".

"Искам да кажа "добре дошли" на всички, които са живи и здрави, разбира се. В днешно време това е голяма ценност. Не че преди не е била. Искам да видите колко е хубав манастира, какво сме направили. Въпреки смирението, въпреки това, което вчера направихме - на предложението да се обединим около живота и здравето на хората, във войната срещу епидемията, ми беше отговорено, че едва ли не не се интересуват от мен. Но аз се интересувам от Радев. Като едноличен господар на държавата и ръководещ и привикващ министри и кметове. Той се опитва да вменява и вина", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Още по темата

Борисов показа ампула от ваксина срещу COVID-19, чиито срок на годност е 30 септември, като заяви, че с разрешение на ЕК, срокът на препарата на "Пфайзер" се е удължил до декември.

"Претенцията ми към Радев и министъра, трудно ми е да го нарека министър на здравеопазването, тъй като той трябва да е министър на болестта и смъртта. Киселото мляко в магазина, когато му изтече срокът на годност, магазинерите му намаляват цената. Да, може да е малко по-вкиснато, но е безвредно и хората го изяждат на по-ниска цена. Когато спрях ваксината на "АстраЗенека", се обяснявах от сутрин до вечер. Обяснявах, че това е най-евтината ваксина и сме я поръчали в големи количества, за да спестим парите на данъкоплатците. Като даде дефекти, ние я спряхме, отидохме в Европа, срещата бе във Виена, и изведнъж в България дойдоха 3 млн. ваксини. Ние предупреждавахме, че ще дойде момент, в който ще се наложи да се бракуват ваксини. И вместо Кацаров да излезе и да настоява да се ваксинираме с пресните ваксини, а не с удължения срок, те обясняваха нещо друго: "Мафията ще ви плаши със статистиката от пандемията". Това го е казал Радев. А вчера казва съвсем друго: "Има рязко нарастване на случаите. Само с мерките ще преодолеем това препятствие". Сиреч - мафията говори", заяви Борисов и допълни: "Един и същи човек. Но или едното е вярно, или другото е вярно".     

Лидерът на ГЕРБ заяви, че ваксините с изтекъл срок били безвредни, но не се знаело колко са ефикасни. Сега нямало кой да го обясни.

"Що се отнася до хубавите ваксини, пресните, те вече са в Норвегия, поставени на норвежците. Те бяха продадени от Кацаров със съдействието на парламентарните сили, които подкрепят този човек. Това са фактите", каза още Борисов.

"Румен Радев и министрите му докараха България до толкова трагично положение, че вече само Господ може да спаси хората", заяви пред младежи от ГЕРБ Борисов в Бесарбовския манастир. "Служебният кабинет е изтеглил трети дълг! Първо изтеглиха 300 милиона, след това два пъти по 500 милиона. Държавните ценни книжа, които заложиха вчера, са на 0,53% лихва. Когато ние теглихме дълг в началото на годината, той беше с отрицателна лихва. Това показва на международните пазари, че дори българският финансов пазар няма доверие на това провалено управление. От - 0,7% при нас до 0,53% лихва при Радев означава, че младите българи ще трябва да платят над 1,2% лихва, каза още Борисов и подчерта: Финансовите и икономическите министри в двата служебни кабинета се провалиха напълно. Защо Асен Василев се смята за успешен финансов министър, когато лихвите му хвърчат нагоре и задължават българите? Имам въпрос и към Кирил Петков - защо се тегли дълг през месец, нали имаше големи инвестиции и висока събираемост?!"

"При "лошия Бойко" имаше нулева миграция, управлявахме Ковид кризата успешно, строяха се пътища. Пътят между Велико Търново и Русе строи ли се? Не! Докато не се върне ГЕРБ един метър няма да се построи.

"Светът вече излезе от пандемията, а в България отново се говори за пълно затваряне. Молбата ми към българите е само да отидат и да се ваксинират", каза в заключение Бойко Борисов.                              

