ПП не била партията на президента Румен Радев

Доверието в политиците и партиите достигало точката на замръзване
202
ПП не била партията на президента Румен Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Към момента има всички изгледи вместо президентът да е принуден да воюва с изпълнителната и законодателната власт, по-скоро да бъдат съмишленици и съюзници около ключови ценности с очаквани положителни резултати за обществото, коментира пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента.

Радев пое по необходимост функцията на ледоразбивач на статуквото, допълни той.

Президентът Радев приключи мандата си със същото ниво на обществено доверие, с което го започна, заяви Маринов и допълни, че по време на втория си мандат Радев ще се изяви в по-силна светлина като „човека съзидател“.

Според него по време на първия си мандат Радев е бил подложен на непрекъснати удари, но „не трепва, не се уплаши, не се предаде“.

Запитан на какво се дължи отливът на гласове спрямо гласувалите за Радев преди пет години проф. Маринов посочи, че тогава е имало съвършено друга политическа ситуация и важен дразнител в лицето на Бойко Борисов.
Александър Маринов подчерта, че определянето на ПП като президентска партия е „нескопосан опит да се обясни защо и президентът, и ПП имат такава обществена подкрепа“.
„ПП не е прокси на президента“, настоя той.

На въпрос дали водените тази седмица коалиционни преговори не оставят впечатлението, че всичко е „цветя и рози“, проф. Маринов изтъкна, че това е нестандартен начин на водене на преговори.

„Според мен избраха верен път, защото доверието в политиците и партиите достига точката на замръзване. За момента съществени различия няма, има различия по конкретни подробности, но се подхожда доста прагматично - различията се оставят зад скоби“, коментира той.

Александър Маринов не вижда проблем в отношенията на президента с БСП.

По въпроса с влизането на „Възраждане“ в парламента Маринов поясни, че те трябва да са благодарни на президента Радев, защото с решението си за зеления сертификат им е дал тласък, давайки си сметка, че ще загуби проценти, защото алтернативата е била пълен локдаун.

В отчета си тази година държавният глава ще направи рекапитулация на целия си отминал мандат, съобщи проф. Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: ППРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това на снимката е нещастието на България. И беше курдисано там с голямата помощ на БСП и лично на ***. Някой път комунисти да са направили нещо добро за държавата?
103
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мадуро е поздравил РАДЕВ за избора Също и Президента на Ботсвана .. А що се отнася до ПП , тя е на АВРАМ БАКАЛИНА ....
102
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 112. Дано, ама надали. Решили са, че отново е време червените мутри пак да захлебят. Това е тяхното "Мутри вън". Жал ми е за наивните гласоподаватели.
101
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мустафа "ДС е отдавна част от ЦРУ" СПЕШНО! :)))))
100
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП не е партията на Президента, а Путин е най-красивия мъж в Русия. Факти.
99
5
 
13
 
! Отговори
Оценка преди 2 години
Сериозна и успешна партия не всеки може да напреви. Най-малко един винтяга със злобен взгляд нахлузил миризлив зелен чорап.
98
14
 
5
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Няма значение каква партия са най важното е да се промени ситуацията в страната за добро и да се измете престъпната организация до момента,ще бъде трудно защото са като октопод в държавата,желая успех и дано направят нещо за тоя изстрадал народ
97
4
 
12
 
! Отговори
Разграничаване от ПП преди 2 години
...щото ще ни се е....май.ката тази зима! А Радю трябва да остане чист като сълза! След 1 януари ще е Пикът на народната любов!
96
4
 
9
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Ще се радвам новите да успеят, но нали всички знаем, че проф. Александър Маринов е агент МАЙСТОРЪТ и не случайно е наречен така.
95
3
 
17
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Киро е агент на червения кхмер Прокопи :)))
94
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберуги не ревете крокодилски сълзи )
93
20
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 2 години
Пожелавам пълен успех на Президента Румен Радев, достойният, образованият, човекът с визия и мъжество, ако може пак бих гласувал за него, това е истинският български президент!Пожелавам успех на Кирил Петков и Асен Василев, подкрепям промяната и според мен плюещите срещу тях в този сайт просто не са им на нивото - нито като образование, нито като интелект, нито като капацитет.
92
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиционерите атакуват.Американците ги изиграха.
91
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, бе да, този супер "честен човек" , напоследък много лъже.
90
4
 
16
 
! Отговори
Чичо Любо преди 2 години
ПП не е на Р.Радев - зелен чорап, на Баба от Горно ***.
89
4
 
11
 
! Отговори
Мустафа преди 2 години
До АнонименПравилно разсъждавате, гражданино, ДС е отдавна част от ЦРУ, защото не може да съществува самостоятелна ДС, когато България отдавна не е държава, а само една американска територия на Балканите;)))
88
4
 
19
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Явно и селският ген на Радев му подсказва, че идват сурови времена за българите, та бърза да се разграничи от своите подопечни! А този дрът ДС-манипулатор не се нуждае от коментар!
87
2
 
11
 
! Отговори
ши полудея преди 2 години
Ей са си е... майката
86
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мустафа Затова ли ДС стои зад ПП и ПП стои зад ДС? :)))))
85
3
 
14
 
! Отговори
Мустафа преди 2 години
ПП не е на ***, а е партия на американското посолство и американското правителство, по-скоро канадското, но това са подробности;))) Важното е, че електоратът е достатъчно американизиран, за да клъвне на нашата кукичка;)))