БСП настоява: По 120 лв. към пенсиите до края на извънредната обстановка

Майчинството през втората година и през 2022 г. да бъде колкото минималната заплата
26 ное 2021 11:38, Красимир Ангелов
80
БСП настоява: По 120 лв. към пенсиите до края на извънредната обстановка
Снимка: БГНЕС

БСП предлага удължаване на добавката от 120 лева към пенсиите до края на извънредната епидемична обстановка, а размерът на майчинството през втората година и през 2022 г. да бъде колкото минималната заплата, обяви Георги Гьоков от "левицата" по време на дискусиите по темата "Труд и социални грижи".

Още по темата
От думите на Гьоков стана ясно, че се обсъжда размер на минималната работна заплата от 710 лева за 2022 година. В момента майчинството е колкото минималната работна заплата, но това е записано само до края на годината.

Освен това от БСП настояват в бюджета да има конкретни мерки за спешна енергийна целева подкрепа за семействата с ниски доходи - месечна целева субсидия от 200 киловатчаса до края на март при ясно дефинирани критерии за енергийна бедност. Нито едно семейство с ниски доходи да не бъде изключено от енергийната мрежа, като се даде възможност за разсрочено плащане на сметките, които са високи през зимния отоплителен сезон, искат от партията.

От БСП предлагат още ограничаване на износа на дърва за огрев, диференцирани ставки на ДДС за храни и лекарства, безплатни детски градини и ясли, помощ в размер на минималната работна заплата за родителите, които са принудени да останат вкъщи по време на пандемията с децата, са сред предложенията на партията.

БСП предлага еднократна помощ от 300 лв. за всички деца от първи до четвърти клас, облекчаване на данъчната и осигурителната тежест за работещи родители чрез въвеждане на 500 лв. необлагаем минимум за всяко дете.

Партията иска и увеличен размер на минималното обезщетение за безработица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не зная какви са тези от БСП и не ме интересува ако медиите не гръмнаха, че селянката от Крушовица не подава оставка заради загуба на 700 хил.души електорат, така че антигерберите едва събраха хора да преодолеят коалицията ГЕРБ-ДПС. В пресата упорито се говори за подмолен съюз Борисов-Нинова, а от НС на БСП 103 души застанаха зад нея.Тази жена с все сили иска да наложи за вицепремиер Методиев, нейн фаворит и лют враг на РР. Г-да Василев и Петков, защо водите преговори с нея, тя играе с ББ!
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой бехте вие да настоявате,????? Четвърти пети или оставка ще давате или настоявате????
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи като даваше правителството на Борисов по 50лв. според БСП беше купуване на избиратели,. Сега като настояват да са 120 до края на извънредната обстановка - какво е? Помните ли когато първия път кабинета Борисов искаше да се удължи извънредната обстановка до май 2020 какъв вой надаваха в НС и не бяха съгласни щото видите ли като искали щяло да бъде капан. А сега какво е? Нали няма как да плащат на първа линия ако няма извънредна обстановка?Фалитаджиите на Бг. - БСП И ДР. ОТ ХУНТАТА СЕГА Е ДР
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като какви настояват пък тези? Освен, че са слуги на Румен, те са много вредна за България партия. Шайка от некадърни фърфалаци
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП и промяната.... Тия ще фалират държавата за години напред, защото тези пари за добавки ще ги вземат от милиарди заеми.
65
4
 
4
 
! Отговори
Ой преди 2 години
Ако ще ми вдигат осигуровките, да тънат в мизерия пенсиите. Аз на мойте родители сам ще им осигуря пари. Но да издържам мизерници и мързели.. не мерси
64
3
 
3
 
! Отговори
Hehe преди 2 години
Направо вдигайте пенсиите с още 120 лв и да се прикючва. И дайте 5 години платено майчинство, че няма нужда да се работи
63
3
 
0
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
Демек форевър!! Щото ковида няма да изчезне. Даже напротив.
62
4
 
4
 
! Отговори
МЕЧ преди 2 години
ПРОМЯНАТА ни НАСТЪПИ - дръжте се здраво д у п е Дани е яко!!!Колко беше кубик дърва ,чувалче пелети,хляба,олиото и д-р.по Бойково време???Защо така за 6 месеца всичко драстично поскъпна та даже и до двойна инфлация я докарахме!!!Ама айде да са ни честити тези благинки и дружно всички на хорото!!!
61
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е това пенсионери и не пенсионери, български граждани, пълнолетни с доход до един колко си да вземат добавки, защо делят на пенсионери, непенсионери, безработни и тн.Нито при предното, нито при това не чухме заработените нещо да има, дори малко. Нищо.
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и плашип.тковците ще ни оправят.Няма страшноХихихи
59
3
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Изгиваме!Чувалче въглища 25кг е 20,22 лева .Кубик дърва гони 200 лева!
58
1
 
14
 
! Отговори
бъдете хуманни преди 2 години
Увеличете минималните пенсии поне до 600 лв, защото не се живее. Цените скочиха петорно, съответно и пенсиите трябва да ги последват.
57
1
 
1
 
! Отговори
Даа преди 2 години
Редно е !
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с това изпиване на пари. Аз не виждам разлика за пенсионерите сега и преди 2 години. 120 за тези с най-ниски пенсии. Все пак има и пенсионери с 800-900 лв пенсии и те просто си ги пестят. Пример баща ми , да няма да го върне, то кой ли би ги върнал. Но все пак България не е с неограничени ресурси.
55
1
 
5
 
! Отговори
Давид Севрюков преди 2 години
. А Гълъб Донев мисли - че левът винаги е равен и е против преичислението, защото сега един взимал и се пенсионирал сега на 1000 лева заплата, а друг на 400 лева през 1997г.. Но инфлацията за този период е 250 процента. Тоест тези 400 лева са равни на 1000 сегашни лева. Златното правило трябва да се прилага и за всички години в миналото когато не се е прилагало. Защото неговият смисъл е да изравни цената на парите по покупателна способност. Заплата през 1988 г. от 400 лв е сега 2000лв покупно
54
3
 
5
 
! Отговори
Давид Севрюков преди 2 години
НОИ е несправедлив - пенсията не се наследява и не се спира след като ти изтече приносът - това което си внесъл и ТРЯБВА да си само на държавна пенсия - социална. Военен работи 20 години, а вече получава 33 години висока пенсия и е получил 500 000 лева - сегашни, заплатите му 20 години са били за 500 000 сегашни лева - ЗАПЛАТИТЕ, НЕ УДРЪЖКИТЕ.
53
2
 
2
 
! Отговори
Давид Севрюков преди 2 години
Златното правило трябва да се прилага и за всички години в миналото когато не се е прилагало. Защото неговият смисъл е да изравни цената на парите по покупателна способност. Примерно една заплата през 1988 г. от 400 лева, покупателно тоест реално е равна сега на заплата от 2000 лева. Та златното правило е тези две заплати да са равни. Тогава няма нужда от преизчисление на пенсиите. ............................................................................
52
1
 
5
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
Споко! Ще гътнат Гешев и пак на избори! До тук безспорни допирни точки, освен тази, нямат и няма да имат. А и сухото за крадене не стига за мотивация до свършат нещо на ползу роду. Само барда от дондуков ще спечели. Другите всички ще загубим.
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз не съм съгласен с това,пенсията ми е 1100 лева и цял живот съм се осигорявал и са ми удържали по много пари,това не е ли дискриминация към мен,а тоя който не е работил и не е се е осигорявал сега да му дават и към пенсията 120 лева,струва ми се нередно