Петков за канадското си гражданство: Не изпитвам вина

Ще плати глобата си, но нямал усещането, че прави нещо грешно
Обновена: 31 окт 2021 13:50 | 31 окт 2021 10:32, Камелия Цветанова
488
Петков за канадското си гражданство: Не изпитвам вина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не изпитвам морална вина към никого, а даже се гордея с някои нещата, които съм направил, докато бях министър."
Това каза Кирил Петков за решението на КС относно казуса с двойното му гражданство пред bTV.

Още по темата

„Приемам решението, ще си понеса отговорността, която се изразява в плащането на глоба, но аз нямах усещането, че правя нещо грешно. Мислех си, че съм спазил всички нормативни изисквания по Конституция и морално не се чувствам виновен“, добави Петков.

Според решението, Петков не е имал само българско гражданство, както изисква действащата Конституция.

Петков обясни, че когато е подписвал декларацията, че не е гражданин на друга страна.

"По тази тема не сме говорили с президента, защото моето съзнание беше, че съм изпълнил нормативното изискване. Бях отишъл при нотариуса си, написах волеизявлението си, заверих го нотариално, изпратих документите до Канада и платих таксата си. КС каза, че административната бележка е по-важна от волеизявлението на българския гражданин, това трябва да го променим, защото за мен това е загуба на суверенитет“, добави Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
6
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
До НН--мен никой не ме е крал през последните 12 години. По-рано ми бяха откраднали 2 колела на децата. Не смятам, че някой краде, нито мен, нито държавата. Може да има отделни управници по места, които си присвояват или заобикалят законите. Много вярвате на Нинковата и ченгетата на ДС, на смешни видео. Питам, защо няма нищо доказано? Изглежда, че няма и да се докаже.
344
1
 
11
 
! Отговори
Аха преди 2 години
До кв. Банишора--Ми да му се поиска дипломата, елементарно.
343
6
 
16
 
! Отговори
дабе преди 2 години
Ами значи аз съм гражданин на някоя държава, взимам няколко големи заема, натрупвам неплатени данъци или може и да съм престъпник и после правя излияние, че не искам да съм повече гражданин на тази държава и си заминавам. Т.е. да не ме ловят нейните закони. Или днес пиша словоизличние нотариално, че не искам и след 1 месец, пък съм размислил и пак искам да съм гражданин на тази държава. И пиша обратното словоизлияние да се възстановя. По-голям хаос не може да се измисли.
342
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние от Лели Герб много молим госпожица Тома Кравова-Бикова да се изходи веднага по тоя въпрос щото троловете ни вече не смогват ! @томаКравоваБИКОВА
341
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За огромно съжаление, пп " Продължаваме Промяната" защитава ЛГБТ центъра, потрошен от хората на Боян Расате. Следователно, пп Продължаваме Промяната подкрепя обратните и ЛГБТ "общността". Вижте официалното им становище на тяхната страница във фейсбук. Друг е въпросът, че на тази страница се пише за евреите и всякакви други чужденци, само няма родолюбие към България. Да се чуди човек за кого да гласува.
340
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
конституционен съд 12 пича, 4 от президента другите гербаджийчета. И това било критерии за правосъдие и законност. Една група тълкуватели политизирана до мозъка на костите.
339
1
 
10
 
! Отговори
Юрист преди 2 години
До до Юрист: Услугата с коментарите не е анонимна, а заплаха за физическо насилие или смърт по електронна медия е криминално престъпление по чл. 213, ал.1 и носи от 1 до 5 години при бай Ставри и от 5 до 50 хиляди лева глоби. Имай го предвид.
338
3
 
1
 
! Отговори
до от БГ форумите преди 2 години
абе и да си чешеш езика с остроумия файда йок.
337
5
 
15
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Пак шикалкави нашия, за него било еди какво си. Несъгласен е с конституционния съд. Един лъжлив кариерист.
336
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
aлоо хейтърите на Радев, сами си лаете тук в нета пък обикновения човечец му дреме за вашите словоблудства. Я се пребройте пи коментари и лайкове колко сте всеки ден , има няма 20 калпака.
335
6
 
25
 
! Отговори
от БГ форумите преди 2 години
Шайка лъжци се е заела да оневини гафа на Радев подменяйки умело казуса със сълзливата история за съдбата на младия и кадърен Кирчо, която лошата и остаряла Конституция е пречупила. А истината е, че Радев е назначил за министър лице, което не отговаря на условията на закона в случая Конституцията. От тук следва, че президента е нарушил закона а назначението е нелегитимно. Президента при встъпването си в длъжност се е клел да спазва Конституцията и законите на РБ, следователно е клетвопрестъпник.
334
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе папагал мноого пък се загрижи за конституциятА. Баба ти Гинка от Каспичан знаеш ли колко я интересува....така и не се научихте че успешна кампания с хейтърство и омраза не върши работа....смешшницu
333
6
 
16
 
! Отговори
Те са такива... преди 2 години
Той така е възпитан да не чувства вина. Нима Радев чувства вина, че са покрили вината му за самолетна катастрофа или за взетия и препродаден държавен апартамент, или за назначенията на любовницата си на втора работа...Те не чувстват вина и никога не са виновни!
332
8
 
20
 
! Отговори
нагли и безочливи !! преди 2 години
Радев и Киро ви показват нагледно, какво е корупция на най-високо политическо ниво и незачитане на Конституцията на РБ. Ще видите как закононарушителят Киро ще бъде покрит и спасен от правосъдие, като се стимулират чрез заплахи и финансово правосъдните органи да си затворят очите.
331
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя открито се подиграва с ганчИтата
330
18
 
6
 
! Отговори
Пиян залян преди 2 години
Герберастите *** агонизирайте за последно !!!!!!!!!!!
329
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Желаем успех на Кирил Петков на изборите! Кирил Петков не е престъпник, нито закононарушител, нито е ограбвал България. Защо е тая злоба към този човек?
328
5
 
20
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Румен Радев трябва да бъде подложен на процедура по импийчмент заради изказването си, че "ако имало повече такива, като господин Кирил Петков, България щяла да е едно доста различно и по-хубаво място". Това изказване освен че оцапва до безумие президентската институция, също така и стимулира криминално поведение. Индиректно и директно! Уви, Бойко Борисов иска Радев да кара втори мандат, затова нищо няма да направи! Цялата ни политвърхушка е от комприометирани, подли, оцапани типове!
327
18
 
2
 
! Отговори
НН преди 2 години
Като чета коментарите стигам до извода,че наисгтина заслужавате да ви крадат управляващите,както беше до сега!!!
326
5
 
25
 
! Отговори
кв. Банишора преди 2 години
Кирчо Ментето е от квартала ми - Банишора, едно време играехме на топчета заедно. Кирчо от малък си беше лъжец, мошеник и измамник. Всеки човек, който има и малко инстинкт може да го надуши каква лисица измършавяла и изгладняла е! А за Харвард лъже, или по-скоро не казва цялата истина. Кирчо не е завършил Харвардския Университет, а е карал онлайн курсове КЪМ Харвардския Университет, докато е работил като сервитьор в Канада! Факт! Всеки българин от общността в Едмънтън знае това!