Нинова още не е решила дали да се бори за партиен лидер

Вътрешната опозиция в БСП 5 години се подхранвала от Бойко Борисов
48
Нинова още не е решила дали да се бори за партиен лидер
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Все още не съм решила дали да се кандидатирам за лидер на БСП отново при процедурата, която ще се открие след конгреса на 22 януари догодина, каза пред БНТ лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова.

„Крум Зарков е донякъде мое откритие, той обаче има проблем – той е привърженик на Истанбулската конвенция, а това е червена линия за БСП дори по време на преговорите за съставянето на новия кабинет. 80% от състава на БСП са против Истанбулската конвенция“, каза Нинова.

„Така наречената вътрешна опозиция в БСП в продължение на 5 години се подхранваше от Бойко Борисов. После тя се захранваше от служебното правителство, видя се в нощта на втория тур на президентските избори, когато бе преизбран Румен Радев, кои се радват най-много“, каза още Нинова в отговор на въпрос за истинското й отношение към преизбирането ан Румен Радев.

„Но съвестта ми е чиста – Румен Радев, когото БСП подкрепи, е преизбран“, каза Нинова.

Тя обаче посочи, че 10-15% от хората, които на предишните избори са гласували за БСП, сега са гласували за „Продължаваме промяната“ и това било доказано от социолозите. ПП не можела според нея да се нарече партия с избистрена идеология. „Просто на предишните избори очакванията бяха насочени към Слави Трифонов, сега – към тях“, коментира Нинова.

Тя обясни за пореден път защо е била късната среща с двамата лидери на ПП Кирил Петкови Асен Василев в централата на БСП на улица „Позитано“ 20: „Водим преговори за съставяне ан кабинет. Същия ден преговорите се проточиха до късно, затова се и срещнахме късно. Нормално беше да е в централата на едната от партиите, а не да се крием някъде“, каза тя.

„Националният съвет е този, който ще определя кои ще са нашите министри, кого предлагаме и т.нат. Така че няма никаква опасност следващият лидер на БСП, който ще бъде избран след конгреса на 22 януари догодина, няма да има никаква възможност да се отметне от постигнатите споразумения, защото са били постигнати по време на предишния лидер“, каза Нинова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: бспниноваборисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари