60-те милиона за „Хемус“ стигнали до обикновен човек

Предстои да се установи къде физически са парите
Обновена: 6 ное 2021 10:36 | 6 ное 2021 10:22,
151
60-те милиона за „Хемус“ стигнали до обикновен човек
Снимка: БГНЕС

Изчезналите 60 милиона лева, които са били преведени за строежа на магистрала „Хемус“ накрая са стигнали до един обикновен човек, заяви в ефира на bTV заместник-директорът на ГДБОП Любомир Николов.

„Нашето разследване стигна до фирми фантоми, които са изтеглили тези суми пари в деня или на следващия ден след постъпването им. Всички тези пари се обединяват в едно лице, което също сме установили“, обясни той.

По думите му става въпрос, който няма политическа кариера, който не е свързан с нито една политическа партия и, който няма никаква строителна дейност. „Случайно лице, на което е поставена задача да усвои тези средства и да пренесе тези пари“, каза Николов.

Той посочи, че „обикновеният човек“ на върха на „пирамидата“ не е бил задържан до момента.

Банката

„Банката е установена по категоричен начин, но за момента ще запазим в тайна коя е тя“, каза Николов.
По думите му е разговаряно със служители на банката, които са извършили физически конкретните операции по теглене на големите суми пари.

Още по темата
„При тях са дошли лица, които са поискали да изтеглят тези суми в кеш. Имало е и лица, които са отишли без предупреждение“, каза Николов. При подобно теглене на толкова големи суми пари се заплаща такса към банката от порядъка на 20-30 хиляди лева.

„Не са заплатили тези такси и са изтеглили парите“, каза Николов.

Хората, които са теглили големите суми пари са били задържани, разпитани – включително и пред съдия, и освободени.

Предстои тепърва да се установи къде физически се намират тези пари.

Николов коментира още, че категорично не става въпрос за политическо мероприятие във връзка с предстоящите парламентарни избори. „Ние наблюдавахме замесените лица в продължение на месец, месец и половина. Установихме офиси и домашни адреси, където биха могли да бъдат открити или укрити важни документи, които имат отношение към престъпната дейност. В един момент, може би породено от действията на службата и някои медийни изяви, тези лица предприеха действия по укриване или унищожаване на тези документи“, каза Николов.

По думите му унищожението на документите е спряно навреме.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
Анонимен -137 питаш от коя банка,ами от банката на цвети бориславова ,чувал ли си за нея.
126
0
 
2
 
! Отговори
Ddd преди 2 години
И Боцe нe знаe нищо разбира сe.
125
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле мале поредната не лъжа,но и не истина . Коя банка в територията има толкова пари в кеш освен БНБ може би ,а и всяка сума над 10К в брой трябва да се декларира ,колкото и формално да е това изискване ,да не споменавам колко е обема на тези милиони в банкноти и пак стигаме до това ,че толкова кеш трябва да бъде събран нарочно и целенасочено за да бъде изтеглен . Всеки който поне малко е е запознат с банките в бг и начина им на работа ще знае че в един дори централен офис едва ли има и 100К .
124
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започват да строят магистрала,която още не е отчуждена,земя която е изкупена от "наши" хора,знаещи къде какво да изкупят.Техниката за строежа е купена с европейски средства за развитие,прекарана през няколко схемаджий,натоварена с комисионни и куп далавери.....И с цялата си наглост ни накараха да се излагаме на протест преди месец.Караме претоварени но никой не ни спира,защото властта е с нас и ние бяхме с нея!!И накрая се показва банкянския урунгел и ми се лензи в някво изказване!!!МАФИЯ!!!!!
123
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Готвача в ареста затова че карал пиян !АПСЕЛЮТНО ПРВИЛНО ! Но защо служителите на банката и хората истеглили ТАКАВА ОГРОМНА СУМА са само разпитани и освободени ?
122
1
 
