Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните

Част от тях се доказали с много висока експертиза
347
Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерки, които при предишното управление изглеждаха супер непопулярни и изключително непостижими, въпреки че цялото общество беше напълно наясно, че те трябва да се случат, стана възможно коалиционните партньори да се обединим около тях. Това каза пред БНР Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

Всички застават твърдо зад незабавното закриване на специализирания съд и на прокуратурата, каквито съществуват в момента, подчерта Бориславова.

Още по темата

Нерешено все още остава „дали ще има някаква форма на специализация в общата структура на прокуратурата и дали тя ще бъде запазена“, поясни тя.

Относно КПКОНПИ има общо разбиране за разделяне в две структури. Звеното за борба с корупцията ще бъде подсилено с допълнителни правомощия по разследване, поясни Лена Бориславова в предаването „Неделя 150“.
По думите ѝ в момента тази структура е „осакатена, събира откъслечна информация, интерпретира я услужливо и непълно и нямаме добри резултати накрая“.

Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев, уточни Бориславова.

„Защото той до този момент освен да стане повод за това да бъде осъдена България в Страсбург, не виждам да е постигнал някакви невероятни резултати в борбата с организираната престъпност или с корупцията и това е диагноза, която я поставям не аз, а цялото българско общество. Когато цялото общество не е доволно от работата ти, няма нищо по-логично от това да се оттеглиш и да поемеш отговорност. По отношение на председателя на КПКОНПИ – там сме изправени пред същата ситуация“, каза тя.

Относно персоналния състав на бъдещия кабинет Бориславова изтъкна: „Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези на служебните министри, ще се спрем на служебните министри, част от тях са се доказали с много висока експертиза“.

Според Бориславова по време на експертните преговори егото и емоциите са останали на заден план.

„Едно от условията, които ще бъдат поставени при избора на кандидати за бъдещи министри,  е за тези лица да бъде приложима най-високата наша максима, изискване – нулева толерантност към корупцията. Тоест представят се лица, които да не предизвикват възмущение с досегашното си поведение, да няма съмнение за тях, че са участвали в корупционни схеми или не са работили в най-добрия общ интерес на всички нас“, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
3
 
15
 
! Отговори
Дамаджана преди 2 години
Ама то и сега има ДС в управлението.
193
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министри като Рашков,Денков и Кацаров имат място в новият кабинет,особенно Рашков който не дава сън на Лоестото същество!
192
4
 
28
 
! Отговори
И вие твърдите преди 2 години
И вие, господа, твърдите, че носите промяната!Вазгеч!!!
191
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 233/234 "Не се коси мен,ще дигнеш кръвно!" Не се кося грам. Живея зад граница, затова казах "сте". Просто ми е жал за това, че скоро няма да посещавам дори и родните си места, но по-добре нормален живот, отколкото провален такъв, само защото човек се е родил някъде.
190
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах днес пост на Кокорчо за данъците, ами то не прави разлика между кратък и пълен член. Какви неграмотници дойдоха, от авантата, ако няма по-добър, то да искаме ЕС да ни поеме мин. на здравеопазването
189
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 227/228 "Колега,винаги има първи път.Време е някой да влезе в затвора!" Докато не влязат в затвора архитектите на ДС задкулисието, няма да мръднем и метър напред, а те няма да влязат в затвора. С настоящия де факто държавен преврат,в който президентската партия под пълния контрол на Радев, управлява с неговите минисри и решения, се видя, че ДС си има държава. Тежко и горко на българите, щом и 15 години живот в ЕС не успяха да им сменят поне малко начина на мислене. Буквално сте обречени.
188
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентската Партия оставя президентските министри ,само Киро Коня и Асан Ококорения ще се внедрът в нови кабинет!А,казват че не са президентска партия,вотът на българина е подменен!Това е държавен преврат!
187
5
 
5
 
! Отговори
до 228 преди 2 години
Идвам с теб, за да ги караме в затвора- с приказки и пера няма да стане
186
7
 
