Близнашки: Обстановката остава все така объркана и несигурна

Според него президентските избори привидно са донесли голяма победа на Румен Радев
Обновена: 25 ное 2021 22:11 | 25 ное 2021 22:11, Петя Славова
48

Какъв ще е пътят на страната след изборите 2 в 1 и ще успеят ли новите потенциални коалиционни партньори да се разберат, коментира бившият служебен премиер Георги Близнашки.

"След вота обстановката остава все така объркана и несигурна. Остава да се види как ще продължи натискът върху България и основните политически сили. Видяхте как се сринаха партиите на протеста. Мая Манолова изхвръкна от парламента, а Христо Иванов е там някъде около чертата. БСП се срива заради собствената си глупост. Факторите, които дърпат конците, никога не залагат само на едно конче", заяви той в предаването "Денят ON AIR".

Според него президентските избори привидно са донесли голяма победа на Румен Радев. Причината - ниската избирателна активност.

"Над 70% от гражданите не приеха този развой на събитията и така наречената революция. Радев губи 500 000 гласа от предходните избори. Българският народ не одобрява случващото се, но предпочита да гледа отстрани", изтъкна Близнашки пред Bulgaria ON AIR.

По думите му тепърва предстои ходене по мъките, а цената ще се плаща от българския народ.

"Все още не знаем за кого сме гласували. Фразата за Крим не беше случайна, Радев каза каквото мисли. Той участва във вземането на колективните решения на ЕС и НАТО. Направи завой на 180 градуса, което беше абсурдно. Опитът за "салто мортале" те поставя в неловка позиция", каза още бившият служебен премиер.

Близнашки смята, че в момента върви голямото надлъгване на Балканите между САЩ и Русия, а ние не успяваме да формулираме собствена позиция и да се опитаме да балансираме интересите на Великите сили.

Той очаква опитът у нас да се наложи автокрация да доведе до срив и манипулиране. Години след това няма да можем да се справим, предупреди Близнашки.

"Абсурдно е, че новото правителство ще започва съдебна реформа - те не знаят за какво става дума. Не са наясно какво точно искат. Ще наслагат хората, които според тях ще им вършат работа. Накрая ще се окаже, че пак са се излъгали. Всичко това ще бъде осуетено. Ще имат няколко месеца и ще се разпаднат", убеден е той.

На мнение е, че БСП влиза в коалиционните преговори, защото партията се бори за оцеляване.

"България не може да върви по пътя на любимата им Русия. Радев преди време дори се опитваше да имитира походката на Путин. Станишев въведе плоския данък, защото Путин го направи в Русия", заяви Близнашки и добави, че след 30 години Преход вече нямаме държавници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Скрий се вече и замълчи Завинаги другарю бивш комунист!-:((( Другарят Борисов колегата ти замълча вече,но ти нямаш спирка а? -:((( Замълчете вече другари Бивши комунисти! Демокрацията в България дойде едва 32 г по късно след 1989 г! Има и такива като мен които гледахме 32 г как Бивши комунисти ни управляваха наричащи се "демократи" години тая до днес!!! Скрийте се вече!!!
35
0
 
5
 
! Отговори
Кацамунски преди 2 години
съвсем е изперкал от злоба и завист. Той си мислеше, че като е *** на мафиота Борисов, ще бъде издигнат за президент, но не му се получи. Всичките му опорки и *** анализи са плод на манията му за величие, което си е психическо заболяване. Навърши 65 години, и веднага да бъде пенсиониран, вреди на студентите, а и замърсява с токсичност бг обществото. Всички като него, Плевнелиев, Тома Биков, Харизанов, А.Христова, А. Райчев, Огнян Минчев, Буруджиева и т.н. трябва да бъдат изолирани от ефира.
34
0
 
1
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 2 години
Изборите минаха, потрошихме едни пари. Дано момчетата се справят. Чакаме цените да паднат и заплатите да растат. И по-скоро, че няма време.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много мазен и неприятен човек )
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарю БЛИЗАшки , ти отново закъсня в ориентацията откъде gyxa вятъра ! Сега друго не ти остава , освен да играеш ролята на плюеща кобра ...
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бе?Всичко ни е наред!Румбата свири,хоро се вие!Като махнат Гешев,Цацаров и на БНБ пей сърце!
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се махне 10%~нич плоския данък, защото е руски! От ЕС отдавна ни натискат да го вдигнем, време е да се вслушаме в гласа на естината.
29
10
 
12
 
! Отговори
българин преди 2 години
Скрий се вече бивша Герберска мутро!
28
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
още един жив политически труп. този заедно с плевнята и дебелака ал.йорданов се надпреварват да ръсят глупости от злоба и завист. можете само да го......!
27
9
 
4
 
! Отговори
професор преди 2 години
Само за протокола , в случай че някой още не е разбрал - Всичко родено до 1990 г. си е мазни *** , и нищо друго не може да се очаква , кой каквото и да разправя !!
26
14
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Обстановката изобщо не е объркана и несигурна.Много е вероятно да се състави коалиция,която да излъчи правителство.Настоящият президент спечели втори мандат със смазваща преднина.Изглежда Близнашки се е бутал да влезе в листите на ПП,не се е получило и затова прави това изказване.
25
6
 
29
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
СУ от доста време е на ДПС. Парадокс, но най - големият и реномиран университет нас се управлява от единствената етническа и не българска партия, която е подвластна на чужди служби и интереси.
24
4
 
24
 
! Отговори
Близнашки преди 2 години
Давам компетентни 0ценки, че искам да ми предложат пост ( пък така ще ми затворят устата).
23
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този професор Его-то му мяра няма! Ама, моля Ви, г-н Близнашки! Поне в една Ваша медийна изява спрете за миг - хем Вие дъх ще си поемете, хем някой друг може да Ви похвали Ако има за какво.
22
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Близнашки и Гержиков някой помни ли какви избори са спечелили. Но дават акъл на Радев,
21
8
 
29
 
! Отговори
Даа преди 2 години
Още от първите две изречения се разбира че е дошъл да плюе без да мисли , и за това не си заслужава слушането по-нататък !!! Пр.ст и елементарен - Нормално като за "професор" - Един от многото подобни в Бг които с лопата да ги ринеш , и те затова гравитираха окло Борисов , защото са си на същото ниво !!
20
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То стана на всички ясно че ДПС герб СДС и част от БСП е едно цяло. И трийсет години ни водеха за коса че уж има парламент и многопартийност. Всички са подчинени на едрия капитал . Затова сме на тоя хал . Бити бедни и е. другото не беше много весело.
19
7
 
22
 
! Отговори
Нещо преди 2 години
това професорче нервно ми се вижда!
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е Дье Пье Сье и шъ гласува пак за Гюрджиков за Султан!
17
6
 
22
 
! Отговори
Бивш студент от ЮФ преди 2 години
Това плашило ми беше асистент по Конст. право в СУ през уч. 1997/1998 г. Харесвахме го като човек, защото обичаше да се шегува, но като асистент - НЕ! Дискусиите му се състояха главно върху коментар на тогавашните управляващи. Беше се скъсал на всяко семинарно упражнения да намира и коментира недъзите на президента Желев.