ПП не била партията на президента Румен Радев

Доверието в политиците и партиите достигало точката на замръзване
202
ПП не била партията на президента Румен Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Към момента има всички изгледи вместо президентът да е принуден да воюва с изпълнителната и законодателната власт, по-скоро да бъдат съмишленици и съюзници около ключови ценности с очаквани положителни резултати за обществото, коментира пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента.

Радев пое по необходимост функцията на ледоразбивач на статуквото, допълни той.

Президентът Радев приключи мандата си със същото ниво на обществено доверие, с което го започна, заяви Маринов и допълни, че по време на втория си мандат Радев ще се изяви в по-силна светлина като „човека съзидател“.

Според него по време на първия си мандат Радев е бил подложен на непрекъснати удари, но „не трепва, не се уплаши, не се предаде“.

Запитан на какво се дължи отливът на гласове спрямо гласувалите за Радев преди пет години проф. Маринов посочи, че тогава е имало съвършено друга политическа ситуация и важен дразнител в лицето на Бойко Борисов.
Александър Маринов подчерта, че определянето на ПП като президентска партия е „нескопосан опит да се обясни защо и президентът, и ПП имат такава обществена подкрепа“.
„ПП не е прокси на президента“, настоя той.

На въпрос дали водените тази седмица коалиционни преговори не оставят впечатлението, че всичко е „цветя и рози“, проф. Маринов изтъкна, че това е нестандартен начин на водене на преговори.

„Според мен избраха верен път, защото доверието в политиците и партиите достига точката на замръзване. За момента съществени различия няма, има различия по конкретни подробности, но се подхожда доста прагматично - различията се оставят зад скоби“, коментира той.

Александър Маринов не вижда проблем в отношенията на президента с БСП.

По въпроса с влизането на „Възраждане“ в парламента Маринов поясни, че те трябва да са благодарни на президента Радев, защото с решението си за зеления сертификат им е дал тласък, давайки си сметка, че ще загуби проценти, защото алтернативата е била пълен локдаун.

В отчета си тази година държавният глава ще направи рекапитулация на целия си отминал мандат, съобщи проф. Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: ППРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
4
 
16
 
! Отговори
А ДАЛИ преди 2 години
А ДАЛИ Е ТАКА ЩЕ СЕ ВИДИ ПО НАЗНАЧЕНИЯТА ЗА МИНИСТРИ! АКО РАШКОВ ОСТАНЕ - ТО Е 1000% ЯСНО ЧИИ СА ПП!!! БЕЛИЯ НЕ Е МНОГО ПО- РАЗЛИЧЕН ОТ БЕРИЯ.
123
4
 
17
 
! Отговори
ЕС СПРЯ ПАРИТЕ НА БГ преди 2 години
ДОКАТО РАДЕВ Е ПРЕЗИДЕНТ И РАБОТИ ЗА КРИМ НА РУСИЯ.... БЪЛГАРИТЕ ДА УМИРАТ ОТ ГЛАД, СТУД И БОЛЕСТИ..... ЛИЧЕН ТЕХЕН ИЗБОР,ЩОМ ВЯРВАТ НА КОМПРОМАТИ ЗА БОЙКО, ФАБРИКУВАНИ ОТ КЛЕПОУХИТЕ ДС/БКП -ЧЕНГЕТА.....
122
5
 
8
 
! Отговори
Хасан преди 2 години
Асан е агент на кримския Радев
121
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП не е партия на Радев, и Путин е най-красивия мъж в Русия. Факти.
120
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да си нормален достоен и честен българин и ДА ГЛАСУВАШ ЗА РАДЕВ ???????? Тези ,които го подкрепят сериозно трябва ,да се замислят от какво СТРАДАТ, какво са пропуснали във възпитанието си и най вече колко са образовани !!!!!!!
119
5
 
26
 
! Отговори
Престарял емигрант преди 2 години
Върнахте на бял кон БКП-БСП. Дано се усетите,докато не е станало късно.Това направихте.
118
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По - прости същества от избирателите на РАДЕВ НЯМА!!! Едно свестно , смислено иречение, не могат да напишат ,а само им се привиждат навсякъде гербери и ги сънуват ...Абе *** - срещу РАДЕВ СА четири милиона българи .Значи ГЕРБ-СДС са много милиони ??? Образовайте се ,четете книги и не се излагайте по форумите ....
117
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да си обясня тази симпатия на българите към лошите хора - кариеристи, злобни и лоши! Радев се кри се в президентството почти 4 години, прегази няколко закона, съскайки злобно едва сричаше новогодишните приветствия, изоставил семейството си. Мъж под чехъла на любовницата си, която назначил на втора работа и с държавни средства й купил държавното жилище, което й бил осигурил за любовна квартира...
116
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам гербавите сами си коментират и сами си слагат плюсчета.Вече никой не счита да им обърне внимание.
115
4
 
16
 
! Отговори
смях преди 2 години
Правилно, и президента и ПП са на Херо!
114
3
 
14
 
! Отговори
АБЕ, КЪДЕ Е.... преди 2 години
"десното маденце"-БОЙКИКЕВ на ФИГУРАНТА.... ОТ БКП/БСП.??!
113
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички мои познати - колеги, приятели, съседи сме убедени, че ПП е партия на Радев и че той ще продължи д командва всичко в България БЕЗ ДА НОСИ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ,...защото е президент! Най-много да изгърмят харвардците и да им увяхнат усмивките! Колкото до арести на виновниците - ще ги видите като заспите и сънувате.
112
6
 
21
 
! Отговори
НЕ... АМА ДА..!! преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ ИМА 4 ПАРТИИ.... +.... 1 ДЪРЖАВА.............. ЕДНОЛИЧЕН САМОДЪРЖЕЦ.... ПОЧТИ, КАТО П.****ИН.......
111
5
 
16
 
! Отговори
СМЕХ.. преди 2 години
ПППП---Е ПАРТИЯТА НА АГЕНТ--"МАЙСТОРА" И ФИГУРАНТА!
110
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе,гербави троляци,защо не кажете нещо за комуниста Борисов,който за 12 години съсипа страната и доведе народа до просешка тояга,а той напълни чекмеджето с пачки и кюлчета.
109
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледа ,като гладен ,крадлива плъх ..
108
3
 
10
 
! Отговори
ВИНАГИ ВЕРЕН НА БКП преди 2 години
ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ.... ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ........... СМЕТАМ ЗНАЕТЕ..
107
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ,да връща огромните заплати ,не е свършил абсолютно никаква работа ,освен метежа . Много злобен и завистлив фелдфебел..
106
5
 
15
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Не се притеснявайте, дори да се зацапат с Кирчо и Кокорчо, с машините на Мадуро друг проект ще ви спретнем! Да не си помислите само, че Радев има нещо общо!
105
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клонинг на бай Тошо. От него ли чакате нещо добро?