Борисов: Петков не ме вълнува, Радев е нарушил Конституцията

Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи, заяви лидерът на ГЕРБ
27 окт 2021 13:23, Нели Христова
175
Борисов: Петков не ме вълнува, Радев е нарушил Конституцията
Снимка: БГНЕС

В България основният закон е Конституцията и той трябва да се спазва. Радев знаел ли е това?

Още по темата

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод днешното решение на Конституционния съд, в което се казва че президентът Румен Радев е нарушил Конституцията при назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката при назначаването му през месец май тази година.

"Кирил Петков не ме интересува. Радев не го ли знае? Не се ли запита, като видя декларацията. И после наглостта му да пише до Конституционния съд да отменят делото. Това е за коментар. Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи и съветници, за които той твърди, че са най-великите в сравнение с нашите", каза още Бойко Борисов.

Решението на Конституционния съд е, че Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията.Румен Радев трябва да отговори дали е знаел, че назначава човек с двойно гражданство за икономически министър? Щом е имал наглостта да изпрати писмо до съда да спре делото, значи е знаел! Ние настояваме да се спазва върховенството на закона. Нямам нищо против лично срещу Кирил Петков. Напротив – искам да бъде на политическата сцена, за да докажем кой е по-добър. Аз твърдя, че това сме ние, доказали сме го, каза още той.     

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боце, ама той Асен Васелев беше твой министър ама те разбра и се отрече от тебе. Щото си те знаят, затова май е тая омраза към Кирил Петков нали...
126
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ГРАО могат да проверят българското му гражданство а не и канадското.
125
5
 
7
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Да те съобщят като партиен лидер в мащабна корупция по Магнитски американците и пак да драпаш за власт е те това е ГЕРБЕРСКАТА НАГЛОСТ, КОЕ Е ПОВЕЧЕ НЯКВО ЛИСТЧЕ ДЕКЛАРАЦИЯ ИЛИ НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ДА СЕ ЗАНИМАВА С КОРУПЦИИТЕ ТИ?!Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2021/10/27/ks-ukazyt-na-radev-za-naznachavane-na-petkov-protivokonstitucionen.508354,1#comment-newest
124
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ела, Бойко, че без тебе по-зле
123
9
 
12
 
! Отговори
Чекмеджан!! преди 2 години
Точно ти да учиш на морал и право е недопустимо!!! Ти си един крадец,демагог,подлец и некадърник!
122
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я се скрий бе, мошеник! Навря България в мизерия и заеми, каквито не е имала и след загубата във войните! Няма по-вредно нИщо от теб за тази държава!
121
7
 
13
 
! Отговори
д-р Белобрашнев преди 2 години
Борка, станал си поне 150 килца, пази се от ДелтЪтЪ.
120
8
 
9
 
! Отговори
учи бе преди 2 години
Всички целия народ знае само Радев НЕ ЗНАЕ.
119
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вари го, печи го, все си е тиква! Е не каква да е тиква де, а тиква с много чекмеджета и едно гешеФтче.
118
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 130, принципно си прав, обаче при толкова много служби някак си ми е много странно, че никой не е направил справка в ГРАО за да провери достоверноста на декларацията
117
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов, то ако беше длъжен, немаше да се изискват декларации бре, тооолуууп
116
0
 
12
 
! Отговори
икономист преди 2 години
До 99Не смяташ ли, че конституционното право на живот на някои групи български граждани отдавна е нарушено? А въпросният КС не прави нищо, за да промени това обстоятелство. Имам предвид хилядите бездомни хора, които са оставени на произвола на съдбата, от българската държава и нейните институции. Без доходи и покрив над главите, те са обречени на бавна и мъчителна смърт.
115
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце то и ти требваше да носиш отговорнсто като назначи Калинка, щерката на твоя авер от пожарната за шеф на фонд Земеделие, ама на никой и до ден днешен не те закача за случая, а между другото, да ни кажеш Калинка все пак осъдиха ли я или Ц
114
4
 
14
 
! Отговори
До 130 преди 2 години
Не, не е длъжен. Заради това се попълва декларация и ако има несъответствие в нея, отговорност носи подалия декларацията. Радев няма как да знае кой какво гражданство има. Ти като попълниш грешна данъчна декларация, кой носи отговорност - ти или работодателя ти?!?! Айде малко мислете с тези глави и стига сте ходили по акъла на пожарникаря.
113
5
 
13
 
! Отговори
Da jievee Radev преди 2 години
крадеца вика "дръжте крадеца". Най-наглият престъпник в тая държава смее да коментира кой спазвал Констуцияа и кой не. Тоя *** а 10г извърши в пъти по-тежки престапления.... и е.... ти държавата ни затова е на дереджето а което е, защото министър, който е такъв за 2 месеца има двойно гражданство.Ще гласувам с две ръце за Радев!!
112
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да му избодат очите , му изписаха веждите . Не съм се и съмнявала , че КС ще гласува по този начин . Че този съд е назначен от ББ и е в негова услуга . Борисов е злобен комплесар . Не може да приеме предимствата на Радев и ще се пръсне като балон от ЯД .
111
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и ти тик-воч я наруши като отне правото ми на труд, закри ми фирмата.ще гласувам за Кирил за да не допусне престъпници като теб във власта.
110
6
 
12
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Дебелият страхлив интригант не спря да реве и да върти интрижки. ;)
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен до 110-Да пЕврофондове се точат от герб и ЕС заедно ;) Има го в нета как се точат с мидени ферми . Даже сега няма кой да изчисти морето от бо.клуците на Брюксел и герб. И по всички други проекти . Те за тва за измислени европроектите за да се преразпределят блага а не за бизнес. В цяла Европа ЕС и герберските евро атлантически фирми аааа .. партии точат фондовете . В Германия в малък ручай има цяло пристанище въпреки че реката не е плавателни и никога не е била ;)
108
20
 
17
 
! Отговори
Специалист преди 2 години
Ти си затвора, Борисов, ама викаш, прескочете мен, хванете Радев