Бойко Борисов: Българите вече може само Господ да ни спаси

Той отново атакува Радев и Кацаров
Обновена: 27 окт 2021 12:55 | 27 окт 2021 12:18, Нели Христова
675
Бойко Борисов: Българите вече може само Господ да ни спаси
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов се включи на живо от Басарбовски манастир "Св. Димитър".

"Искам да кажа "добре дошли" на всички, които са живи и здрави, разбира се. В днешно време това е голяма ценност. Не че преди не е била. Искам да видите колко е хубав манастира, какво сме направили. Въпреки смирението, въпреки това, което вчера направихме - на предложението да се обединим около живота и здравето на хората, във войната срещу епидемията, ми беше отговорено, че едва ли не не се интересуват от мен. Но аз се интересувам от Радев. Като едноличен господар на държавата и ръководещ и привикващ министри и кметове. Той се опитва да вменява и вина", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Още по темата

Борисов показа ампула от ваксина срещу COVID-19, чиито срок на годност е 30 септември, като заяви, че с разрешение на ЕК, срокът на препарата на "Пфайзер" се е удължил до декември.

"Претенцията ми към Радев и министъра, трудно ми е да го нарека министър на здравеопазването, тъй като той трябва да е министър на болестта и смъртта. Киселото мляко в магазина, когато му изтече срокът на годност, магазинерите му намаляват цената. Да, може да е малко по-вкиснато, но е безвредно и хората го изяждат на по-ниска цена. Когато спрях ваксината на "АстраЗенека", се обяснявах от сутрин до вечер. Обяснявах, че това е най-евтината ваксина и сме я поръчали в големи количества, за да спестим парите на данъкоплатците. Като даде дефекти, ние я спряхме, отидохме в Европа, срещата бе във Виена, и изведнъж в България дойдоха 3 млн. ваксини. Ние предупреждавахме, че ще дойде момент, в който ще се наложи да се бракуват ваксини. И вместо Кацаров да излезе и да настоява да се ваксинираме с пресните ваксини, а не с удължения срок, те обясняваха нещо друго: "Мафията ще ви плаши със статистиката от пандемията". Това го е казал Радев. А вчера казва съвсем друго: "Има рязко нарастване на случаите. Само с мерките ще преодолеем това препятствие". Сиреч - мафията говори", заяви Борисов и допълни: "Един и същи човек. Но или едното е вярно, или другото е вярно".     

Лидерът на ГЕРБ заяви, че ваксините с изтекъл срок били безвредни, но не се знаело колко са ефикасни. Сега нямало кой да го обясни.

"Що се отнася до хубавите ваксини, пресните, те вече са в Норвегия, поставени на норвежците. Те бяха продадени от Кацаров със съдействието на парламентарните сили, които подкрепят този човек. Това са фактите", каза още Борисов.

"Румен Радев и министрите му докараха България до толкова трагично положение, че вече само Господ може да спаси хората", заяви пред младежи от ГЕРБ Борисов в Бесарбовския манастир. "Служебният кабинет е изтеглил трети дълг! Първо изтеглиха 300 милиона, след това два пъти по 500 милиона. Държавните ценни книжа, които заложиха вчера, са на 0,53% лихва. Когато ние теглихме дълг в началото на годината, той беше с отрицателна лихва. Това показва на международните пазари, че дори българският финансов пазар няма доверие на това провалено управление. От - 0,7% при нас до 0,53% лихва при Радев означава, че младите българи ще трябва да платят над 1,2% лихва, каза още Борисов и подчерта: Финансовите и икономическите министри в двата служебни кабинета се провалиха напълно. Защо Асен Василев се смята за успешен финансов министър, когато лихвите му хвърчат нагоре и задължават българите? Имам въпрос и към Кирил Петков - защо се тегли дълг през месец, нали имаше големи инвестиции и висока събираемост?!"

"При "лошия Бойко" имаше нулева миграция, управлявахме Ковид кризата успешно, строяха се пътища. Пътят между Велико Търново и Русе строи ли се? Не! Докато не се върне ГЕРБ един метър няма да се построи.

"Светът вече излезе от пандемията, а в България отново се говори за пълно затваряне. Молбата ми към българите е само да отидат и да се ваксинират", каза в заключение Бойко Борисов.                              

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
445
6
 
18
 
! Отговори
три пъти гален преди 2 години
по главата от папи и един път изритан здраво отзад от Радев ....голям майтап
444
0
 
1
 
! Отговори
Господ преди 2 години
харесва това.
443
4
 
11
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Бокич, всеки ден свещ ще ти паля
442
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комуниста Боко, който си стиска комунистиеската книжка , вика - "Дръжте комунистите!" , да се смееш ли, да плачеш ли?
441
2
 
2
 
! Отговори
какъв кеф преди 2 години
за Барбата,мехлем....
440
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДианаДиано , защо хората да не подкрепят например ИТН, която също е дясна партия, а точно ГЕРБ? Кажи!
439
9
 
12
 
! Отговори
С други думи преди 2 години
Преврата на Радев няма да се случи
438
5
 
5
 
! Отговори
Бил Каиша преди 2 години
Георги Димитров вожда на комунистите е казал, че колелото на историята никога не се върти назад, така че комунистите никога няма да управляват България
437
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано се видиш скоро с Господ да го помолиш за нашето спасение!
436
5
 
9
 
! Отговори
Истината боли преди 2 години
Днес всичките ни олигарси, недокоснати от закона са от БСП! Всички тези безобразия са по вина на прехода на БСП - те накараха хората да крадат и лъжат за да могат те да оберат парсата зад гърба им и да натопят другите в своите вини, а Радев е тяхна марионетка
435
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господ да те утрепе тиквочар , че ми закри фирмичката.
434
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МЕСИЯТА Ама вие наричате ''комунисти'' - БСП, ДБ, либералите и всичко, което не е герберско.
433
3
 
5
 
! Отговори
мак преди 2 години
Дианооо, нямаш ли си друга работа?
432
8
 
6
 
! Отговори
ttt преди 2 години
Тоя обикаля манастири и говори за господ. Няма божа заповед, която да не е нарушил, някой доста често.
431
7
 
9
 
! Отговори
Упорито вървим преди 2 години
към Борисов 4
430
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв господ бе гнусар господ е *** ако го има щом позволява родители да страдат заради смърт на деца които нищо не са разбрали от живота можели господ да направи две плюс две да е равно на седем и половина
429
7
 
7
 
! Отговори
Молитва преди 2 години
Господи, Борисов пази и България спаси
428
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАми издири кой е заложил и платил за бомбата в църквата, както кой след това е избил всички участвали по някакъв начин в този атентат, бяс ловя, че няма да получиш достоверни материали или ако откриеш такива, ще те убият, защото явно атената е организиран от някоя държава, а не точно от комунистите, но те са използвани да свършат мръсната работа.
427
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти и историята толкова познаваш, но дрънкаш пропаганда, просто се прави незаконен преврат придружен с насилие срещу законното правителство на земеделците, след което земеделците вдигат възстание - Септемврийското възстание, което бива жестоко потушено и с много жертви из цяла България, комунистите дори са били против това възстание, но когато то избухва из цяла България, комунистите също се включват в него, както и други!
426
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Ти и историята толкова познаваш, но дрънкаш пропаганда, просто се прави незаконен преврат придружен с насилие срещу законното правителство на земеделците, след което земеделците вдигат възстание, което бива жестоко потушено и с много жертви из цяла България, комунистите дори са били против това възстание, но когато то избухва из цяла България, комунистите също се включват в него, както и други!