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
465
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тиквата като знае че астра зенека била дефектна защо кара хората да се ваксинират? и защо не е при приятеля си дерибеевски да му дава министерства и на доган бей държвни земи да си загражда сякаш му е бащиния???
464
6
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Не знам кой ще ни спаси но ци гънте ще ни унищожат!ПРеди час 10 15 тумба от малолетни заразени ци гъни неспазвйки мерките викат и крещят из улиц;ите....звъня на МВР и реакция НИКАКВА!
463
13
 
11
 
! Отговори
Стоил преди 2 години
Пожарникар говори за ваксини...какво ли още ни очаква?
462
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е некадърник , не искам некадърници да ме управляват
461
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко не е на власт и САЩ обмислят премахването на визи за българи. Само това стига за да ти стане ясно, че Боко е необявеният действащ политик в Магнитски и Пандора!
460
9
 
13
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Всевишният му говори - тежьк симптом на шизофренияСкоро гледах , че и жана дарк е имала гласове вьв главата и твьрдяла , че светата дева и проговорила
459
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак се изкушавам да гласувам за ГЕРБ, за да може на 01.01.2022 когато всички си получат новите сметки да изкараме тиквата и да я линчуваме публично! Нека като си забърка глупости, да е н власт той когато се види резултата от управлението му и всички да видят колко е мислил за народа! И всеки ден ще напомням на герберите, че тяхната тиква беше на власт в него момент, да видим тогава какво ще лъжат и мажат!
458
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нулева миграция . . . . . . . . . . . Боже ела и си събери вересиите!
457
13
 
13
 
! Отговори
Той е! преди 2 години
Бойко е Спасителят! Просто трябва да му се ударят 30 камшика и после да се разпъне.Ще бъде свята жертва в името на народа. И голямо зрелище и радост на народа.
456
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно е прав.Убедих се.Гласове от цялото ми семейство за него
455
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да. Прав е Бойко. Лидер е. Може го. Радев е смешен в своите напъни.
454
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Бойко
453
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако всички българи са като теб, Боце, България е загубена. Ти цели 12 години я опоска като африканска държава и сега, усещайки че е възможно тя да вземе тези 13 млрд. пак се напрягаш да скубеш! Ама пита ли мадам Херо какво мисли за теб? Тя решава това, а не Меркел, Вебер и Лопес.
452
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не съм гласувал за Герб но в случея Бойко е абсолютно прав Радев се окоза пълен *** и дребнаво човече
451
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев че е некадърник и крадливо манкало е ясно факт е че управлява кризата много по зле от Бойко
450
13
 
31
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Борисов изтегли 16 милиарда кредит последните години, а народа почна да живее още по-бедно и мизерно, какво повече да говорим народа няма да гласува докато не се създаде партията на безпартийните и такива като Борисов не влязат в затвора, и не им конфискуват крадените милиарди средства и имоти. Който може да емигрира няколко години не получихме безвъзмездни средства, безвъзмеден базов доход,шкаф,европейски пенсии, европейска мрз, намалена работна седмица, шенген, падане на визи и тнт
449
12
 
16
 
! Отговори
Тулуп Чекмеджов преди 2 години
На Ердоган ибрикчията.... На Доган слугата се изказа
448
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бил Каиша Ако ГЕРБ спечелят изборите, това ще е благодарение на другите партии, а не на ГЕРБ, бъди сигурен в това, според това , с кой им е по-добре да управляват на останалите партии, ако предпочитат ГЕРБ , ГЕРБ ще спечели , ако си изберат друг, герберите увяхват.
447
6
 
9
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
След управление на комунисти така се случва.
446
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бил КаишаТо това - "колелото се върти" е българска поговорка, а не на Г. Димитров, а значението е - че ''ще стигнете до моята'', и ''тях(теб) ще те застгне същото'' , "нещата се променят" и други подобни значения.