Съгласие по тема "Финанси": Бюджет 2022 да е готов до края на януари

Бюджетният дефицит за 2022 г. трябва да бъде между 3.5 и 4.5%
Обновена: 27 ное 2021 19:04 | 27 ное 2021 17:55, Красимир Ангелов
120
Съгласие по тема "Финанси": Бюджет 2022 да е готов до края на януари
Снимка: БГНЕС, архив

Бюджетът на България за 2022 г. да се изготви до края на януари следващата година. За това се съгласиха от "Продължаваме Промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България" по време на преговорите между тях днес на тема "Финанси".

Също така, в пътната карта по темата, участниците в разговорите включиха да се подготви актуализация на бюджета през юли, предвид резултатите от анализите на другите преговорни групи и на базата на шестмесечното изпълнение на бюджета.

Освен това те постигнаха съгласие до средата на 2022 г. да се изготви времеви план на предложените реформи от другите преговорни групи, който да включва финансовото им обезпечаване, съобщава БТА.

Партньорите в дискусията се съгласиха да има парламентарен контрол върху изразходването на средства формирани на базата на излишък или по-висока събираемост; и разглеждане на ролята на централния бюджет. Идеята е и да се премахне практиката с постановление на Министерския съвет да се раздават средства. Друга точка, която залегна в пътната карта, е да се въведе цялостно капиталово бюджетиране в държавата и приемане на многогодишна капиталова програма като част от бюджета.

Представителите на четирите политически формации постигнаха съгласие бюджетният дефицит за 2022 г. да бъде между 3.5 и 4.5 процента. Те приеха ДДС за 2022 г. да остане същият, но да се направи пълен анализ на ДДС до септември.

Прие се да бъде увеличен прагът за регистрация по ДДС, като първата стъпка е той да стане 100 хил. лв., и в бюджета за 2023 г. да бъде заложено да стигне размер от 160 хил. лв., като обаче се упражнява строг контрол за свързаност и се предвидят големи санкции. Прие се също и промяна на месечните ДДС декларации, така че да се подава информация за касови наличности.

Прие се още да се направи анализ за оптимизация на щатната численост на първостепенните разпоредители с бюджетни средства, с цел намаляване на щатната численост до 15 на сто. Да се направи и външен одит на несъстоятелността на КТБ до декември 2022 г., записаха още от преговорните екипи. Записано беше още, че ще се направи мащабна разяснителна кампания за еврозоната.

Какво още се разбраха партиите вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
1
 
! Отговори
Значииииии: преди 2 години
Плевньоо пак приказва глупости както и Калин Сърменов ... Художествения и интелектуалния елит и военния и научния елит на България е мъртъв много преди народния съд... Благодарение на Ферди, Боби, Сими Сакскобурготски ... Да си имаме уважението. И и Плевньоо аз съм последния в списъка Фарадей, Едисон, Тесла, ....... За закона на Ангелов за разряд на електромагнит с основа магнит посредством електростатична искра. Още наречен закона на космическата бълха!
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще бъдат спрени помощите за ... сещате се кои?
32
2
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Кьовеши също беше като Гешев заплашвана от олигарсите клиенти на прокуратурата. В Бг. клиентите на прокуратурата дори си купиха 608 машини за гласуване и толкова бързаха да подменят изборите, че взеха и 28 КАШОНА флашки. Всичко платиха освен протестите и ултрасите на 2.09.2020, които палеха полицаите и мятаха бомбички по тях. Сега що няма протести при тази инфлация? Кога ще разберете, че ПП ви будалкат, а зад тях се крият комунистите и Радев? Кога ще осъзнаете, че сме колония на чужда държава?
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на новите управляващи! Вместо да се борите с укриващите данъци и взимащи заплатите си под масата, ще посегнете на тези, които с години си плащат. После младите бягат от БГ. Ще бягат... Тъжно е! После колелото се завърта и същите тези млади ще гласуват какво да се случва в държавата с балъците, които са останали. Тъжно е!
30
1
 
1
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Съгласието Пълно, щом ИТН не са Първи! за ПриНудителната, пардон, Задължителната, пардон, Доброволната, но ПриДителна Ваксинация - ще е същото!
29
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То да е само Румъния....Целият свят ни мина а Биков,Дончев и Харизанов ни обясняваха как цъфтим като магнолията на Буци.
28
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния ни задмина защото Кьовеши ги наритваше в затвора моментално!А не като Гешев и психично болния от Банкя да си развяват коня.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде по-хубаво беше Тулупа да хвърля пари през жипа а в НС да се казва "-Премиера нареди!"
26
2
 
10
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Румъния ни задмина благодарение на Закон за Лустрация. В Бг няма засегнати от закон за Лустрация. В Румъния комунистиmе виновни за грабежите чрез закона за Лустрация нямат право да са дори преподаватели в университетите. В България Фалитаджията на 17 банки Гечев е на преговори за правителство. Професор по фалити на банки дава акъли за Бюджет ФИНАНСИ. Това е свръх безочие. Само закон за Лустрация ще спаси България. 60 г народа е лъган от комунистите.Какво правят ПП? Защо ги канят? Измамници.
25
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Масларова,Румен Гечев и Румен Овчаров-промяната:)Ей тези партизани за пореден път излъгаха хората.Тва Кирчо и Асенчо са само за парлама.Партизаните чрез Радев и сумати машинации и измами пак се добраха до властта.ДБ след тази коалиция окончателно ще се разпадне.
24
0
 
16
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
Нещо ни намирисва на нови извънредни избори!!!
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събрали са се да въртят баницата с късмети.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбрах ще връщат ли манифестациите за 1 май и 9 май?
21
1
 
2
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Програмата: По голяма г'лупост не можа ли да измислиш?
20
4
 
4
 
! Отговори
Я подай ми мила мамо преди 2 години
синьото елече, че излизам да отстрелвам герберите вече.
19
4
 
2
 
! Отговори
Програмата преди 2 години
6) Задължително изучаване на Турски в училищата 7) Въвеждане на исляма като втора национална религия. 8) Отваряне на границите за мигранти от Близкия изток. 9) Приемане на еврото като валута. Това ни готвят
18
2
 
4
 
! Отговори
При хваления Боко преди 2 години
Румъния ни задмина.Сега с какво ще ни плашите?!Със гръцката криза като Вожда ли?
17
0
 
8
 
! Отговори
стар баничар преди 2 години
Баницата да се разпарчетоса...
16
0
 
12
 
! Отговори
ПП"ПП" преди 2 години
Парцелирането продължава...българинът ще ни гризка оная ни работа...
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Способността на българина да се самоубива е възхигителна.