Проф. Топалов: Медиите в РСМ насаждат свирепа омраза към българите

Трябва да се развиват бизнес отношения с РС Македония
24 ное 2021 11:07, Ния Христова
109
Проф. Топалов: Медиите в РСМ насаждат свирепа омраза към българите
Снимка: БГНЕС
"Правилна е идеята да се развиват бизнес отношения с Македония, но не би трябвало преговорите за влизане в ЕС да се обвързват само с това. Общата история не може да бъде подлагана на коментар, защото тя съществува. Не можем да приемем, че Самуил не е бил български цар, нито пък че Кирил и Методий не са създали азбуката, или че Гоце Делчев не е бил българин. Има червени линии, които не бива да се пресичат". 
 
Това заяви в ефира на Нова тв дипломатът проф. Кирил Топалов.
 
По повод инцидента на АМ "Струма" той сподели, че нощното каране на автобуси е абсолютно неправилно, организмът се насилва, което води до много бели нощно време. 
Още по темата
 
"Трябва да се помисли такива превози да пътуват само денем. Спестяването на ден коства човешки животи", коментира Топалов.
 
По думите му свирепа омраза се насажда от медиите им към нашата страна. 
 
"Това е резултат от цялостната политика там. Националната им идентичност се създава чрез омраза към България вече 75 години", смята Топалов.
 
Той прикани да не си затваряме очите за антибългарската пропаганда, но и да се развиват бизнес отношенията между двете страни. 
 
"Проблемът може да се преодолее постепенно", уверен е Топалов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
73-ти си първия от тях.
87
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 87-ще я докарат до МН. Т. ТИ!
86
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 78--а дано се променим и се върнем като във времето преди 89 г. тогава имаше управия.
85
1
 
3
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Диви Балкански нрави!
84
8
 
16
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Тъй наречените македонци,а в действителност българи,са посветили сто години,милиони тонове хартия,милиони часове човешка дейност за да изградят една огромна лъжа наречена държавата Македония и говорещи измислен македонски език,крепящи се на омразата към сънародниците си,нас българите?!Същата история с аватара Грипен,Кирчовците и Кокорчовците!Милиони евра,хвърлени от подсъдими олигарси!Фалшиви протести!Същата антигерб риторика?!Да видим докъде ще я докарат необолшевиките начело с Фигуранта??!!
83
1
 
17
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Всичко това е вярно,но сменете македоци с българи.за македонците е много по-лесно да си продължават по -старомо с дивата омраза към нас ,от колкото да се замислят и преобърнат представите си за българите,още повече ,че ще им се наложи да признаят ,че са живели в за луда.А,историчарите ,трябва да изгорят тонове с книги доказващи наличието на македонски идентитет и да признаят ,че дебелите заплати и пенсии са вземали за да подържат една лъжа!
82
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига с тая македония не искаме никаква македонея бг вън от Ес за винаги
81
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До А Кирил Петков.....Да си син на АБПФК МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО ПРЕДМЕТ НА ГОРДОСТ! Е, стига да не е ИЗМИСЛЕН АБПФК, познавам и такива! Да си служил в Комитета за Държавна Сигурност е почетно - ОГРОМНИЯТ ПРОЦЕНТ ОТ ТЯХ бяха честни и почтени хора, някои дадоха живота си за България! Доносници се вербуваха от друг контингент - реликти от буржоазната класа, търгаши, далавераджии, мошеници, попаднали в примката, стараещи се да се измъкнат! А им се плащаше, водеха туристически групи зад граница...
80
12
 
5
 
! Отговори
Ами че то преди 2 години
Българите си мразим е българите и без да има нужда някой да ни насажда - просто народопсихология. Това си е известно открайвреме. Още от времето на траките, някакъв римски автор беше писал.
79
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте за македонците е много по-лесно да си продължават по -старомо с дивата омраза към нас ,от колкото да се замислят и преобърнат представите си за българите,още повече ,че ще им се наложи да признаят ,че са живели в за луда.А,историчарите ,трябва да изгорят тонове с книги доказващи наличието на македонски идентитет и да признаят ,че дебелите заплати и пенсии са вземали за да подържат една лъжа!
78
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не критикувайте професора за такива като северняците ,даже е твърде мек!Аз ,не знам в България да сме горили македонски знамена ,демонстративно да чупим паметници на покоиници или да сменяме старите надгробни плочи и да прекръстваме починалите на новите плочи.Не знам и някой наши историци да не зачитат историческите документи и да ги преправят ,в дyха на нивото време ,както призна историчара от РСМ Драги Георгиев .
77
3
 
4
 
! Отговори
ами бай боце преди 2 години
До А Кирил Петков пък е внук на АБПФК,ятак уж,син на полковник-агент на ДС-6 то управление-политическото,и сам той АКТИВЕН член на БКП.Виж и за другите гробарчета,прочети за ванчо теменужкин...Така че му еш глъътъ.
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само македонските медии.Европейските въобще не са спирали. Не отдавна най голямата спортна звезда на Австрия,който е един от челните политици съобщи, че не иска българи с *** пари да го управляват и да му казват как да живее.
75
5
 
11
 
! Отговори
А Кирил Петков преди 2 години
е син на ДС/БКП - ченге от комунистическо време.... ПОДМЯНАТА ПРОДЪЛЖАВА...
74
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***,поне в деня на траур спри с омразата си към тези хора.Това е човека дето каза,че не сме славяни напук на нашите възрожденци в Учредителното събрание.
73
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да беше казал кои медии в Македония сеят омраза.Защото по този начин завучи:Този говори за онзи,че ти си много зле.И много ми е интересно кои македедонски телевизии гледа той и как.Аз имам телевизия от най-големите оператори в БГ и нямам нито една Македонска телевизия
72
18
 
8
 
! Отговори
Кирил Попов преди 2 години
Този професор е от комунистическо време. Личи много . Ай сектор бе.
71
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е доказан македономраз и постоянно насажда омраза към нашите съседи
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема ще се преодолее,когато всички от ДС в двете държави отидат от този свят.
69
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***,поне в деня на траур спри с омразата си тези хора.Това е човека дето каза,че не сме славяни напук на нашите възрожденци в Учредителното събрание.