Борисов за допълнителните машини: Хванахме ги по боксерки, още нямаме отговор

ГЕРБ очаква отговор от ЦИК за какво ще се използват 228-те машини за гласуване
7 ное 2021 12:30, Елка Василева
430
Борисов за допълнителните машини: Хванахме ги по боксерки, още нямаме отговор
Снимка: архив, БГНЕС

Поредна порция критики отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към служебния кабинет. Той беше на посещение при кметицата на Симеоновград Милена Рангелова. През седмицата при спецакция на полицията срещу търговията с вот бяха задържани съпругът ѝ и синът ѝ. Обвинения не бяха повдигнати.

Тя разказа на Борисов как са били задържани близките ѝ. По думите ѝ те не се занимават с купуване или продаване на гласове, предаде bTV.

Още по темата

Намесата на МВР в избори се случва само в държави от третия свят, смятат от ГЕРБ и обясниха, че ще подадат сигнал до международните институции.

Лидерът на ГЕРБ коментира твърдението на партията, че у нас са внесени 228 машини за гласуване в повече, като целта била да бъдат добавени 228 хил. гласа на определени партии и субекти.

От „Сиела-Норма“ отговориха, че машините са техни и смятат да ги ползват в Албания, Грузия и у нас, но за дейности извън изборите. Според Борисов този отговор е незадоволяващ.

„Вчера ги хванахме по боксерки и още нямаме отговор, какъвто да ни удовлетвори. Съгласно закона има над 12 хил. сертифицирани машини, стоят в специален склад – не мога да си закарам шкодата да ми я пазят там, той е само за тези машини. Изведнъж в това помещение се появяват някакви нови 228 машини, от същия тип в склад, в който нямат работа. Това са точно 228 хил. гласа. Те дават някакви глупави отговори, че щели да се тестват някъде в чужбина“, коментира Борисов.

Очаква се днес Централната избирателна комисия да проведе заседание и да разясни ситуацията с машините.

По думите на Борисов той няма доверие, че няма да се извърши злоупотреба. „Първи въпрос – защо са в този склад. Втори въпрос – защо ги пази държавата. Трети въпрос – защо са същите. Четвърти въпрос – защо са същите. Въпрос към ЦИК – защо се подиграват с нас“, попита лидерът на ГЕРБ и допълни, че измама няма да се извърши, защото от ГЕРБ са ги хванали.

Относно твърденията, че представители на ГЕРБ и ДПС са се срещали, за да преговарят за бъдеща коалиция в следващия парламент, Борисов каза: „Нито аз, нито моите заместници, нито, който и да е, не е оторизиран да води каквито и да е преговори, с която и да е партия. Аз, когато искам да говоря с ДПС, го правя публично, както с всички останали. Не е вярно, че сме говорили. Нито Корнелия Нинова се е срещала, по телефон не се е чувала с мен от година време. Сега сапунисват и нея заради измамата с машините, която правят, защото искаме да преброим контролните талони“, коментира Борисов.

Той разкритикува демо версията за гласуване на ЦИК, където не фигурира номерът на ГЕРБ в бюлетината, защото са само до №22.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


430
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
9
 
24
 
! Отговори
Серсемин преди 2 години
Миризливеца от Банкя пак е изпаднал в делир. Всичко там си е показно с документи a той фанаайме ги. Хванал е Ердого за висулката. Не е ли ходил вече отново да му врътне една минюгъ та ромският електорат и там да го подкрепят.Само семките са му останали в празната кратуна .
231
3
 
12
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Всеки прави оценка на останалите въз основа на жизненият си опит.
230
8
 
