Кирил Петков бил подведен от юристи, време било да ги смени

Актовете му като министър нямало да се считат за недействителни
28 окт 2021 09:42, Ния Христова
69
 
Конституционният съд обяви, че назначаването на Кирил Петков за министър е било противоконституционно. Съдът постанови, че проблем с актовете с подписа му като министър няма да има. 
 
"В питането на депутатите няма уточняващ въпрос дали актовете на Кирил Петков са законни. Там където актовете продължават да действат, може да се търси оспорване. Но нито един акт няма да се счита за недействителен само защото не е отговарял на едно от условията Петков да бъде министър", заяви експертът по конституционно право доц. Наталия Киселова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя посъветва Кирил Петков да смени юристите, които явно са го подвели. Но изтъкна, че няма пречка Петков да бъде народен представител.
 
"По документи Петков вече е само български гражданин и отговаря на условията да бъде депутат. Чуха се искания Румен Радев да се оттегли, защото е подписал указа за назначаването на министъра на икономиката, но това е пресилено. Искането до КС през август беше повече атака към президента, но сега в предизборна кампания ударът е двоен", коментира доц. Киселова. 
 
Относно предстоящите избори експертът заяви, че вече е късно да се въведе изискване за "зелен сертификат" за гласуване.
 
"Зелените сертификати" са пропуск за удоволствие, ходенето на избори не е удоволствие, а ангажимент. Ако искаха да се премине към тях, трябваше да бъде съобщено по-рано и хората да имат време да се ваксинират. Не е допустимо при упражняване на избирателното право да се изисква сертификат", котегорчина беше доц. Киселова.
 
"Над 70 000 граждани в момента са под карантина. Време е за реклама как ще се гласува на тези избори, защото ще бъде по-сложно. Голяма част от хората, които ще имат затруднение при гласуването, не ползва интернет", заяви доц. Киселова.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
3
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тая за какви удари говори? Тук става дума за справедливост и законост. Което е потъпкано грозно. И то от хора който са призовани да го пазят и на който лозунга е за повече морал. Това го няма и колкото и да го мажете няма да ви се получи
60
4
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Както се казва лоша реклама няма.Гласовете за ПП се увеличават.
59
1
 
4
 
! Отговори
Вервай,втория си ми! преди 2 години
Късмет извади Кирето - юристите си, той ги назначи на висока заплата в Банката за Развитие!Няма кой да го излъже вече! Трябва да го прави вече на своя отговорност!Вервайте му - за пръв път лъже, така нескопасано! Обикновено не го хващат!
58
1
 
6
 
! Отговори
ти да видиш преди 2 години
еееййййй тия лоши юристи бееее . защо подведохте кирето ? ама фигуранта кой го подведе , юрист ли , кака корни ли , решетников ли ?!
57
8
 
2
 
! Отговори
Дедал и Икар преди 2 години
Язък за момчето.Баща му е виновен.Поредния ахмак зарязал България в" името "на сина си и добро бъдеще.А за Радев и екипа му какво да се каже повече-неграмотност.Петков се издигна като Икар и падна като него.
56
2
 
10
 
! Отговори
Айде айде... преди 2 години
Сега пък юристите му виновни...Че той не знаел че е канадски гражданин !? Ако аз излъжа така в декларация, и съм се подписал отдолу. Дали ще ми простят ?
55
5
 
5
 
! Отговори
До НК-основен състав преди 2 години
Умнико, точно професор от Юредическия факултет на СУ проф. Герджиков ЗАЩИТАВА тезата и постъпката на Кирил Петков!!!
54
3
 
4
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
Я да видим кой е положил КЛЕТВА да спазва Конституцията и законите в Р.България????
53
7
 
8
 
! Отговори
лъжи, мажи... преди 2 години
Оня за плагиатството го разчекнахте, а тоя с откровената лъжа ще го заметете под килима. Да Ви имам критериите.
52
0
 
3
 
! Отговори
Вяра преди 2 години
А ваксините не са ли избирателно право да си поставиш или Не
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се случва с "умните и касивите", а той даже целия екип си ги е събрал такива.
50
7
 
10
 
! Отговори
венци преди 2 години
Мафията Герб-Дпс си вкара страхотен автогол.Сега гласуването в подкрепа на К.Петков ще бъде още по-масово.
49
5
 
5
 
! Отговори
лъжливото овчарче... преди 2 години
Де е Канадааа...????
48
6
 
8
 
! Отговори
НК-основен състав на преди 2 години
"ИЗМАМА"-квалифицирани случаи/чл.209-211/..."Документна измама"-чл.212.................Моля Киро-Лъжецо и юридическите му съветници да се запознаят с лекциите от 1-ви курс в Юридическия факултет на СУ"Кл.Охридски"...ВСЯКО тълкуване в друга насока е ПАРОДИЯ на ПРАВОТО!!!!
47
4
 
6
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Ха ха ха! ИЗХВЪРЛИХА " БАЙ ***" ОТ УЧЕБНИЦИТЕ И ГО СМЕНИХА С БАЙ КИРО ХАРВАРДА!!! ЕВОЛЮЦИЯ!!!
46
7
 
11
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ПАК ЛЪЖЕ!!!! ХРОНИЧЕН ЛЪЖЕЦ!!! НА САМАТА МОЛБА ОТДОЛУ СИ ПИШЕ, ЧЕ ЧОВЕКЪТ ТРЯБВА ДА ИЗЧАКА ОДОБРЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА - ПОКАЗАХА ДОКУМЕНТА И В НОВА НЮЗ, ИМА ГО И В ИНТЕРНЕТ.КИРО НЕ ЧЕТЕ ИЛИ СЕ ПРАВИ, ЧЕ НЕ ЧЕТЕ. ПОСЛЕ - ЮРИСТИТЕ МУ КРИВИ.Хроничен ЛЪЖЕЦ!
45
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро е слушал Хаджибабикяновите "юристи" които казваха на "въстаниците", когато незаконно блокираха софийските кръстовища и държаха софиянци за заложници месеци наред, че Законът не е Закон защото Конституцията е над тях, а Конституцията не е Конституция защото не е писана от Фигуранта ! Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро е слушал Хаджибабикяновите "юристи" които казваха на "въстаниците", когато незаконно блокираха софийските кръстовища и държаха софиянци за заложници месеци наред, че Законът не е Закон защото Конституцията е над тях, а Конституцията не е Конституция защото не е писана от Фигуранта ! Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
43
4
 
9
 
! Отговори
... преди 2 години
"...няма пречка Петков да бъде народен представител." - гербаджийте пак пресолиха манджата.С това досадно мрънкане против Петков и Радев само им правят реклама...
42
1
 
3
 
! Отговори
Достоевски преди 2 години
Конституционният съд обяви, че назначаването на Кирил Петков за министър е било противоконституционно.По този случай съм написал едно малко/тютю-тютю/книжле с заглавие"Престъпление и наказание"!!!