Петков за канадското си гражданство: Не изпитвам вина

Ще плати глобата си, но нямал усещането, че прави нещо грешно
Обновена: 31 окт 2021 13:50 | 31 окт 2021 10:32, Камелия Цветанова
488
Петков за канадското си гражданство: Не изпитвам вина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не изпитвам морална вина към никого, а даже се гордея с някои нещата, които съм направил, докато бях министър."
Това каза Кирил Петков за решението на КС относно казуса с двойното му гражданство пред bTV.

Още по темата

„Приемам решението, ще си понеса отговорността, която се изразява в плащането на глоба, но аз нямах усещането, че правя нещо грешно. Мислех си, че съм спазил всички нормативни изисквания по Конституция и морално не се чувствам виновен“, добави Петков.

Според решението, Петков не е имал само българско гражданство, както изисква действащата Конституция.

Петков обясни, че когато е подписвал декларацията, че не е гражданин на друга страна.

"По тази тема не сме говорили с президента, защото моето съзнание беше, че съм изпълнил нормативното изискване. Бях отишъл при нотариуса си, написах волеизявлението си, заверих го нотариално, изпратих документите до Канада и платих таксата си. КС каза, че административната бележка е по-важна от волеизявлението на българския гражданин, това трябва да го променим, защото за мен това е загуба на суверенитет“, добави Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
4
 
16
 
! Отговори
Гумен Гадев преди 2 години
Абе някой дава ли си сметка - ако министър,президент или депутат са с двойно граждансвто - какъв прецедент може да се сътвори? Примерно: Български министър да получи повиквателна за запас в чужда армия Българския президент да бъде арестуван за неплатени данъци в чужда държава? чужда държава да поиска екстрадация на български депутат? България да поиска депортация или арест на бивш министър, и да не я получи защото оня е гражданин на трета страна?
384
4
 
23
 
! Отговори
Курдо Коленков преди 2 години
То за да изпиташ вина - първо трябва да имаш съвест.
383
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да направят едно запитване до Харвард дали е нормално да не се спазват законите и след като явно си ги нарушил и то с умисъл нормално ли е техен възпитаник да критикува дори решенията на върховния съд, за това, че не се чувства виновен няма кво да питат то се вижда колко е нагъл.
382
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този продължава да лъже. Радев каза, че са говорили и този го убедил къде му е сърцето. Безочлив. Некомпетентен. Арогантен. "Върховенство на закона" вече рабрахме какво значи за него. Просто как го чуства. Или по-точно как му изнася. Започна уволнията преди да е влязъл в сила указа за назначаването му. Обвини Търг.регистър и съда за калпавите му заявления за вписване. Назначи свои хора на високи заплати. Един вече катастрофира на Тракия далеч от София със служебен автомобил в почивен ден! И т.н.
381
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ви плащат да величаете Кирето,РАЗБИРАМ!Ако сте убедени, ЧЕ С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО може да бъде министър, президент, ПРЕМИЕР, ЗНАЧИ утре ще сте съгласни ПРЕЗИДЕНТА да е с ТУРСКО ГРАЖДАНСТВО или с СРЪБСКО, РУСКО и да управляват!
380
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Още един симптом на комунизъм: нарушил съм Наказателния кодекс, Конституцията, продължавам да лъжа, обяснявайки, че не съм знаел - и не изпитвам никаква вина, защото съм морално прав. Ако тоЗи и неговата партия ще са Промяната, аз съм руски ядрен астрофизик
379
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Какъв човек си да не спазваш законите на държавата, да се имаш за почтен и да не чувстваш никаква вина?! Отговор:***!
378
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Това момче живее в някаква различна от нашата реалност! Да не спазваш законите на държавата, която искаш да управляваш е дебилност или огромна наглост!
377
12
 
2
 
! Отговори
подлудиха преди 2 години
човека-много сте долни,вие като ,чели сте вода ненапита,чудите за какво да се хванете-ИД,,ТИ
376
3
 