18
 
! Отговори
баце преди 2 години
истината е : баце ти Бойче е алчно корумпе и мутрафон - доказано нагледно със снимки и записи, даже не е нужно да се доверяваш на слухове от бившите му колеги от разследващи журналисти и да се досещаш по поведението му по маниерите и привичките му че не е чист. Показаха ви онагледиха ви като на глуповати хора по снимки и картинки и записи че Баце ви е корумпиран и нечист може да го разкриха пак други измамници като него бившите му колеги но едно е ясно като бял ден Баце ти е до ушите в кал.
229
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Красива ли е ,грозна ли муцуната на Баце в случая няма никакво значение.Факт е ,че в склад охраняван от полиция са внесени 228машини!Как мислите ,,Сиела Норма"дали няма пари да си наеме склад и друга охрана за тези 228машини?Всичко е фалш ,а Вие тичайте на всеки три месеца ,да им гласувате!В коя държава по света се гласува три пъти в годината?
228
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце вдигна летвата,тръгнахме напред,хората бяха спокойни,доходите,БВП,реновирани училища,нови пътища,пречиствателни станции и много още и хоп олигарсите скочиха да превземат ,дубайски преврат и не само и тази грозотия и дестабилизация продължава благодарение на Чорапа,,изобщо вървим надолу за голямо съжаление на овце вярващите в промяната днешната измама
227
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта се оплел в зависимости и чака служебна победа с фалшификации.Това нещо да се търпи още 5 г. е катастрофа.Около него няма един годен,само поръчкови които реално не вършат нищо освен в краен случай.Замениха с техни хора,а инициативния с 27 агента на ДС изби рибата,и не му дреме,плюс Червенобузко от Кръга афериста който си взима пая при всяка подкрепа.
226
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес д-р.Радев в Бургас предизборно е бил охраняван освен от НСО и от мутроподобни кримиелементи смесени с НСО необезпокоявани,а той и кик.им.ората изобщо.На въпрос защо,ами нищо,без адекватен отговор.Важното е хората да забележат с кои е!
225
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странна работа,държавни машини за избори са в частен склад охраняван,а вътре едни неидентифицирани машини 288,уж за други държави?Хартиени бюлетини се печатат,не в БНБ като преди,а зор зорна в частна печатница на човек от БСП.Кода на софтуера собственост на частна фирма,е моля!Сервиз венецуелски,и ние аборигенски гласуваме за който наредят машините по мадуровски.Полицаите охраняват вън,а вътре какво става и кой пипа,какво разбират.Разписките,разписките,скочиха "честните" партии с/у броенето,е що
224
3
 
11
 
! Отговори
До 285 преди 2 години
Що да нямат интерес от фалшификации,че Фигуранта нищо неправещия 5 г.разделител на нацията и нарушител на Конституцията,показа чрез служебния кабинет,че е гола вода,но иска да се мандахерца насила още 5 г.,да станат 10.Назначи Киро Лъжата,оня крадеца на кодове за финансов,Спецов ощетил НАП,още е в НАП,докара енергийна икономическа криза,всяка седмица теглят по 1/2 млрд.заеми без отчет,а имаха актуализация 2.6 млрд.за 3 месеца.Не плащат за 1-ва линия,страната залята от протести,обаче 1_ви,дръжки
223
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше малко по-умен,щеше да измислиш по-правдоподобна версия.Защото нито Радев,който води на Герджиков с повече от 50%,нито служебното правителство,което след 2 седмици си отива имат интерес от фалшификации.Такъв интерес имат само губещите,Боци,т.е.ти!
222
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тикво, стигя банкянски номера от зората на мутрокрацията!
221
3
 
8
 
! Отговори
няма преди 2 години
и да имаш отговор,знаят че ги чакат едни ГОЛЕМИ ШУТОВЕ
220
7
 
10
 
! Отговори
2LOOP преди 2 години
Тебе те снимаха по боксерки, как спиш!Иначе си фанал...бyя... Цъpвул.
219
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Бокича и Пеев всички откраднати пари ще им излязат през отверстието. Никой не се е радвал на такива пари. Скоро идва възмездието
218
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не си хванал.Това е твоя далавера заедно със Сиела.Не ни пробутвай милиционерските си номера точно преди изборите.Не ти минават вече.
217
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен Чекмеджан, Цвъки и Пеевски няма кой друг да се занимава с такива простотии. Днес вече един го запряха, скоро идва и техния ред.
216
7
 
9
 
! Отговори
Киртак преди 2 години
На14.11.21 Руменото пъпешче, к..ауня с шут отзад на село да храни кокошките.
215
2
 
7
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
Е с боксерки на кленови листа.
214
12
 
10
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Разбиха им схемата на герберастите, утре нов ден, нов късмет... И 10% са им много. Долу герб
213
13
 
10
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
Радев яко фалшифицира изборите. Миналият път машините в чужбина свършиха работа,но Слави *** всичко, сега гласи Кирчо Канадеца,но този вече е бита карта, попълнил е документ с невярно съдържание и Гешев го чака на разпит в ЦСЗ, при бай Ставри. Решетников е бесен, неговият резидент се оказа ***.