Борисов: Петков не ме вълнува, Радев е нарушил Конституцията

Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи, заяви лидерът на ГЕРБ
27 окт 2021 13:23, Нели Христова
175
Борисов: Петков не ме вълнува, Радев е нарушил Конституцията
Снимка: БГНЕС

В България основният закон е Конституцията и той трябва да се спазва. Радев знаел ли е това?

Още по темата

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод днешното решение на Конституционния съд, в което се казва че президентът Румен Радев е нарушил Конституцията при назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката при назначаването му през месец май тази година.

"Кирил Петков не ме интересува. Радев не го ли знае? Не се ли запита, като видя декларацията. И после наглостта му да пише до Конституционния съд да отменят делото. Това е за коментар. Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи и съветници, за които той твърди, че са най-великите в сравнение с нашите", каза още Бойко Борисов.

Решението на Конституционния съд е, че Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията.Румен Радев трябва да отговори дали е знаел, че назначава човек с двойно гражданство за икономически министър? Щом е имал наглостта да изпрати писмо до съда да спре делото, значи е знаел! Ние настояваме да се спазва върховенството на закона. Нямам нищо против лично срещу Кирил Петков. Напротив – искам да бъде на политическата сцена, за да докажем кой е по-добър. Аз твърдя, че това сме ние, доказали сме го, каза още той.     

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
8
 
8
 
! Отговори
ТУЛУП преди 2 години
А така Бацее...ръгай чушки в бобааа...
106
10
 
21
 
! Отговори
оказа се, че преди 2 години
5 години има престъпник на Дондуков 2 вместо главнокомандващ...
105
20
 
20
 
! Отговори
Валю Мънито преди 2 години
Ти окради държавата, Радев нарушил Конституцията-артист голям си ти, машмарок!
104
5
 
12
 
! Отговори
анонимен до 110-Да п преди 2 години
Как се точат еврофондове бе? Ония в Брюксел може би са в постоянна летаргия , ама случайно се събудиха и спряха еврофондовете при управлението но БСП и като се върна отново ГЕРБ ги пуснаха. Стига сте се опитвали да манипулирате хората , че ставате смешни.
103
5
 
3
 
! Отговори
ТУЙ КАЗАХА ЗВЕЗДИТЕ преди 2 години
ЩОМ МЕРКУРИЙ С БЛЯСЪК СЕ ИЗПЪЛНИ НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ ЩЕ БЪДЕ И БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ!!! ТУЙ КАЗАХА ЗВЕЗДИТЕ И БЪРЗИЯТ ВЕСТОНОСЕЦ МЕРКУРИЙ ИЗДИГНА МАРС НАВИСОКО И РЕЧЕ БУДА, ДО ТУК ЩЕ Е ВЕЧЕ!!!
102
6
 
12
 
! Отговори
До Киркова преди 2 години
Тези 23% дето са Буци са икономически зависими от него...администрация, чиновници, селски дерибеи.
101
5
 
7
 
! Отговори
мак преди 2 години
Радев не е ли знаел за Петков? Едва ли. Но пък този случай е добре дошъл за т.лупа, има още един повод да плюе до несвяст по 10 пъти на ден. Петков навярно ще се откаже от политиката и герб окончателно ще си отдъхне.
100
6
 
14
 
! Отговори
Киркова преди 2 години
Борисов,ти остави най бедния народ,българския,отивай си с мир.На този,очите му са от балатум.55% от българите са за Р.Радев,23% са за Боко банкенски.Ето това ти опъва нервите като ластика на шортите на стара баба.
99
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя открадна 7млд и ги раздаде на асфалтовите олигарси,а през това време пенсионерите умираха от глад и вместо да е в затвора, реве като бебе,но и неговото време ще дойде,каскета няма да е вечен!
98
11
 
19
 
! Отговори
Трол на ГЕРП преди 2 години
Аз ще гласувам за партията на Кирил Петков.
97
11
 
22
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Тази мytра е най-добрата реклама за РАДЕВ и ПП !!!
96
15
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Врагът на моя враг ми е приятел - древно правило !___тик-воч ми е противен враг, значи - Здравей, Приятелю Радев !!!___Благодаря tuлуп, ориентира ме за гласуването, показвай се по-често !!!
95
20
 
13
 
! Отговори
90 Милиарда за 12г. преди 2 години
Да правиш държавни борчове, които да грабиш и да точиш еврофондове е конституционно.
94
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почтеният Киро и Чорапа всъщност се оказаха мoшеници и престъпници...
93
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново се оказва, че банканския тарикат не знае законите в държавата. При встъпване в длъжност се попълва декларация, че нямаш двойно гражданство, тъй като не може президентът да разпитва 200+ държави дали всеки от предложените министри има тяхно гражданство...нали разбирате какъв абсурд щеше да е в този случай. И тъй като се попълва декларация, то отговорност носи попълнилия тази декларация, в случая Петков. Президентът има задължение само да изисква тази декларация.Ти.квун да научи законите!!
92
15
 
18
 
! Отговори
Д-р Иванов Карлуково преди 2 години
Гнycна мутра.
91
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов не се интересува почтен ли е Петков или не, сам си го казва. Просто иска да свали Радев.
90
10
 
10
 
! Отговори
John преди 2 години
Като толкоз го вълнува конституцията, отдавна трябваше да забрани ДПС.... Защото според същата тази конституция не може да има етнически партии....
89
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказа се, че на Дондуков от 5 години има престъпник вместо президент... Гешев, защо не реагира?
88
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото нарушение на конституцията е да извиват ръцете на здрави хора да се ваксинират с тестова ваксина, която не е задължителна, но се издава заповед за сертификати, което взима свободата. Бойко се каза вчера, че ако той бил на власт 70 процента щели да бъдат подложени на извиване на ръце. Сиреч "ваксинирани". И боко и радко са една стока. Каквото им се нареди отвън изпълняват, а останалото са вътрешни далаверки.