Борисов за допълнителните машини: Хванахме ги по боксерки, още нямаме отговор

ГЕРБ очаква отговор от ЦИК за какво ще се използват 228-те машини за гласуване
7 ное 2021 12:30, Елка Василева
430
Борисов за допълнителните машини: Хванахме ги по боксерки, още нямаме отговор
Снимка: архив, БГНЕС

Поредна порция критики отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към служебния кабинет. Той беше на посещение при кметицата на Симеоновград Милена Рангелова. През седмицата при спецакция на полицията срещу търговията с вот бяха задържани съпругът ѝ и синът ѝ. Обвинения не бяха повдигнати.

Тя разказа на Борисов как са били задържани близките ѝ. По думите ѝ те не се занимават с купуване или продаване на гласове, предаде bTV.

Още по темата

Намесата на МВР в избори се случва само в държави от третия свят, смятат от ГЕРБ и обясниха, че ще подадат сигнал до международните институции.

Лидерът на ГЕРБ коментира твърдението на партията, че у нас са внесени 228 машини за гласуване в повече, като целта била да бъдат добавени 228 хил. гласа на определени партии и субекти.

От „Сиела-Норма“ отговориха, че машините са техни и смятат да ги ползват в Албания, Грузия и у нас, но за дейности извън изборите. Според Борисов този отговор е незадоволяващ.

„Вчера ги хванахме по боксерки и още нямаме отговор, какъвто да ни удовлетвори. Съгласно закона има над 12 хил. сертифицирани машини, стоят в специален склад – не мога да си закарам шкодата да ми я пазят там, той е само за тези машини. Изведнъж в това помещение се появяват някакви нови 228 машини, от същия тип в склад, в който нямат работа. Това са точно 228 хил. гласа. Те дават някакви глупави отговори, че щели да се тестват някъде в чужбина“, коментира Борисов.

Очаква се днес Централната избирателна комисия да проведе заседание и да разясни ситуацията с машините.

По думите на Борисов той няма доверие, че няма да се извърши злоупотреба. „Първи въпрос – защо са в този склад. Втори въпрос – защо ги пази държавата. Трети въпрос – защо са същите. Четвърти въпрос – защо са същите. Въпрос към ЦИК – защо се подиграват с нас“, попита лидерът на ГЕРБ и допълни, че измама няма да се извърши, защото от ГЕРБ са ги хванали.

Относно твърденията, че представители на ГЕРБ и ДПС са се срещали, за да преговарят за бъдеща коалиция в следващия парламент, Борисов каза: „Нито аз, нито моите заместници, нито, който и да е, не е оторизиран да води каквито и да е преговори, с която и да е партия. Аз, когато искам да говоря с ДПС, го правя публично, както с всички останали. Не е вярно, че сме говорили. Нито Корнелия Нинова се е срещала, по телефон не се е чувала с мен от година време. Сега сапунисват и нея заради измамата с машините, която правят, защото искаме да преброим контролните талони“, коментира Борисов.

Той разкритикува демо версията за гласуване на ЦИК, където не фигурира номерът на ГЕРБ в бюлетината, защото са само до №22.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


430
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече и чиновниците не връзват на приказките на Биби.То бива,бива лъжи ама тоя вече не знае кога лъже повече и кога по-малко.Отиваш в канализацията Бабуне,язък ти за всичките гепени пари!
211
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев (Сталин) и Рашков (Берия) правят избори в БГ по ленински. Не е важно, кой гласува, а какво ще произведе софтуера на машините. затова и комунистическите партии - ПъПъ и ДъБъ са против преброяване на контролните разписки.
210
14
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
При Борисов всичко беше у ред, всичко беше ред в ин хауса, защото всичко отиваше ин чекмедже. Сега мрънка и се оплаква, защото няма ред и няма ин чекмедже.
209
6
 
8
 
! Отговори
Маке преди 2 години
Тези 228 машини не са били в прицепа,а тези бели не онези...стоварили, но не. Чичо Митко по-добре словореди от секретаря на МВР, Рашков от къде ги вадиш тези калинки.
208
5
 