29
 
! Отговори
Фигуранти на Фигуран преди 2 години
Защо се учудвате - знаеше се предварително,че ПП са Партия на Президента а Кирчо и Кокорчо са статисти - фигуранти на Фигуранта !
185
1
 
16
 
! Отговори
Да действаме преди 2 години
Коментарите нямат край- да поработим сега малкоВидяхме, че който не работи, води преговори
184
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Кацата остава на престола. Лошо,много лошо.
183
4
 
27
 
! Отговори
Промяна и пак промян преди 2 години
Много за готини и точни мошениците на Промяната Кирчо и Кокорчо !
182
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До do 215/221 "Всичко им прощавам,само искам реванш!" Реванш за какво? За сгрешените ти лични решения, заради което си търсиш "виновник" ли?
181
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква я мислиха,каква стана.Всички гласували за ПП получават бсп и бонус Р.Гечев,Масларова,Овч.Приватизация,девалвация и ликвидация.Ще гледате ококорени, като о-срани деца.
180
5
 
9
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
До USA "ПЕтлъо , ТИ ОТИДИ ДО USA , ПА ТОГАВА ГИ РЕДИ ТЕА ! *** ДА ВИДИШ , КАК СЕ БАЧКА , М У Н Ч О !
179
3
 
19
 
! Отговори
кой не скача, е от г преди 2 години
Значи така- старата песен на нов глас
178
4
 
13
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 2 години
Добре премахване на ТЕЛК пенсиите. Те са около 700 000 хил. да приемем че 50-60000 са фьлшиви. С какво ще живеят останалите хора- кой ще ги вземе на работа или по добре в пещите. Така поне няма да се мьчат. В Европа измислят какви ли не защити на инвалидите. А наште герои Кирчо и Асенчо му викат непопулярна мерка която никой до сега не смееше да направи.
177
7
 
24
 
! Отговори
ХОРАТА НА ЧЕРЕПИТЕ преди 2 години
....СЪЩИТЕ СА И МНОГО ПОЧТЕНИ- В КАКЪВ ФИЛМ СА НИ ВКАРАЛИ- СПЕЦОВ ШЕФ НА НАП ПРОДАЛ ФИРМА НА КЛОШАР С АДРЕС НА БОРДЕЙ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ 1 500 000ЛВ- МОЖЕ ЛИ И АЗ, ДРУГИЯ КОКОР ПРЕМЕТНАЛ И ИЗМАМИЛ СЪДРУЖНИЦИ, СЛЕДВАЩИЯТ НАХИЛЕН ИЗМАМИЛ БГ ЧЕ ИМ САМО БГ ГРАЖДАНСТВО, А ИМАЛ ДВОЙНО А ПРИЦЕДЕНТЧЕТО ПЪК НЕ ЗНАЕЛО, КОМИТОВА ТАКА И НЕ НАУЧИ КОИ ФИРМИ КАКВО СТРОЯТ- "КЪДЕ СА БГ ДОМАТИ", МИН С КОВЧЕЗИ И КРЪСТОВЕ- ДР ГЪЛЪБОВА ДА СИ ПРИБЕРЕ БОЛНИТЕ ОБРАТНО И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ И ОНЯ С ИМОТИТЕ ЗА МИЛИОНИ- РЕЗИЛИ
176
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До USA "ТОЛКО СИ ДАЛЕКО ОТ ИСТИНАТА ЦЕЛ ОКЕАН !" Мне, не е. Напълно прав е. Ако се заблуждаваш, че не ти личи, значи си по-заблуден отколкото изглеждаш.
175
4
 
17
 
! Отговори
ссс преди 2 години
Мдааа,съвсем скоро май пак ще има спрени еврофондове,а парите за възстановяване и развитие,май няма да бъдат отпуснати.БКП се върна на власт,народа пак ще започне гладни стачки!