Съгласие по тема "Финанси": Бюджет 2022 да е готов до края на януари

Бюджетният дефицит за 2022 г. трябва да бъде между 3.5 и 4.5%
Обновена: 27 ное 2021 19:04 | 27 ное 2021 17:55, Красимир Ангелов
120
Съгласие по тема "Финанси": Бюджет 2022 да е готов до края на януари
Снимка: БГНЕС, архив

Бюджетът на България за 2022 г. да се изготви до края на януари следващата година. За това се съгласиха от "Продължаваме Промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България" по време на преговорите между тях днес на тема "Финанси".

Също така, в пътната карта по темата, участниците в разговорите включиха да се подготви актуализация на бюджета през юли, предвид резултатите от анализите на другите преговорни групи и на базата на шестмесечното изпълнение на бюджета.

Освен това те постигнаха съгласие до средата на 2022 г. да се изготви времеви план на предложените реформи от другите преговорни групи, който да включва финансовото им обезпечаване, съобщава БТА.

Партньорите в дискусията се съгласиха да има парламентарен контрол върху изразходването на средства формирани на базата на излишък или по-висока събираемост; и разглеждане на ролята на централния бюджет. Идеята е и да се премахне практиката с постановление на Министерския съвет да се раздават средства. Друга точка, която залегна в пътната карта, е да се въведе цялостно капиталово бюджетиране в държавата и приемане на многогодишна капиталова програма като част от бюджета.

Представителите на четирите политически формации постигнаха съгласие бюджетният дефицит за 2022 г. да бъде между 3.5 и 4.5 процента. Те приеха ДДС за 2022 г. да остане същият, но да се направи пълен анализ на ДДС до септември.

Прие се да бъде увеличен прагът за регистрация по ДДС, като първата стъпка е той да стане 100 хил. лв., и в бюджета за 2023 г. да бъде заложено да стигне размер от 160 хил. лв., като обаче се упражнява строг контрол за свързаност и се предвидят големи санкции. Прие се също и промяна на месечните ДДС декларации, така че да се подава информация за касови наличности.

Прие се още да се направи анализ за оптимизация на щатната численост на първостепенните разпоредители с бюджетни средства, с цел намаляване на щатната численост до 15 на сто. Да се направи и външен одит на несъстоятелността на КТБ до декември 2022 г., записаха още от преговорните екипи. Записано беше още, че ще се направи мащабна разяснителна кампания за еврозоната.

Какво още се разбраха партиите вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Записвам си поредното обещание, дано да го избистрят но цените вече скачат всеки ден.
73
0
 
0
 
! Отговори
Колкото : преди 2 години
И да съм се опитвал да убедя нечии простиии глави с изкуство , разбрах, че с изкуство нема да стане, та трябваше малко наука нали все пак сте академия, професор .... Гледам с наука затворих много усти , амааа все към изкуството ме влече - и ако ме питаш господин министър ти к'во си учен или артист - искам да съм второто ама ми не даваш, не искам да съм първото ама ми го налагаш!
72
1
 
1
 
! Отговори
Всъщност робот преди 2 години
Не може да съществува, той ще е биотик съществуващ в някаква среда в постоянна връзка с някаква среда и зависим до някаква степен от тази среда. Законите на роботиката се превръщат в закони на биониката!1,2,3,4
71
1
 
0
 
! Отговори
А четвъртото ли? преди 2 години
Четвъртото ми постижение е правилната посока в биониката!Отмяната на термина робот и замяната му с термина бионик! Колкото и да ми беше тъжно заради Любен Дилов Баща! Робот всъщност няма, в реалността съществуват изобретения и механизми на природни принципи наречени бионици, биотики!
70
4
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Турците и руснаците са съюзници. Защо? Русия назначи Борисов,чиято роля бе да блокира българо-руските отношения,тъй че да изглеждаме врагове на Русия,нещо,което няма почва. Чисто и просто ние сме Трако-Келти и Русия не ни е в Планът. Тоест Русия,а и САЩ са ни безразлични. Русия постро енергетиката на Турция,в противовес на Българските и Сръбските интереси. Русия въоръжи до зъби Турция,в противовес на Българо-Сръбските интереси. Русия си го начу.ка!Факт! Да живее България! Да живее Сърбия! Това е
69
0
 
0
 
! Отговори
Господин министър преди 2 години
Може ли да перефразирам известният банкер Буров от началото на 20 век - Българинът ще бъде велик гражданин на света,а не Ганьовец кога се научи да си уважава художествения и интелектуален елит и да го награждава според заслугите му и да не твърди, че народният съд е убил този елит през 1945-1946 от грегорианското летоброене,а не преди това! Тъй щото на някой хора самочувствието им е без покритие господин министър,а тъй като аз съм много заземен, земен човек знам много добре кой съм, какво съм
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кого е нужна енергийна борса, .....посредници, ...........прекупвачи,........... разпределители, ...........доставчици? Дайте мнения, моля!
67
1
 
