Бивш шеф на ЦСБОП: Виждам властови разнобой

Милиони през годините са крадени и изнасяни от България, каза тихомир Стойчев
8 ное 2021 12:03, Ния Христова
15
 
Информация за мащабна схема, при която са източени 60 милиона лева от общо 84 милиона, отпуснати от АПИ за строежа на Лот 5 на АМ "Хемус", излезе миналата седмица. Къде се губят тези 60 млн. лв. от строежа на магистралата?
 
"Зам.-директорът на ГДБОП постави въпроса, че от около месец и половина се разработва тази схема, за да се събират гласни и негласни доказателства. Виждам един институционален, властови разнобой. Едно нещо се говори от служебния вътрешен министър, друго нещо се говори от ГДБОП. Те казаха, че не са говорили как са се изнасяли куфарчета, чували. Политическата ситуация и изборите, които предстоят, оказват влияние върху желанието на служебното правителство да действа по такъв начин", каза бившият шеф на Централната служба за борба с организирана престъпност Тихомир Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Затова говорят и тези, които се засягат от тази работа. ГЕРБ са били във властта в последните години, те са имали своите премиери, министри. Естествено, те ще кажат, че това е част от политическата битка, където има некоректни характеристики. Но много правителства и политически сили се задоволиха с това да стоварят отговорността върху своите лидери. Какво се случва с тях? Нищо! Милиони през годините от България са крадени, изнасяни и присвоявани. И това са схеми, които не са някаква нова и чужда характеристика. Има кандидати за депутати сега, които доста фриволно започнаха да сменят партии. Не съм видял те да внасят закони, които да подобрят условията за истинско противодействие срещу организираната престъпност", допълни Стойчев.
 
"В началото насилието беше основен инструмент, но постепенно там, където се оттегля държавата, настъпва частният сектор и често пъти финансови ресурси се концентрираха в ръцете на хората, които се свързват с организираната престъпност. И продължават да са свързани. Сега се занимаваме с нещо, което се е случвало многократно. Тази схема е действала непрекъснато. Бойко Рашков е имал изключителен инструмент в ръцете си, за да промени нещата. Очаквах заповеди. Когато България придоби горчивия опит от терористични акции, саботажи и диверсии - всички ресурси на системата бяха мобилизирани", подчерта бившият шеф на ЦСБОП.
 
"Много предприятия бяха трансформирани с участието на криминален капитал и позволиха неговото повторно включване. Всеки ден губим усещането, че има държавност. Има вероятност някой да понесе наказателна отговорност или тежки санкции, някои фирми да се изключат. Продължаваме промяната, а тя започвала ли е?! Кои са продължителите на промяната", попита Тихомир Стойчев.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
-Крадени милиони - с години. В сакове, в чували, кеш. Изнасяни в чужбина... Дайте всички необходими доказателства за тия твърдения - ДОКУМЕНТАЦИЯ - СВИДЕТЕЛИ - ИЗДИРЕНИ И НАМЕРЕНИ КРУПНИ СУМИ. С участието на ПОЛИЦИЯ - ПРОКУРАТУРА - СЪД - ЗАТВОР.В противен случай това са махленски лакардии: Казвам ти, ама само на тебе... Или по следите на: -Дей Киро - на кирия... И такива измислици и шантажи вървят особенно добре в тия предизборни дни и часове.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На практика се получава никой никого не закача - имат негласно споразумение политическите сили ти на мене аз на тебе . Който е на власт усвоява най вече за себе си, другите като дойдат него закачат понеже и те това правят . Така е вече 30 години и народът търпи,но до кога?
7
5
 
7
 
! Отговори
Дамаджана преди 2 години
Сляп и глух ли е Радев? Само заради Рашков трябва да ги изпратим и двамата в пенсия. Всъщност те са отдавна пенсионери.
6
6
 
7
 
! Отговори
gogo преди 2 години
Този бивш борец против организираната престъпност каза че през годините много се е крало.Изобщо той говори твърде несвързано, общо и противоречиво.
5
3
 
3
 
! Отговори
Bsno преди 2 години
Виждам *** да говори. Потомствен крадец некадърник. Много грехове изкупвамв, защо.
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герб - дпс победа . Шиши президент
3
14
 
15
 
! Отговори
идва Видов ден преди 2 години
Гешев да се стяга !!!! Ще има много работа по повдигане на обвинения срещу фигуранта и цялата му хунта от побеснели болшевишки копои........
2
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този казва - Милиони през годините от България са крадени, изнасяни и присвоявани. И това са схеми, които не са някаква нова и чужда характеристика. Освен това последните 10-12 години герб имаха почти цялата власт - МС+парламент. Значи техните крадени милиони са си милиарди. Точка!
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Издишаш, Стойчев! Помним какви врели- некипели ги съчиняваше и ти на власт. Късно е да ги учиш на конспирации..