6
 
! Отговори
Изправи се преди 2 години
Изправих се и застанах зад фуражката. Твърдо сме зад него, и ще го крепим.После по едно коремно и хип,хип ,ура, всички на червения на ....ура.
207
5
 
7
 
! Отговори
до к.240 преди 2 години
Ами защото бай Боце изръси, че "са ги хванали по боксерки" и "хванатите" стоят и се чудят за какви боксерки става въпрос, като те са по слипове? ББ е човек на години и за себе си може да напише и 'по наполеонки', но млади хора по наполеонки не ходят. Добре че Каскета им изпрати прокурори, та да им обяснят за какво става въпрос. Има ли и от оези с пищовите под колана и с брада като кубинския революционер?
206
8
 
14
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Главанак си беше,главанак ще си останеш тиквеш.
205
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце трябваше малко повече да поуакрасиш нещата. Малко хора се вързаха .
204
4
 
9
 
! Отговори
никога бкп-герб преди 2 години
До Анонимен Бюлетините в Костинброд ,нали ги печата гербаджия ? Пак шмекерии и лъжи на Червеногербавият буфтал .
203
8
 
13
 
! Отговори
Войник преди 2 години
До неутрален Ще гласувам за генерала ,а не за фъфлещият и надничащ в записките си многополов професор. Ще гласувам за генерала ,израсъл в кариерата , а не за професора на Шорос,агетна на чужди влияния ,поддържник на разврата и многополовите .
202
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъъпите номера на Буци постоянно гърмят,така беше и с Костинброд,така стана и сега с машините ,който се опита да ни пробута като номер!
201
6
 
12
 
! Отговори
Обикновен Българин преди 2 години
Не разбирам , защо тоя *** все още го показвате по медиите?
200
4
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 2 години
До Ура! Отдааавна ,благодарение на Видими резултати от ГЕРП- БКП ,сме в първата тройка на света ,барабар с ,,Це Ивропа ,Украйна ,,и Естония ,поспаланко ! Къде дрема толкова години ,или главата ти е била на място ,злъчно ,мрачно ,где не влиза слънце .
199
4
 
6
 
! Отговори
Много е просто! преди 2 години
До Скандинавец....Хайде да се изясни въпроса с машините след като прокоратуратапровери всичко , нали искаме ЧЕСТНИ избори ! МНОГО Е ВАЖНО! Нека народа да си каже кой е най-добър да управлява, и след това правилните хора на "чисто"да проверяват чекмеджета,пари,ваксини и..всичко! Не е ли правилно,А??? Какво ще кажете?Спрете този хаос! Г-н Радев нали това искаше,все това (?) говореше:Честни избори!?!?!?
198
14
 
11
 
! Отговори
неутрален преди 2 години
Ще гласувам за професора, защото злобни хора като Радев не трябва да са във властта.
197
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези 228 машини не са на ЦИК, а са внесени нелегално от Рашков. Прокуратурата трябва да ги провери с независими експерти какъв софтуер е инсталиран на тях. Рашков и Радев мълчат като п. ки, защото знаят. че те са подготвени за фалшификация на вота.
196
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 241 А един филм за маршируващите геьове, за евро и демократичните ценности ,за лъжите на демократите ,за разрухата ,за най бедната държава в ЕС ,най умращата нация в света , няма ли да има ?
195
9
 
14
 
! Отговори
seira преди 2 години
"ДРУГАРЮ" БОРИСОВ,ВЕЧЕ НЕ СИ ИНТЕРЕСЕН!!!НАРОДЕ!!!!!
194
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ура! --- Важното е Румен и женка му - дъ фърст лейди - да са живи и здрави, а на останалите - майната им.
193
11
 
11
 
! Отговори
Скандинавец преди 2 години
Другаре, ако машините са фейк и несъществуващи, ЗАЩО Бай Рашко или Президентина не излязат с контрааргументи, а мълчат, като пусита ? Машините са точно 228 - нито повече, нито по-малко - и са строени за военен парад в Грузия и Албания, за да може да докарат Чорапа до цифрата 48%. Тъй като за опонента остават над 20% и тук-там за останалите подгъзници, то май от 3 млн избиратели процентите хич не се вързват. Що тъй, бе 'математици' ?