БСП: Бъдещият кабинет има шанс за пълен мандат

Няма да отстъпим за ИК и Северна Македония, каза Борислав Гуцанов
25 ное 2021 10:20, Анисия Иванова
95

"Върви се към съставяне на кабинет, защото всяка една от политическите партии, с които водим преговори, разбира ситуацията в страната и прави нужните компромиси. Обнадежден съм от това, което се вижда. Независимо, че сме различни политически формации и всеки има свои виждания, наясно сме какви компромиси трябва да бъдат направени, за да може страната да има редовно правителство", посочи Борислав Гуцанов от БСП в студиото на "България сутрин".

Според него бъдещият кабинет има всички шансове да издържи пълен мандат, тъй като преговорите, които се правят, са с дългосрочен хоризонт.

Още по темата
Социалистът отбеляза, че това, което е видял при преговорите в глава "Транспорт", е, че няма разделителни линии и има много добър диалог.

"Обсъдихме мерките, които трябва да се вземат. Има много слабости при изграждането на автомагистралите, пътищата, при обученията на шофьорите и вземането на шофьорска книжка. Стигна се дотам - във всеки един от областните центрове да има полигони със специални условия, при които да могат начинаещите шофьори да видят как да реагират в различни ситуации", уточни Гуцанов.

По думите му спорове при преговорите несъмнено има, но до този момент не е имало партия, поставяща линия, която да не иска да се преминава.

"Нашият подход е изцяло държавнически. Това го показахме и в предходните два парламента. Има някои неща, които трудно могат да бъдат прескочени. Говорим основно за джендърството. Истанбулската конвенция за нас е нещо, което трудно може да бъде прието. Също и въпросът със Северна Македония - тя трябва да стане пълноправен член на ЕС, но не и за сметка на наши отстъпвания", подчерта социалистът.

Гуцанов каза, че мнението на БСП, че трябва да има ядрени мощности, е категорично.

"Кризата с електричеството сега много ясно показа, че 2013 г., когато правихме референдум, не е било просто така, за да съберем едни подписи за новото строителство на "Белене". Между 5 и 6 пъти е разликата в енергията, която се придобива от атомната централа", заяви събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Опасностите от атомната централа във въглеродни емисии са минимални, почти нулеви, смята социалистът. Той допълни, че БСП ще бъде гарант за държавност, за това страната ни да се развива по един модерен път, както и всяко едно семейство да живее по-нормално и достойно.

Той коментира и изборните резултати.

"Тежка загуба за БСП. Никога не сме изпадали на четвърта позиция след ДПС, затова и председателят на партията пое своята отговорността, като каза, че оставката е акт на тези избори", изтъкна социалистът.

А лошите резултати от вота били следствие и на това, че в БСП имало много хора, които са работили срещу партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
12
 
! Отговори
БНБ-я преди 2 години
неуважаеми спестяванията на българите са 98 девет, осем милиарда лева, а не 18, ама то като имаш опорка ще си въртиш цял ден за да можеш да си вземеш 20-те кинта
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На сайта на Лада могат да се видят моделите - е не са като западните, но колкото - толкова.
18
2
 
11
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Това го казва Гуцанката защото БСП са в уйдормата. Ако не бяха друго щеше да говори за съшия кабинет. Кабинет който даже не му е известен. Това е българският политик за това ги мразим преди да се формират даже.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че ще управляват едно на ръка. ТОВА, че протестърските партии решиха да се коалират с тия престъпници, които загробиха българия 3 пъти, да не говорим за останалите им глехове е нечувано. Просто и те са били рожби на същата партия. Затова така си затвориха очите и решиха с тях да се коалирант Очаква ни комунистиески кошмар, какъвто не сме преживявали от 89та насам. ЮМРУЦИ И ПРОТЕСТИ ЛИ? На ви революции.
16
6
 
2
 
! Отговори
5 г. за руска лада преди 2 години
Сега за западна кола се чака 2-3 години, ако изобщо могат да я произведат. В Германия социалдемократи, зелени и либерали постигнаха споразумение за отказ от въгледобива още през 2030 вместо през 2038 година. Русия и Китай няма да могат да покрият търсенето на автомобили в Европа, освен ако в ЕС не минат на колелета и тротинетки. За руска лада или китайска кола ще се чака поне 5 години, и то само по-богатите ще могат да си позволят.
15
15
 
4
 
! Отговори
БНБ преди 2 години
Не знам кои направиха долара 3 000 лева, но знам кое правителство на България емитира облигационен заем за 16 милиарда евра. А то е третото на пожарникаря от Банкя Борисов. Вчера научих, че парите на българските домакинства и фирми са за около 15 милиарда евра. Това, ако нв е пореден фалитна страната, здраве да му кажат финансистите. Инфлацията на левовете е над 10 % ! Това е на годишна база разбира се. Между впрочем, стойността на активите ми се увеличава с над 20 хиляди евра за 2021 г.
14
2
 
7
 
! Отговори
доообре преди 2 години
Шанс НЕМА!Заговориха за ваксини, още преди са станали началници......
13
3
 
18
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Следващите предсрочни избори ще са март-април догодина! Ще ги организират Кауфланд, Фантастико, Билла, ЧЕЗ, Топлофикация, Софийска вода, Лукойл, ОМВ и т.н.
12
19
 
3
 
! Отговори
Силвия преди 2 години
Преговорите до този момент наистина са много конструктивни и интересни. Всеки, който може, да отдели 30-60 минути да погледа. Образователно е и за нас избирателите. Ситуациите са сложни, но с прагматизъм и желание може да има промяна в добра посока.
11
6
 
16
 
! Отговори
БСП преди 2 години
ще управлявят! Смятай!! Тия ще ни направят държава на социално слабите.
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този сладур неправилно се е изразил, ТРЯБВАЛО Е ДА КАЖЕ, ЧЕ МУ СЕ ИСКА този кабинет да е с пълен мандат, ноооо хората вече се оглеждат дали белият автобус е на мястото си за извозване на управляващите, тези от БСП-то са бягали вече два пъти, един когато Жан виденов съсипа държавата и втория път когато олигарски ни вкара в 9-та глуха
9
4
 
7
 
! Отговори
Т К О преди 2 години
Хората тук показват едно а машините съвсем друго! И като погледнем какво става май, вече машините са ни превзели!!!
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно това корумпе дето цяла Варна го знае, тръгнало да дава акъл. Вместо да се покрие вдън земя, то се изтъпанило и се кипри. Срама нямат
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средната класа в САЩ и цяла запанда Европа се стопява. Само в Русия и Китай ще има средна класа.
6
6
 
14
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Гуцанов , Гуцанов как да няма хора , лоито са срещу вас! Тс вашата партия е пълна с хора ограбили България и три пъти в фалирали , направили долара 3000лв , незаконно забогатели от приватизацията в това число и Нинова , в парламента на ЕС гласуващи срещу страната и условно осъдени , тогава как от такива като вас се очаква управление! И без товасега управлявате в служебния кабинет и виждаме какво е положението!
5
2
 
4
 
! Отговори
Компетентен преди 2 години
Аз пък си мислех, че бъдещето правителство има шанс за пълен мандат. Между впрочем, аз си имам кабинет. Вярно, че не е министерски, но си е кабинет, а понякога си му казвам, че е офис на фирмите ми ! Честито на бъдещите министри в новия и пореден кабинет на България.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засега доста общи приказки, но да видим...дават се сто дни.
3
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-малко от 10% от избирателите са гласували за този парламент!
2
5
 
20
 
! Отговори
А истината е преди 2 години
Два дни празни приказки в молчето !
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не е добре