Борисов: Петков не ме вълнува, Радев е нарушил Конституцията

Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи, заяви лидерът на ГЕРБ
27 окт 2021 13:23, Нели Христова
175
Борисов: Петков не ме вълнува, Радев е нарушил Конституцията
Снимка: БГНЕС

В България основният закон е Конституцията и той трябва да се спазва. Радев знаел ли е това?

Още по темата

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод днешното решение на Конституционния съд, в което се казва че президентът Румен Радев е нарушил Конституцията при назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката при назначаването му през месец май тази година.

"Кирил Петков не ме интересува. Радев не го ли знае? Не се ли запита, като видя декларацията. И после наглостта му да пише до Конституционния съд да отменят делото. Това е за коментар. Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи и съветници, за които той твърди, че са най-великите в сравнение с нашите", каза още Бойко Борисов.

Решението на Конституционния съд е, че Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията.Румен Радев трябва да отговори дали е знаел, че назначава човек с двойно гражданство за икономически министър? Щом е имал наглостта да изпрати писмо до съда да спре делото, значи е знаел! Ние настояваме да се спазва върховенството на закона. Нямам нищо против лично срещу Кирил Петков. Напротив – искам да бъде на политическата сцена, за да докажем кой е по-добър. Аз твърдя, че това сме ние, доказали сме го, каза още той.     

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
7
 
14
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До Анонимен....... Все се чудя "царю честити" дали се беше отказал от испанското си гражданство? И.... ..... Не се чуди радевичарче, Монката Сакскобурготски никога не е бил испански гражданин. Бил е само български. Само радевите калинки са нагли лъжци и мошеници!
66
9
 
11
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
Къщата в Барса пустее ли?
65
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната политическа поръчка.Спокойно можем да запишем КС като политическа бухалка.Още едно доказателство за пленената държава.И после се чудим защо никой, не вярва на институциите.
64
10
 
10
 
! Отговори
Перниканец преди 2 години
Предното обвинение на Тиквун беше, че Радев му е напълнил шкафчетата с пари и го е снимал с дрон.
63
16
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Петков спря много кражби на мутрите и герб, това е важното.
62
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че поне остана КС да има кой да брани последния бастион на правото. Факт е, че Конституцията беше нарушена. Аз имам какво да кажа на Кирил по повод наглото му поведение, но поне на българите с двойно гражданство им стана ясно, че ако искат да са в политиката, ще трябва да изберат да са САМО българи. Не че е най-правилно, но така повелява Конституцията. Като не им харесва, да я променят. Но до тогава ще я спазват. Тя е най-висшия закон в държавата и ще й отдават необходимото уважение!
61
4
 
16
 
! Отговори
Животновъд преди 2 години
Ваксинирам почтени радевисти срещу бяс. За пенсионери, зелени чорапи и Харвардски възпитаници безплатно. Носете си сертификата за почтеност!
60
4
 
12
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
ЩОМ КИРЕ КАНАДЕЦО/лигоча/ ---МОЖЕ ДА Е МИНИСТЪР .....ЗАЩО ДА НЕ СИ ИЗБЕРЕМЕ И НАШ БЪЛГАРИН ОТ БУРСА ИЛИ АНАДОЛА ЗА ПРЕЗИДЕНТ -----------КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА ТОГАВА....??!../..кво ни пречи...??../
59
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все се чудя "царю честити" дали се беше отказал от испанското си гражданство? И кой и на какво основание му даде българско такова.Къде бяха конституционните съдии тогава? Аааа ,сетих се . Георги Марков беше конституционен съдия тогава ... ;)
58
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умирайте от злоба радефчета!Импийчмънт сте!
57
8
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
От партията майка на герб имаше един 'цар', които не съм сигурен дали нямаше и тройно гражданство, ама тогава проблеми нямаше да дойде, да стане премиер и окраде де що има уж наследствено..Виж как като някой бръкне да извади мръсните гaщи и веднага станахме сериозни застъпници на конституцията разбираш ли.. Ми дпс колко години си съществуват без проблемно а бяха 100% противоконституционни.. Това повдига въпрос за самия КС, щото май се въртят двойни стандарти!
56
6
 
3
 
! Отговори
така е преди 2 години
До 3737 ... Прави си така е, но който няма вина да хвърли камък първо. Та Борисов да говори за нарушения е меко казано перверзно. Освен това, примерно подавам ГДД в НАП и се подписвам, че за неверни данни наказание по чл. 313 НК. КОЙ е виновен за неверни данни аз или служителката в НАП, която ми е приела декларацията. Знаем, че Радев му е болката на Борисов, но нарушението тук е на Петков.
55
16
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
На 15 ноември Киро печели изборите и Тиквата бяга от РъБъ като братя Галеви :)))
54
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само че май вместо да избодат очи, ще изпишат вежди. Няма проблем едно правителство и мафията зад него да откраднат десетки милиарди, но ето че едно спорно чуждо гражданство е най-големият проблем на България.
53
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви кражби бе про...столюдни?Вие не знаете къде се намирате на този свят!Оставихте се Радеф да ви води за носа!
52
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире,ти си си чист българин и народа застава зад тебе.Братиньовците скоро ще бъдат изчегъртани и всичко ще си дойде на мястото.
51
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конституционният съд не е част от съдебната власт. От деня на неговото решение К.Петков трябва да освободи поста си, но той вече не е на този пост. Затова, че нищо кой знае какво не е станало. Поне говори добре български, че доста български депутати се затрудняват с Българския език.
50
4
 
16
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 2 години
А , нема ли затвор ...за нарушение на Конституцията за лъжа и фалшифициране на Държавни актове...??!КАК МОЖЕ ЕДНО КОМУНИСТИЧЕСКО КО ПИЛЕНЦЕ ДА ЛЪЖЕ --БЕЗ ДА ГО САНКЦИОНИРАТ .....А ДРУГИ ДА СТРАДАТ ОТ НЕГО --БЕЗ ВЪЗМЕЗДИЕ И ПРАВА???!!!
49
14
 
8
 
! Отговори
Хиена преди 2 години
Колко нагъл и глупав си, Тиква, кой те родил? Къде те родиха? Мутра.
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хвани единия, удари другия