БСП настоява: По 120 лв. към пенсиите до края на извънредната обстановка

Майчинството през втората година и през 2022 г. да бъде колкото минималната заплата
26 ное 2021 11:38, Красимир Ангелов
80
БСП настоява: По 120 лв. към пенсиите до края на извънредната обстановка
Снимка: БГНЕС

БСП предлага удължаване на добавката от 120 лева към пенсиите до края на извънредната епидемична обстановка, а размерът на майчинството през втората година и през 2022 г. да бъде колкото минималната заплата, обяви Георги Гьоков от "левицата" по време на дискусиите по темата "Труд и социални грижи".

Още по темата
От думите на Гьоков стана ясно, че се обсъжда размер на минималната работна заплата от 710 лева за 2022 година. В момента майчинството е колкото минималната работна заплата, но това е записано само до края на годината.

Освен това от БСП настояват в бюджета да има конкретни мерки за спешна енергийна целева подкрепа за семействата с ниски доходи - месечна целева субсидия от 200 киловатчаса до края на март при ясно дефинирани критерии за енергийна бедност. Нито едно семейство с ниски доходи да не бъде изключено от енергийната мрежа, като се даде възможност за разсрочено плащане на сметките, които са високи през зимния отоплителен сезон, искат от партията.

От БСП предлагат още ограничаване на износа на дърва за огрев, диференцирани ставки на ДДС за храни и лекарства, безплатни детски градини и ясли, помощ в размер на минималната работна заплата за родителите, които са принудени да останат вкъщи по време на пандемията с децата, са сред предложенията на партията.

БСП предлага еднократна помощ от 300 лв. за всички деца от първи до четвърти клас, облекчаване на данъчната и осигурителната тежест за работещи родители чрез въвеждане на 500 лв. необлагаем минимум за всяко дете.

Партията иска и увеличен размер на минималното обезщетение за безработица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите пак налазиха форума.За дългове ли говорите?Тогава да ви напомня.че Боко ни остави 40 милиарда дълг,който всички ще плащаме!!!
9
10
 
10
 
! Отговори
Дои 8 преди 2 години
Ще развърже пачките,ама първо трябва да ги вземе от чекмеджето.
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Сърбия дават 5 бона за новородено.И не са в ЕС.
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
др.ИМПЕКСОВА да развърже чувала и да започне да раздава веднага,че пачките се вмулясахаааааа
6
9
 
31
 
! Отговори
Омръзна ми преди 2 години
Отдавна знаем какво предлагат комунистите, дългове, дългове и още дългове. Честита промяна която ще завщаете на правнуците си
5
4
 
17
 
! Отговори
Ленин преди 2 години
До Анонимен 120лв пари ли са да дадът по 500 лв
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак мерки за братятя. Ние другите да не сме милионери, та ще плащаме като суданци.
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е лошо но,милиарди отиват при някакъв бизнес ,това май го каза Слави ,и от другата година ни готвят новогодишни подаръци ,като ток,горива хранителни продукти )ако не пуснат резерва печелбарите че използват случея
2
6
 
27
 
! Отговори
asd преди 2 години
Почнаха пак предизборните обещания. Пак избори и пак служебно правителство, пак Бойко Рашков от сутрин до вечер по всички телевизии.
1
3
 
24
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Браво, сама така може да се отмени извънредната обстановка!