1
 
! Отговори
Господин министър преди 2 години
Никой не обича да му опират пистолета в главата или да го принудят да вади все още не готова ръка за играта.Никой не обича да го застварят поради анахронизация!Ама ми го опряхте тоя пистолет и трябваше да извадя ръце дето са много тежки козове от едър калибър господин министър.Кой *** Балкански не е разбрал с гаубица или с малокалибрено оръдие го стрелят господин министър!
66
1
 
7
 
! Отговори
stiling преди 2 години
Някой конкретно разбра ли какво са се "Разбрали" Колко ще е минималната заплата? Максималния осигурителен праг? Тавана на пенсиите? Минималната пенсия? Данъци ще се пипат ли или остават същите? Токът ще се подпомага ли цената от бюджета? Това го интересува народа! А иначе само празни приказки дрънкат за пред РА*ЯТА! Искат да покажат колко многа работят и колко са "ДИАЛОГИЧНИ". Народа вика и цъка сега ще се разберат и парите ще потекат и ще забогатеем, Е ДА АМА НЕ! БАС ЛОВЯ!
65
1
 
0
 
! Отговори
Господин министър преди 2 години
Аз имам и друго постижение - доказах морфогенезисната пета антропоморфна форма , която не е фрактал.Имам и друго постижение - най-големият монументален колаж на планетата включващ вече 6000 произведения на изкуството от 6 континента.Може да е просто , но никой досега не го е правил. Има енциклопедии, истории, сбирки...но визуална репрезентация в една творба на световното изкуство няма и по-голяма част от шедьоврите му!
64
1
 
1
 
! Отговори
Ми аз имам и друго преди 2 години
Постижение господин министър , разбирате ли "Изкуството е царицата на всички науки - комуникираща знания и познание до всички поколения на света - минали, настоящи и бъдещи!" Леонардо да ВинчиТа много обичам Павел Вежинов-Един есенен ден по шосето. Аз си го препрочитам от време на време. Сюрреалистично е такова едно. Есенните листа потъват във вода, защото мембраните на клетките се разпадат и газовете излитат. Та как се пълнят изчерпани нефтени залежи
63
2
 
2
 
! Отговори
Румен Гечев преди 2 години
Пак ще помогна за просперитета на Нацията!
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо няма да се промени. Комунистите ще продължават да ни крадат. Тиквата също беше с партийна книжка.
61
0
 
6
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
е БЪЛГАРИНО,нема место за притеснение,бюджета е в сигурни ръце,щом в комисията участва и световният шампион по фалиране на банки КОМУНИСТА РУМЕН ГЕЧЕВ.ПРОМЯНАТА Е В ХОД..*** НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА,ОТИВАМ ДА си изтегля парите от банката,докато не е фалирала
60
0
 
0
 
! Отговори
Денкооввв! преди 2 години
Гледал ли си Перлман с тебешира?Понеже сте академичен човек господин министър!Колкото и просто да изглежда е гениално, защото гениалните неща са прости!Сега как можахте на училището дето е формулиран последния закон на електромагнетизма, който е епохален успех за науката и практиката да не дадете СТЕМ среда а в толкова много горни Нанадолнища да дадете!
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Гечев сега е в Карай направо. Свръх нагъл. Фалирал е 19 банки. Срам няма.
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЛАНИРА СЕ БЮДЖЕТЕН ДЕФИЦИТ 5% И БЮДЖЕТА ДА СЕ АКТУАЛИЗИРА СЛЕД ПОЛОВИН ГОДИНА. КРАДЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ.
57
1
 
1
 
! Отговори
Денкооов! преди 2 години
Хвърлял ли си жабки в езеро! Хвърля се косо камъче успоредно на водата - то отскача и прави "жабки" ... Еми и "бълхата" е така! Първия разряд е със скорост 300 Нютон метра после става интересно - тъй като няма *** горе при втория разряд става още по-бързо, третия още по-бързо и до Юпитер за два месеца!
56
1
 
9
 
! Отговори
Фъч преди 2 години
Силно се съмнявам , дали бюджета на страната ще е готов до края на януари...
55
1
 
0
 
! Отговори
Денкооов! преди 2 години
Закона на Ангелов практически изглежда така : взимаш един магнит аналогов - пускаш ток по него някакъв след това от едната страна го удряш с електростатична искра - какво се получава изхвърля електрони от другата страна. Какво се получава? Нов двигател за космическа и не само среда ! Известен като закона за космическата бълха защото позволява автономно захранване и много дълги и бързи преходи до на майнатааааа си! Скача много с малко енергия!