1
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
Парите са в Дубай :)
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбирате ли драги сънародници, защо образованието и културата са важни колкото здравеопазването в управлението на държавата? Как ще се оправим сега с този компрометиран материал? Обработван с чалга и идеализиране на простотията поне две десетилетия!
120
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо "обикновен човек" ми звучи като "една жена" ? Ъ?
119
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От банката не се теглят така пари, ако внасяш над определена сума попълваш декларация за произход. Опашати червени лъжи за простия електорат на Радев.
118
2
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Обикновен *** от Банкя на филии свинска мас :)))
117
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И пак нито едни доказателство, нито един задържан, нито едно повдигнато обвинение?
116
0
 
3
 
! Отговори
мисъл преди 2 години
Товае сътворено от велик мозък на питие няколко пъти. За СМЯХ ставаме. Никой не мже да ни причини това, което сами си причиняваме.
115
0
 
2
 
! Отговори
60-МИЛ. ЛЕВА... преди 2 години
СА САМО 2- ОТ ИМОТИТЕ НА мин.ДАМАДЖАНСКИ ОТ МВР-то ....ОСТАНАЛИТЕ 17-ИМОТА СА ..8-ПЪТИ ПО ТОЛКОВА..ХА,Х,ХААААА.....
114
0
 
2
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
ОТ ЧОВЕКА ---ЗА ЧОВЕКА ОТ НАРОДА......ХА,ХА,ХАААААААААА....САМО ТАКА СЕ ПРАВИ!
113
0
 
5
 
! Отговори
човечец преди 2 години
Значи отива един човечец изтегля 60 000 000 лв не е политик, не е строител и банката му дава 60 000 000 лв- господи мъ как така банката му дава тия милиони, ГДБОП го разпитват и го пускат след като знаят че е теглил милиони- зам директорът се изпоти до като обясняваше почити сричайки. Утре отивам да тегля милиони, после отивам сама в ГДБОП пускам едно обяснение- ама туй ако ми дадат милиони от банката- моля ви кажете ми коя е тая банка дето раздава милиони.
112
3
 
6
 
! Отговори
алчен злобар преди 2 години
60 милиона стигнаха да обикновен милиционер Рашко не му стигат 19-те имота.
111
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
''ОБИКНОВЕНИ ХОРИЦА" ТЕГЛИЛИ 60 000 000 ЛВ НЕ ПЛАТИЛИ ТАКСИ- 20/30 000 РАЗПИТАНИ И ОСВОБОДЕНИ- И СЕГА ПИТАМ АКО АЗ ЕДИН ОБИКНОВЕН ЧОВЕК ОТИДА ДА ТЕГЛЯ 1/2 МИЛИОНА ЩЕ МИ ДАДАТ ЛИ- АЗ ЩЕ ПЛАТЯ ТАКСАТА?! НЕ МОЖАХ ДА ОСМИСЛЯ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО- БАНКИТЕ ЛИ НЕЩО НЕ СА НАРЕД, ЩОТО ДА ВЗЕМЕШ ЕДНИ ПАРИ....МАЛИЙ ЧЕ И МИЛИОНИ!
110
2
 
7
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
Отделно, има такса за теглене на пари в брой, което си е най-малко 300 - 500 хил.лева. То да не е банички да си купуваш. Има хора банките не им дават преводи от биткоит, на стойност 30-50 хил, то така се теглят и то в БРОЙ 60 милиона!
109
5
 
9
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
Да представят доказателства, защото това е лъжа! Първо, всяко теглене на голяма сума от банка, се докладва директно в ДАНС! Ако е имало нещо подобно, още тогава е трябвало да се задейства ДАНС. Второ, задължително се попълват хиляди документи за произход на парите! Трето, голяма сума в брой, задължително се тегли и отнася с инкасо! Това щеше да изглежда като екшън филм, още тогава, по време на тегленето! Сега всичко е лъжа заради изборите! От къде да знаят бабите на село, че така не става в брой
108
1
 
8
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
Не платили таксите за теглене на милиони в брой и банката пак им дала парите. Мафия