20
 
! Отговори
Йо преди 2 години
Човек, който не изпитва вина от постъпките си, не заслужава да бъде в парламента.
375
1
 
13
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
Не, не....не........ама не бе..,.не, не мога такива неща да правя !
374
19
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Аз...и милионите онеправдани и ограбвани Българи сме...Петков...Подкрепа г-н Петков...е.ич.рите ни плющят минуси...само това имат...а и офшорни с ограбени кървави пари от отнетите животи на децата ни...отговорност...децата им ще платят...с животите си...за отнетите на невинните наши...Справедлив Свят...или ще го погребем!
373
8
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Ле-ле ,и да не съм голословен...заповядайте да се запознаем...не съм *** и го знете,заплашвахте ме,обиди...уж,елате да спорим лице в лице бре,па и камери пратете ако ви стиска и искате да станете за резил...никога не е късно...то вашият...няма на къде надолу!България е дома на децата ни...само ни елате!
372
14
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Ле-ле ,биков...ама Петков не чака някои да му даде Свободата,Свободен е в момента в които е върнал паспорта,в момента в които е заявил желанието си...няма да чака сталин и да възкръсне и да му даде "разрешение"...коя "Конституция"...на хитлер и сталин ли?несправедливите "закони"...не са закони,обслужващи мафиотски структори са...не признавам хитлеристки "закони"отнемащи Свобода...и Животи!...звучи ви сложно...ама четете бре...Библията поне!...буквата...а къде е...духа...г-а "съдии"
371
2
 
28
 
! Отговори
Ле-ле , преди 2 години
Всякакви тролски недоразумения се опитват да ни обясняват , че това Харвардско Ле'ке не трябвало да спазва Конституцията, и че бил над законите! На просто-български...айсиктир! Дори и съдиите назначени от Радев гласуваха, че това е грубо нарушаване на основния закон!
370
25
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Подкрепа г-н Петков,няма начин да очакваме някой да ни "даде" Свободата,в момента в които сте върнали паспорта си сте само български...разбира се,че го използват с цел да ви очернят,страхуващите се от Вас,имате подкрепата ни на изборите,работете за просперитета на България...Апостола се жертва...и ни има ,въпреки султаните,златото и армиите им...духа ни...обичта ни към България я пази жива!Подкрепа...да спасим България...дома на децата ни!
369
2
 
2
 
! Отговори
анонимена преди 2 години
До бай *** сме ей- Ей,голяма работа е този Киро.Знаел за кого да се жени,за канадка-та затова имаше канадски паспорт.Аз пък съм се омъжила за българин,сигурно затова все още съм с руския си паспорт и никой не ми предлага българско гражданство.
368
3
 
21
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
-Приемам решението, ще си понеса отговорността, която се изразява с плащането на глоба...??? Този, същия ли определя в какво ще се изрази признатата отговорност?
367
4
 
27
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Аз отивам утре да подпиша волеизявление пред нотариус, че съм германец. Моля, да не плащам данъци на държава, на която вече не съм гражданин. А на Германия ще платя, като ми приеме волеизявлението един ден. Нещо такова ми звучи. Нали и аз не трябва да изпитвам вина, че отказвам да плащам една стотинка на България, след като вече не се чувствам български гражданин. Волеизявлението да го узакони Кирчо фон Харвард? Голяма далавера ще бъде това волеизявление.
366
28
 
3
 
! Отговори
бай ганьовци сме ей- преди 2 години
Кирил дарява 500 000лв на Биологическия факултет в София и превръща една пивница (опа там и аз съм пил) в център за приложни изследвания. Същия, който създаде Провиотик и прослави лактобацила Булгарикус по света. Същия който съосновава ХАрвардските курсове в Софийския Университет, благодарение на който на година завършват 20-40 млади и образовани Българи. Жена му е Канадка и за това има и такъв паспорт, паспорт който преди да подпише е изпратил обатно в Канада с отказ от гражданство.