Янаки Стоилов е назначен от Радев за конституционен съдия

Иван Демерджиев е новият министър на правосъдието
29 окт 2021 11:33, Елка Василева
134
Янаки Стоилов е назначен от Радев за конституционен съдия
Снимка: архив, БГНЕС

Днес подписах указ за назначаването на Янаки Стоилов за конституционен съдия, а за министър на правосъдието назначих Иван Демерджиев.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

"Авторитетът му е безспорен и вярвам, че това ще бъде венецът на една достойна кариера на ценностен човек и професионалист", каза държавният глава за Стоилов, цитиран от bTV.

Радев добави, че новият министър на правосъдието е "юрист с авторитет и позиции", който се е утвърдил като успешен и принципен заместник-министър.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
8
 
25
 
! Отговори
Може да преди 2 години
Е сериозен юрист Янаки, но е продажен и подкупен.
81
4
 
25
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Какво ли ще получи Рашков като награда, сигурно посланик ще стане!!!
80
10
 
30
 
! Отговори
Гъзолизеца Янаки преди 2 години
Бе възнаграден за това, че обгрижваше задните части на Радев
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конституционния съд от създаването си до днес е известен като кошница пълна с гнили ябълки. Дай боже поне най-прогнилите да се махнат от там скоро.
78
13
 
14
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Янаки Стоилов е сериозен юрист и напълно заслужава да е конституционен съдия. Юрист-милиционерът Анастас Анастасов няма място в Конституционен съд, тъй като е завършил висше милиционерско образование вместо нормално право съответно не е подготвен.
77
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, срам няма. За да няма повече изцепки, да соло им Наши хора. Колко доблестно!
76
7
 
24
 
! Отговори
реалист преди 2 години
А пост за Рашков кога? С какви очи гледаш хората щом превърна конституцията в дюкянджийски тефтер?
75
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Че командват вътре в страната Радев и другите комунисти е повече от ясно. Поне сме в Европейския Съюз и най-вече в НАТО. И колкото и да злобеят за това комунистите и ДС агентите у нас,НАТО ни пази. Пази ни от вътрешните врагове,пази ни и от болшевишка Русия.
74
4
 
11
 
! Отговори
проз преди 2 години
Падам си по едно гадже от квартала и искам да се женя, но тя нещо ме отсвирва. Дали ако отида сам в района и подпиша акта за встъпване в брак, тя ми става съпруга? Моля за съвет видните юристи, които тълкуват изявленията на г-н Кирил Петков от Канада. Надявам се да получа правилното тълкуване и предварително благодаря!
73
6
 
14
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
По-показно назначечние от това..здраве му кажи. 2 дни след решението на КС и хооп ще туриме наш човек - троянски кон там, че да може да знаем накъде духа вятъра и да влияем на решенията. Радев може би очаква сега да КС да се откаже от решението си.Този самозабравил се президент трябва да бъде спрян преди да е овладял цялата държава с помощта на ДС агентите в комитета му. Като нищо да ни направят президентска репулика и цялаъта власт да отиде в него.. ето тогава се връщаме 45 год назад..
72
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ДС те гони бе човече!?!? Какви глупости си напляскал тука???? Що не погледнеш какво представляват текущите съдии в конституционния съд и не проучиш безобразията им, начина по който са допълзели до тази длъжност и моралния облик на някои от тях? После друга песен ще запееш.
71
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малей малей... тоя шапката прави кото му наредят бесепетуу
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 73/82 Хахаха. Не минаха и 5 минути, за да потвърдиш казаното от мен. Трагедия е в България. Трагедия. Затова ще си носите последиците.
69
4
 
9
 
! Отговори
напред другари преди 2 години
Червеното котило превзема КС. Вече не бива да се допускат грешки като с кирето.
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпълни мръсните поръчки и получава наградата. Спомням си как първо разправяше, че няма да прави процедура са сваляне на главния прокурор, защото не виждал причина и било нарушение на разделението на властите и изведнъж се хвърли да го сваля. Тогава са му казали явно - "направи го и ще те назначим в КС". Аман от схемаджий.
67
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румпата дълбае
66
1
 
2
 
! Отговори
До 79 преди 2 години
И какъв беше "последният удар" на Братиньо? Срещу горкий онеправдан Киро Канадецо ли беше или срещу 84-те пола? Уточнявай ги нещата.
65
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 70 "по-голям позор от текущите членове на конституционния съд няма в цялата история на България." Я! Не минаха и два дни от решението на КС, което не обслужва Фигуранта и вече всичките му служители по форумите започнаха активното плюене И по КС. А досега не се и споменаваше. Явно докато ДС не овладее И КС няма да спре пред нищо.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братиньо направи последният удар преди да се оттегли, като млад пенсионер.Янаки заема неговото място, като конституционен съдия.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетете статията: Защо казусът с гражданството на г-н Кирил Петков е по-сложен, отколкото изглеждаОт Симеон Стойчев - 27 October, 2021 - Аргументи взимани от КС предвид при други техни дела. На challengingthelaw, точка ком. Много поучително кога и за кого какво мислят в КС.