Борисов: Петков не ме вълнува, Радев е нарушил Конституцията

Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи, заяви лидерът на ГЕРБ
27 окт 2021 13:23, Нели Христова
175
Борисов: Петков не ме вълнува, Радев е нарушил Конституцията
Снимка: БГНЕС

В България основният закон е Конституцията и той трябва да се спазва. Радев знаел ли е това?

Още по темата

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод днешното решение на Конституционния съд, в което се казва че президентът Румен Радев е нарушил Конституцията при назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката при назначаването му през месец май тази година.

"Кирил Петков не ме интересува. Радев не го ли знае? Не се ли запита, като видя декларацията. И после наглостта му да пише до Конституционния съд да отменят делото. Това е за коментар. Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи и съветници, за които той твърди, че са най-великите в сравнение с нашите", каза още Бойко Борисов.

Решението на Конституционния съд е, че Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията.Румен Радев трябва да отговори дали е знаел, че назначава човек с двойно гражданство за икономически министър? Щом е имал наглостта да изпрати писмо до съда да спре делото, значи е знаел! Ние настояваме да се спазва върховенството на закона. Нямам нищо против лично срещу Кирил Петков. Напротив – искам да бъде на политическата сцена, за да докажем кой е по-добър. Аз твърдя, че това сме ние, доказали сме го, каза още той.     

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да става,важното е Тулупа да го няма,че кафа вече!
146
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и Петков трябва да те вълнува но не знам защо не е така
145
2
 
1
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Гледам някакъв отдолу злорадства,че Руския аватар бил сложил краят на ГЕРБ?!Да,прав си от качалник!Ако приемем,че ГЕРБ е целият БГ народ,то твоя кумир Гумен Ветов,постави началото на краят на Българите или на ГЕРБ,както се изразяваш ти!!
144
3
 
1
 
! Отговори
Учиндол къмпани преди 2 години
До ало Ваньо,Бойко?!Ясно си е,че чалгите сте сбъркани по начало,но то вашето надмина очакванията!С тия подмятания няма пак да излъжете някой да си фърли гласът в нуж ника!Борисов каза ало Ваньо за да спасява оср ания г,з на Гоце Първанов,щот Мишо Бирата беше негов човек и виден БСПар и имаше проблем с митниците!Борисов се обадил на ваньо да го помоли от името на президента Първанов,ако горепосочения индивид няма финансови нарушения,да не го мотаят излишно?И какво нередно е сторил Бойко?!
143
2
 
7
 
! Отговори
няма да забравим преди 2 години
Колко помия изляха Слави, Мая, Триото, Радев. Сега са се изпокрили и се надяват да забравим 2020 -2021 г и многобройните им изяви.
142
3
 
7
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Не глдай умно българино! Радеф, Кирчо и Кокорчо ще те оправят с четвъртит!!!
141
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** 12+ години нарушава закони и конституция.
140
0
 
3
 
! Отговори
Еееее, преди 2 години
До Анонимен 154,...ти дори и не можеш да го напишеш правино! Цирк,цирк...
139
0
 
4
 
! Отговори
Ха-Ха! преди 2 години
До bubbaВиж си правописа! Ясен си!
138
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диктатора се вълнува от Конституцията!Брейй? Сега остава и Цецо Ушото да изплаче за нея.
137
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УжасТ!Така да я пазим и спазваме тази Конституция а Киро -глей го,кв'о я направи?Ц-ц-ц,язък ни за всичко!Може ли такова нещо?
136
9
 
5
 
! Отговори
Мата Хари преди 2 години
Пухчо,аз като ти казвах,че си най-свестен ,ти само рече:-"Остави кюлчетата и да те няма,***!"Видя ли сега Кирил колко е подъл,мило?
135
11
 
11
 
! Отговори
АлоБойкоВаню преди 2 години
АБВ . . . Ало Бойко Ваню е на телефона, Кво? тишина в слушалката . . . . Едно дете почина от неадекватните действия на Росен Кокошкарналиев. Ваньо си отиде от смърт чрез умиране, а Мишо напрово си почина от смърт чрез умиране. . . Зделано в Банкя. Банкяр Мейд.
134
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Буци каже на банкянски диалект "непротивоконституционствувателствувайте" без засечка,честен кръст ще гласувам за него!
133
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушайте Боре. Вярвайте на Боре. Хвалете Боре. Психопатите обичат да ядът. Бурисов е друг. Свестен. Добър. Честен, Начетен. Сърцераздавателен, Почтен. Ученолюбив. Лоялен. Предан. Смел. Силен. Непокварен. Неподъл. . . . има само едно което изтрива всички тези добри слова. Борисов чрез неговите интервюта сам внушава че е небива да гласуваме за него защото неговият фаворит е Киро от Виро ф Язовиро. Море че да му повервам и че да гласуеме за Язовиро с Виро дека се връти Киро!!!
132
8
 
5
 
! Отговори
bubba преди 2 години
на Вожда когато го осъдят не трябва да го вкарват в затвора. Трябва само да му забранят да се изказва по всякакви въпроси, еро за това, как се отглеждат магнолии. Той сам ще се изяде от вътре и ште омре от яд. :D
131
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са честни Кирчо и Асенчо, затова единият се крие като мишка какво му било гражданството, а другият с офшорка. Пък Руменчо от НАП бил продал формичка с 1 млн дългове. А по телевизията разправят, че ще спазват всички закони! Е, колко парички от данъци не е внесъл Асенчо в бг хазната? Знаете ли го това?
130
6
 
10
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
Ти провали целия ни народ! Отне му перспективата за мощен икономически растеж от десетилетието след еврочленството, което народа извоюва заедно с партиите преди теб. Твоята партия е като воденичен камък на шията на едвам плуващата българска икономика. ИЗБИРАТЕЛИ НА ГЕРБ - ПОМОГНЕТЕ СИ НА ВАС САМИТЕ И НА БЪЛГАРИЯ И НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТАЗИ ПАРТИЯ! ДА ЖИВЕЕМ В ДЕМОКРАЦИЯ! ДОЛУ ДИКТАТУРАТА! СВОБОДА ЗА ВАС И ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА СВОБОДНА И ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ! НИКОГА ВЕЧЕ МУТРИЗАЦИЯ В ОБЩЕСТВОТО НИ!
129
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, в ГРАО се вписва и двойното гражданство
128
4
 
8
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 2 години
Корнелия Нинова обяви съдебната си победа над Бойко Борисов!Лидерът на БСП Корнелия Нинова развя знамето на победата. Преди броени часове тя оповести публично, че е осъдила премиера Бойко Борисов за клевета.