Янаки Стоилов е назначен от Радев за конституционен съдия

Иван Демерджиев е новият министър на правосъдието
29 окт 2021 11:33, Елка Василева
134
Янаки Стоилов е назначен от Радев за конституционен съдия
Снимка: архив, БГНЕС

Днес подписах указ за назначаването на Янаки Стоилов за конституционен съдия, а за министър на правосъдието назначих Иван Демерджиев.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

"Авторитетът му е безспорен и вярвам, че това ще бъде венецът на една достойна кариера на ценностен човек и професионалист", каза държавният глава за Стоилов, цитиран от bTV.

Радев добави, че новият министър на правосъдието е "юрист с авторитет и позиции", който се е утвърдил като успешен и принципен заместник-министър.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
21
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Янаки Стоилов е доказан юрист.Отличен избор на президента.
21
3
 
11
 
! Отговори
ОФ-ето преди 2 години
Борис Велчев е кадър на Гоце, а не на Бойко, без значение какво са си говорили, но ето сега Янаки влиза на негово място, СПОКО, на радевчетата ще им се спука жлъчката, а румбата през мендата си назначи 4-*** от квотата на президента, които са там
20
6
 
21
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Награда за атаката срещу Гешев.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напомняме, че според член 313 от Наказателния кодекс, вместо в Конституционния съд той следваше да бъде на друго място. В някой от домовете си. Интересно е, че в разкриването на тази история с недекларираните имоти на Пенчев през 2010 г., шумно оповестена и в най-правилните медии, участва сегашният колега на моралния и юридически съдник в Конституционния съд Атанас Семов.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До За тези дето не го Мартин Нимьолер е писал за такива като теб ....
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Печнев става омбудсман по предложение на ГЕРБ заради услужливо решение в политическа полза през 2010 г. Това е повод за публично оповестени разкрития за негови недекларирани имоти не само в София, но дори и в Париж, където благодарен осиновител подарява огромен и прескъп апартамент на съпругата му тя потвърждава, той отрича за парижкото, но не и за софийските жилища, някои от които впоследствие и декларира.
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Филип Димитров стана синя легенда като водач на групата на протестиращите срещу приемането на ... Конституцията от 1991 г. 39 депутати от СДС. Дори само това отявлено отричане на основния закон, който отказа и да подпише, го прави тотално непригоден за поста член на Конституционния съд. Предложение на ГЕРБ. Най-интересен е казусът с кой знае защо неразследваният именно по член 313 от Наказателния кодекс за неверни декларации Константин Пенчев.
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 "Яначко си получи хонорара" Толкова очевидно, че на сума ти хора им пламтят ушите. Тоя беше острието на БСП, което се хвърли да критикува КС за решението по казуса Петков. Такава явна търговия с влияние аз поне не си спомням в най-новата ни история. Става буквално ден и половина с изцепките на Стоилов в посока на КС. А сега той е част от този КС и ще се изисква да работи с тези хора и да проявява професионализъм. КАК?!?
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е добре, иначе кои са съдниците в КС? Братиньо, недекларирал офшорка и жилища (чл.313 от НК), стачкувал против Конституцията.Председател по предложение на ГЕРБ е Борис Велчев, наричан напоследък Братиньо след запис на разговор с експремиера. Велчев е внук на члена на Политбюро и секретар на ЦК на БКП, чието име носи.
13
2
 
5
 
! Отговори
По важно, преди 2 години
Е че чалга поетът се кандидатира за президент. /С извинения към истинските поети./ и ще бърка под полите на ПГП.
12
8
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
поздравления и успех
11
15
 
12
 
! Отговори
За тези дето не го преди 2 години
За тези дето не познават Янаки Стоилов: Той е наистина високо морален и възпитан човек, абсолютен професионалист в областта си, абсолютен !!! Президента Радев направи достоен избор. Дано всички съдии по върховете са като Янаки Стоилов - тогава България ще има със сигурност по-добри времена.Само като си представя как каскета си чати със Севда ТВ - боковицата, реве ми се колко мазнотия има да се чисти след 12-годишното управление на тиквеника от банкя...
10
6
 
4
 
! Отговори
може би преди 2 години
не ми е ясна материята но да попитам знаещите: На чие място се назначава Стоилов, някой махнат ли е от КС или може безброй съдии?!
9
6
 
15
 
! Отговори
6+1 преди 2 години
до сега румбата е назначил от 12-те четирима, този му е пети, тъй че какъв ГЕРБ, какво ДПС, като има все още двама от БСП или обаща стават 7, пишешете ,пишете по опрорните точки, но нито сте чели нито знаете
8
0
 
6
 
! Отговори
Юристи преди 2 години
Са само завършилите Магнаурската школа в селото на Симеон.
7
2
 
9
 
! Отговори
339 преди 2 години
Браво.Един по един,до един.
6
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яначко си получи хонорара
5
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-важно от всичко е , че другаря Радев прави 50 лицеви опори за 1 минута, а и не му пука за някаква си конституция на РБ.
4
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същия Янаки Стоилов, който досега плю решението на КС по случая с гражданството на КС. Ами, честито, скоро и КС ще слуша ДС.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закъсня, пич!