БСП настоява: По 120 лв. към пенсиите до края на извънредната обстановка

Майчинството през втората година и през 2022 г. да бъде колкото минималната заплата
26 ное 2021 11:38, Красимир Ангелов
80
БСП настоява: По 120 лв. към пенсиите до края на извънредната обстановка
Снимка: БГНЕС

БСП предлага удължаване на добавката от 120 лева към пенсиите до края на извънредната епидемична обстановка, а размерът на майчинството през втората година и през 2022 г. да бъде колкото минималната заплата, обяви Георги Гьоков от "левицата" по време на дискусиите по темата "Труд и социални грижи".

Още по темата
От думите на Гьоков стана ясно, че се обсъжда размер на минималната работна заплата от 710 лева за 2022 година. В момента майчинството е колкото минималната работна заплата, но това е записано само до края на годината.

Освен това от БСП настояват в бюджета да има конкретни мерки за спешна енергийна целева подкрепа за семействата с ниски доходи - месечна целева субсидия от 200 киловатчаса до края на март при ясно дефинирани критерии за енергийна бедност. Нито едно семейство с ниски доходи да не бъде изключено от енергийната мрежа, като се даде възможност за разсрочено плащане на сметките, които са високи през зимния отоплителен сезон, искат от партията.

От БСП предлагат още ограничаване на износа на дърва за огрев, диференцирани ставки на ДДС за храни и лекарства, безплатни детски градини и ясли, помощ в размер на минималната работна заплата за родителите, които са принудени да останат вкъщи по време на пандемията с децата, са сред предложенията на партията.

БСП предлага еднократна помощ от 300 лв. за всички деца от първи до четвърти клас, облекчаване на данъчната и осигурителната тежест за работещи родители чрез въвеждане на 500 лв. необлагаем минимум за всяко дете.

Партията иска и увеличен размер на минималното обезщетение за безработица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
14
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
А стига сте давали пари налево-надясно...тоз народ се размързелува и не иска да работи ... .Когато спечели изборите БСП то и тогова да предлага тези соц пакети ..а сега да не предлага таквиз програми ,а то отново няма да имаме кабинет..а това няма да доведе до нищо хубаво и БСП щее виновна.. .
29
9
 
7
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
***,и на тези с телкове ще се дадът.А не както Сачевата,-не даде на хората с най-ниски телк-тези под 300 лева.Ай,у леву.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя евтин народ и с по малко може да го излъжете. Предишните са виновни, на ви по 60 лв.
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП да отвори печатница за пари и да напечата...
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
помощ ток или еднократна помощ която е дават може да я получат само ромове ,даже не се полага на болните с телковете ,и го знаят много добре ,затова сега предлага тия 120 лв
25
9
 
22
 
! Отговори
Смахната работа преди 2 години
Яко ще се харчат пари.После.....да му мисли ГЕРБ, като се върне да управлява.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте да дадем
23
4
 
19
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Идват нови избори наддавайте кой колко може,за това през седмица се теглят нови заеми.Китариста е добре той вече спечели
22
6
 
10
 
! Отговори
Кака Мара преди 2 години
По 1200 ще е по-добре, гаче ли?
21
6
 
27
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 2 години
Срещнеш ли гладен комунист-нахрани го, срещнеш ли бос комунист-обуй го, срещнеш ли жаден комунист- дай му да пие, срещнеш ли гол комунист-облечи го, но власт не му давай, ще ни остави всички- гладни,жадни,голи и боси.
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"др. ИМПЕКСОВА да вземе да върне..." . "Ще развърже пачките,ама първо трябва да ги вземе от чекмеджето." ___________________ И тя, и други в БСП си имат чували, чекмеджета и други контейнери.
19
6
 
23
 
! Отговори
Диоген преди 2 години
БСП правят щедри предложения! Бравос!!!Сигурно на консултациите за кабинет,проф.Румен Гечев е донесъл парите от фалиралите през 1997 банки,а другаря Румен Овчаров - капиталите за АЕЦ Белене:-)))В Страната на Румен-овците обещанията са като бг фолклора - ПРИКАЗНИ...
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"БСП ... конкретни мерки за спешна енергийна целева подкрепа за семействата с ниски доходи - месечна целева субсидия от 200 киловатчаса до края на март при ясно дефинирани критерии за енергийна бедност. Нито едно семейство с ниски доходи да не бъде изключено от енергийната мрежа, като се даде възможност за разсрочено плащане ______________ Не бива да е с "ниски доходи", а с "ниски доходи след платени данъци, осигуровки и т.н.". А най-добре, спадане на данъчната основа.
17
2
 
14
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Когато съберете пари от Контрабандата и по доброто управление на икономиката в страна като България, в която пари има според вас. Дайте. Но ако вземете нов милиарден дълг никакви добавки, на кредит социална политика не се прави.
16
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със заеми за десетки години напред е много лесно! То ако БКП не фалират държавата, за пореден път, кой друг?
15
4
 
30
 
! Отговори
Майора преди 2 години
БСП предлага , но нека върне откраднатите пари от банките и приватизацията , от олигарсите ! Не може партия фалирала три пъти страната отново да е във властта!
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Работещите, които останаха без работа заради пандемията не ги мислете. Дайте на пенсиониранире на 4 години ченгета с таван и работещи като охрана. За това бсп ще паднат под 4 процента скоро
13
4
 
24
 
! Отговори
ДАРЯВАНЕТО НЕ БОЛИ преди 2 години
В КАЧЕСТВОТО СИ НА КАКВО ГО ПРАВИ ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ И КЪДЕ- В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ИЛИ В НАРОДНО СЪБРАНИЕ? ТОВА Е РЕШЕНИЕ ВЗЕТО ОТ ГЕРБ И ГЛАСУВАНО В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА СЕ ДАВАТ ДОПЛАЩАНИЯ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ В МЕСЕЦИТЕ НА ПАНДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА. БСП ДА НЕ СИ ПРЕПИСВАТ ЗАСЛУГИ, А ДА СИ ПРЕБРОЯТ МИЛИОНЕРИТЕ- ДАРЕТЕ БЕ ГНУСНИ ЧЕРЕПИ- ДАРЯВАНЕТО НЕ БОЛИ!
12
4
 
14
 
! Отговори
Симеон Дянков преди 2 години
Когато наследихме правителството на Станишев, предполагах че дефицита е 1-1,5 млрд.Директорът по бюджета Светла Василева ми звънна и каза - Шефе , лоши новини! Досега установихме задължения над 3,5 млрд в най-добрия случай,в лошия -около 5 млрд!!!
11
3
 
19
 
! Отговори
Маргарет Тачър преди 2 години
Социализмът свършва, когато свършат парите на ДРУГИТЕ,които издържат системата!