Борисов: Петков не ме вълнува, Радев е нарушил Конституцията

Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи, заяви лидерът на ГЕРБ
27 окт 2021 13:23, Нели Христова
175
Борисов: Петков не ме вълнува, Радев е нарушил Конституцията
Снимка: БГНЕС

В България основният закон е Конституцията и той трябва да се спазва. Радев знаел ли е това?

Още по темата

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод днешното решение на Конституционния съд, в което се казва че президентът Румен Радев е нарушил Конституцията при назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката при назначаването му през месец май тази година.

"Кирил Петков не ме интересува. Радев не го ли знае? Не се ли запита, като видя декларацията. И после наглостта му да пише до Конституционния съд да отменят делото. Това е за коментар. Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи и съветници, за които той твърди, че са най-великите в сравнение с нашите", каза още Бойко Борисов.

Решението на Конституционния съд е, че Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията.Румен Радев трябва да отговори дали е знаел, че назначава човек с двойно гражданство за икономически министър? Щом е имал наглостта да изпрати писмо до съда да спре делото, значи е знаел! Ние настояваме да се спазва върховенството на закона. Нямам нищо против лично срещу Кирил Петков. Напротив – искам да бъде на политическата сцена, за да докажем кой е по-добър. Аз твърдя, че това сме ние, доказали сме го, каза още той.     

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
97 то вече нищо не ни изненадва от българите в чужбина! След гласуването за Слави очаквам всякакво падение от всякакъв тип. Това да гласуват за лъжец и за доказан крадец едва ли ще ни изненада. Виж ако вземат някакво разумно решение може и да се шокираме.
86
12
 
9
 
! Отговори
Радеф за смях... преди 2 години
Питали проф. Герджиков : Професоре, ще излезете ли на диспут с г-н Радев ? На което професорът отговорил : " Разбира се , с удоволствие ще се изправя в интелектуален дуел с г- Радев ! Но като гледам, той е без оръжие."
85
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаем,знаем,че Радев ти е трън в очите.Още дълго ще те боде.Свиквай тикво.
84
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
93 българин не българин има Конституция и тя ще се спазва. Тук въпросът въобще не е Кирил, а почтеноста в постъпката. Защото ако не ти пука за това, че нарушават най-висшия закон на държавата, значи няма никога да ти пука за това че се нарушават по-нисшите. А те са всички останали закони. Това разбирате ли го? Утре по същия начин ще нарушат конституционното ти право на живот, дори и във война, на забрана на опити с тялото ти, на забрана да одържавят имуществото ти и т.н. Казуса е за почтеност!
83
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оф, на Боко всяка втора дума му е "Радев". Съвсем се е побъркал.
82
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, ама да не стане така, че сега гласовете на българите от чужбина всичките ще отидат при партията на Петков? И в България подкрепата за него не е никак малка... плюс тези от чужбина, резултатът на ПП се очертава да е много добър на изборите.
81
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се дразнят пpocтичките тролчетата тук, когато Борисов не им спестява истината за техния идол Чорапа..
80
11
 
22
 
! Отговори
Киро-дисидент! преди 2 години
А, Кирето вече е фейсбук-дисидент. Турнал си е банер 'мен не ме е страх' и събира лайкове от будните фейсбук бунтари срещу злия съд, който не искал да промени конституцията за нашето селско момче
79
13
 
17
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Бойко, върни парите ! Защо твоя министър Младенов има офшорка ? Отклоняваш вниманието на хората, тях гражданството на Петков не ги интересува !
78
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
85 правиш ли разлика между Конституционно нарушение и нарушение на наредба? Ходи питай някоя тройкаджийка от юридическия. Това е толкова очевидна разлика, че и случайно попаднал в юридическия може да ти отговори. Между другото и казуса с правото на Киро да е министър също е елементарен казус, за първокурсник. Това е един от най-ясно написаните членове в Конституцията.
77
7
 
15
 
! Отговори
Азъ преди 2 години
Абе Боко какво значение има гражданството като човека си е Българин. Тук си плаща данъците и създава работни места. Важното е че свърши работата и те показа какъв крадлив човек си. Твоите са некадърни, не те са кадърни, но за кражби по ръба на закона. Яж си филията и си мълчи.
76
3
 
7
 
! Отговори
Само генерали преди 2 години
Само генералчета на нашата политическа сцена. Атанасов, Петков, Борисов, Радев... Разработките са Брендо, Трактора, Домусчиев, Пеевски, Маджо и тн и тн... И после държавата не се управлявала от ДС и до ден днешен. Само агентура по етажите, брат...
75
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквоний дето е нарушавал същата тая конституция десетки пъти да говори нарушения от други е срамно .
74
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лойчи,няма власт веки за теб бе братче,нито гафа с тоя малкият ще ти помогне,нито злобата която изливаш постоянно-НИЩО,нищо вече не е в състояние да те върне на власт !
73
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ти, Бойко, и Радев - вън от политиката! Некадърни хора, които два пъти едно и също не казват, наред с оня с изкривената психика - Кацаров. Да ви няма! Нито един от вас! Двуличници! Издънкаджии и предатели! Сега, като е незаконен тоя указ, нито един акт на министрите не е законен, вкл. и смахнатата геноцидна заповед на министъра на здравепогазването!
72
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и Цветанов докато бе министър бе послъгал в една декларация за имущество ... ама ... нали е от нашите хора
71
18
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Киро Канадски печели изборите а не Банкянския толуп :)))
70
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирате, че законите са за Вас-простолюдието. Законите не важат за властолюбците.
69
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
71 Симеон, който не мога да понасям, е роден в България. Той е изгонен от България, но никога не е преставал да бъде български гражданин. Не знам дали е бил с двойно гражданство, но е факт че е с българско, базирано на рожденно право. Но казуса, дали е бил с двойно е интересен, защото би породил още по-интересни казуси.
68
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха. Пpocтите *** скочиха да защитават престъпниците РадеФ и Петкоф.. Има си закони в България и точно тези двамката трябва да са пример за обществото, а не обратното - нарицателно...