Бретон поздрави Стефан Янев за работата на служебното правителство

Бе обсъдена и темата за европейската сигурност и отбраната
19 ное 2021 17:20, Нели Христова
26
Бретон поздрави Стефан Янев за работата на служебното правителство
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с европейския комисар по вътрешен пазар Тиери Бретон. В рамките на разговора им в Министерския съвет европейският комисар Бретон поздрави премиера Янев за работата на ръководеното от него служебно правителство в интерес както на българските граждани, така и на европейските граждани в контекста на членството на България в Европейския съюз.

Министър-председателят Стефан Янев и европейският комисар Тиери Бретон обсъдиха теми от европейския дневен ред, включително предизвикателствата, породени от пандемията от COVID-19. Еврокомисар Бретон изтъкна, че в цяла Европа лидерите се налага да взимат тежки и непопулярни решения, полагайки усилия да се справят с кризата. В този смисъл Бретон посочи, че настоящото му посещение в София е израз на пълната му подкрепа за борбата на България срещу пандемията.

Премиерът Янев запозна европейския комисар с част от мерките на служебния кабинет за подкрепа на гражданите и бизнеса в кризата. Министър-председателят изтъкна, че зеленият сертификат е въведен, така че да няма локдаун в страната. Същевременно са налице достатъчно ваксини за всеки, който има желание да се ваксинира срещу COVID-19. Премиерът Янев акцентира също върху въпроса за даряването на ваксини на трети страни, като по думите му е необходима допълнителна гъвкавост на европейско ниво, така че да има възможност да се оказва по-голяма и бърза подкрепа.

В рамките на срещата бе обсъдена и темата за европейската сигурност и отбраната, като във фокуса на разговора беше киберсигурността. Министър-председателят Стефан Янев и европейският комисар Тиери Бретон изразиха сходни позиции по отношение на нарастващото значение на киберсигурността за Европейския съюз и се съгласиха, че е в интерес на ЕС да се работи още по-активно по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
От уикито преди 2 години
До ДианаНароден комисар нарком е лице, влизащо в състава на правителството и оглавяващо определен народен комисариат наркомат централен орган на държавното управление, отговарящ за определена сфера от дейността на държавата.Първият съвет на народните комисари е създаден на 26 октомври 1917г.след завземането на властта в Съветска Русия.Общосъюзните наркомати осъществяват властта си чрез свои пълномощници, а обединените чрез съответните наркомати на съюзните републики
16
1
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
За какво ли е идвал еврокомисаря по вътрешния пазар у нас? Не вярвам, че причината за това е "добрата" работа на Янев...Янев не е направил нищо добро за вътрешния пазар на ЕС! Да не говорим за страната с кризите и проблемите, които ни завещава...Но е хубаво, че човек като Бретон говори в положителен тон за страната - вероятно би могло да настъпят положителни промени с нашия външен поазар в ЕС...Дал Бог!
15
1
 
4
 
! Отговори
Явно ще има преди 2 години
Опити нови да въведат задължителна имунизация на всички от деца до възрастни. Не случайно Бретон плаши хората с нов Български вариант на вируса, ако незабавно не се ваксинираме масово. Европейска политика да паднем да колене и да изпълняваме.
14
3
 
0
 
! Отговори
И тоя преди 2 години
размахва юмрук като Радефф.Ротфронт! Нали?!
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми имай го и ти бре 15 сти! Ама явно си голо теме! -:)))
12
0
 
0
 
! Отговори
вер преди 2 години
sre
11
5
 
6
 
! Отговори
абе преди 2 години
а тоя бретон знае ли че това което му е казал янЕФ са само думи ?, на практика личното правителство на фигуранта нищо не са направили ,освен уволнения и назначения .
10
5
 
9
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Ето че и в Европа признаха служебният ни министър председател а само в България Тези които са твърдо ядро към нечия партия Не го признаха!-:(( Е какво да кажем повече?
9
2
 
6
 
! Отговори
,,разплетен дамаджан преди 2 години
Се получава след като Бретона бръкне във контакта и усети тръпката !
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя още ли не хванал самолета?!!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туй сега мъж ли е, жена ли или е?
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Машинките за постригване са по 10лв. на битака. Оригинални.И не ти искат сертификат.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бретон е благодарил за това, че не сме съвзели икономикара си и че продължаваме да внасяме стоки 2ра, 3та, 4та ръка на двойни цени! Те медал трябва да му дадат, че Служебните се грижат за просперитета и благоденствието на европейците, с цената дори на лишения на собствения им народ! "Поздравления", г-н Янев!
4
1
 
4
 
! Отговори
Аха преди 2 години
За значителното намаляване на броя на годните за емигриране на запад българи ли ?
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОЗДРАВИ НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА. БРЕТОН СЕ СРЕЩА С БОРИСОВ
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз мяза на една лелка от блока
1
0
 
12
 
! Отговори
Бакенбарда преди 2 години
Демек значи "наште" са се надупили пак за нещо , позор. В неделя да прекратим тоз цирк до някъде