БСП: 3% от бюджета на общините да отива за масов спорт

От партията искат той да стане приоритет
27 ное 2021 11:05, Петя Славова
22
БСП: 3% от бюджета на общините да отива за масов спорт
Снимка: БГНЕС

Общините да отделят около 3% от бюджета си за масовия спорт и той да стане приоритет, предлагат от БСП.

"Проблемите на спорта са много. Искаме спортът да си върне публичната роля, да бъде отново онзи социален феномен, който беше. Изключително важно е в българския спорт да се върне научното звено, да има научен институт", заяви избрания за депутат Иван Ченчев по време на преговорите за постигане на коалиционно споразумение на тема "Спорт".

По думите му трябва да се създаде нова координационна структура между Министерството на образованието и Министерството на спорта, тъй като до момента няма координация между тях, предаде Bulgaria ON AIR.

Проф. Даниела Дашева, преподавател в НСА и част от преговорния екип на БСП, посочи, че Националната спортна система е в изключителен регрес.

"Първото нещо, което трябва да се направи, е сериозен професионален анализ на Националната система на спорта, която има 4 подсистеми за решаване", каза тя, цитирана от пресцентъра на БСП.

Проф. Дашева бе категорична, че бюджетът за спортния сектор трябва да бъде увеличен.

"В общинските бюджети да бъде заложен процент за финансиране на спорта. Много важно при финансирането е да се намери място на спортния тотализатор, който в момента отделя 18% от това, което получава за спорта, а трябва да се търси начин този процент да бъде завишен. Масовият спорт да бъде делегиран на местно ниво, спортните училища да бъдат реформирани", добави тя.

Антон Коджабашев, спортист и част от преговорния екип на БСП, призова в новото споразумение да бъде специално обърнато внимание на световните шампиони и хората, спечелили медали за страната, които по думите му в момента "умират от глад и студ", а са дали здравето си за България.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почнаха да се облизват комунистите
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преговарящите за кабинет от БСП начело със селянката от Крушовица, намалила електората си за 7 месеци над 3 пъти, направо се оляха! Следващата година се очертава с 3-5% необвръзка на бюджета, а социалистите искат 3% за масова спортна дейност! Спортни дружества тип "Урожай"! Стрино Корни, отивай си от политиката! Иначе ще си отиде БСП 'Склери'!
16
0
 
0
 
! Отговори
:)) преди 2 години
До Потулват терор Ти не почиваш ли,бе!?
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП искат да крадаааат сладко, сладка
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
коренела с големия г1з ли ще спортува???
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП ту , ми тай и Боко направи спортни площадки на бабите по селата, сега и вие ли. Та там се геми най много. Направете нещо ако искате в училищата.
12
0
 
5
 
! Отговори
ДА ПОМНИМ ВИНАГИ преди 2 години
СЛЕД ЧЕРВЕНИТЕ КМЕРИ ВСИЧКО Е В РАЗРУХА- БГ Е ОСЪДЕНА ЗА СМЪРТТА НА 15 УМРЕЛИ ОТ ГЛАД ДЕЦА В СОЦИАЛЕН ДОМ В ДЖУРКОВО ПРЕЗ 1997Г ЗА ОТОПЛЕНИЕ И ХРАНА БСП Е ОТРЕДИЛО ПО 059ЛВ НА ДЕТЕ- ТЕ ИМАТ ДОБРИ СЪРЦА И УБИВАТ ВСИЧКИ КОИТО НЕ СА ИМ НУЖНИ. ТОВА ЛИ НИ ЧАКА ОТНОВО, КАК ДА СЕ НАГЛАСИМ ЧЕ ДА НИ БОЛИ ПО МАЛКО.
11
0
 
4
 
! Отговори
Янков преди 2 години
Да правят стадиони по Селата.Да има къде да пасат магарета.
10
0
 
4
 
! Отговори
и те така преди 2 години
бсп го предлага с надежда че техни хора ше бъдат назначени и парите ше отиват в бсп касичката .
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мното добре започнахте с краденето като в Африканските държави..все едно фонтан в пустинята да правиш.те на село път нямат ..масов спорт ще правят
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В селата с по 3 баби, сутрин задължително физарядка и бягане поне километър.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
глупости..нямаше ли нещо смислено..или готова фондация да лапне паричките.как е възможно.та това са 3% от бюджета на София или Варна как така харчите за нещо неопределено и което не може да се контролира
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пума глупост ...и кой че получава пачките ,частните отбори милионери ,може ако има държавни ,явно забравихте че Борисов даде 30 милиона на частни футболни отбори в Пловдив
5
1
 
10
 
! Отговори
Искане преди 2 години
От БСП също така искат и да се възстановят всички партийни секретари в културата , икономиката, енергетиката. Напред, комунисти !
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто н е истина това, което ни се случва.
3
3
 
19
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Тия почнаха да си отварят минички за крадене на пари. Който иска си спортува. Къде пък няма паркове за тичане, трасета за колоездене, за фитнес на открито ти трябва една чанта дъмбели, а ако ти е кеф - ей я близката гора да вдигаш дървени трупи. Етиопците до преди години тичаха боси на световни шампионати и нямаше кой да ги пипне.
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЛо пРезиденте Крадев, кога ще издадеш указ за 47 МС ( 45 НС беше свикано на 15 април - 11 дни след изборите, 46 НЦ беше свикано на 21 юли - 10 дни след изборите). Сега сме в най-голямата криза- икономическа, пандемическа, влизаме в кРадевата зима, а вече 2 седмици няма указ на 47 НС да бъде свикано.
1
10
 
4
 
! Отговори
Потулват терор преди 2 години
Защо от ДАНС и МВР Перник толерират Пернишка Терористична организация от бивши барети, полицаи и прокурори!? Те недосегаеми ли са или ви плащат под масата!?