ПП не била партията на президента Румен Радев

Доверието в политиците и партиите достигало точката на замръзване
202
ПП не била партията на президента Румен Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Към момента има всички изгледи вместо президентът да е принуден да воюва с изпълнителната и законодателната власт, по-скоро да бъдат съмишленици и съюзници около ключови ценности с очаквани положителни резултати за обществото, коментира пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента.

Радев пое по необходимост функцията на ледоразбивач на статуквото, допълни той.

Президентът Радев приключи мандата си със същото ниво на обществено доверие, с което го започна, заяви Маринов и допълни, че по време на втория си мандат Радев ще се изяви в по-силна светлина като „човека съзидател“.

Според него по време на първия си мандат Радев е бил подложен на непрекъснати удари, но „не трепва, не се уплаши, не се предаде“.

Запитан на какво се дължи отливът на гласове спрямо гласувалите за Радев преди пет години проф. Маринов посочи, че тогава е имало съвършено друга политическа ситуация и важен дразнител в лицето на Бойко Борисов.
Александър Маринов подчерта, че определянето на ПП като президентска партия е „нескопосан опит да се обясни защо и президентът, и ПП имат такава обществена подкрепа“.
„ПП не е прокси на президента“, настоя той.

На въпрос дали водените тази седмица коалиционни преговори не оставят впечатлението, че всичко е „цветя и рози“, проф. Маринов изтъкна, че това е нестандартен начин на водене на преговори.

„Според мен избраха верен път, защото доверието в политиците и партиите достига точката на замръзване. За момента съществени различия няма, има различия по конкретни подробности, но се подхожда доста прагматично - различията се оставят зад скоби“, коментира той.

Александър Маринов не вижда проблем в отношенията на президента с БСП.

По въпроса с влизането на „Възраждане“ в парламента Маринов поясни, че те трябва да са благодарни на президента Радев, защото с решението си за зеления сертификат им е дал тласък, давайки си сметка, че ще загуби проценти, защото алтернативата е била пълен локдаун.

В отчета си тази година държавният глава ще направи рекапитулация на целия си отминал мандат, съобщи проф. Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: ППРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А чия е? На втората му жена?
163
1
 
13
 
! Отговори
Бай ти Ганя преди 2 години
Да бе! Корабчета да виждаш в комбълите ни?
162
1
 
19
 
! Отговори
Какви хора са тези? преди 2 години
Гледа те в очите и те лъжи.Политически хамелеони и нагаждачи,имащи едничка цел-докопване до държавната хранилка,лесно и бързо забогатяване,гарнирано с неконтролируема власт и усладено от нямото възхищение на себеподобните и изплашеното от злобата и отмъстителността им поведение на останалите.Борят корупцията?Преговори на светло?Митовете и легендите по българските политически тарикатлъци.Ще повярвам,ако намалят заплатите на цялата политическа върхушка и направят ножицата мин-макс 1:10.
161
13
 
2
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Много *** на мафията тук и само слагат минуси, направете си сметка щом са и по форумите какво е в всички агенции , администрация,старото управление трудно ще си отиде все пак е градено 12 години.Колко трябва да си *** да се радваш на 600,800 лева и да се заблуждаваш че си успешен
160
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериозно ли? Направо ще повервам!
159
3
 
24
 
! Отговори
BG преди 2 години
Нямя кой да бие венецуелските машини за гласуване,точка.Радев forever
158
1
 
22
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Гордея се с българският Мадуро и го пращам на squid game сезон 2
157
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Машини и машинации произведоха от сърдита свекърва ГЕРОЙ НА БКП, ПОЗДРАВЕН ОТ РУСКИЯ ПАТРИАРХ И ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА НА РУСИЯ! НЯМА ДА ПЛАЧЕМ, ЧЕ ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР НА САЩ ОБИКОЛИ ВСИЧКИ СЪСЕДИ БЕЗ БЪЛГАРИЯ
156
19
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
абе да ви кажа,НАИСТИНА НЕ разбирам БЪРКОТИЯТА...Госин Радев,КАТО ПРЕЗИДЕНТ на Р. България,ПРОСТО ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ,вменени му ОТ КОНСТИТУЦИЯТА!!!!!!..Какви са тия "ТЪРСЕНИЯ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ",не ми е ясно!...Вероятно ЗЛОБАТА и ЗАВИСТТА на ПРОПАДНАЛАТА Тиква ви е набутала в тая гнъсна БЕЗСМИСЛЕНА игра...Но,.."Тенекето бакър не става",както викат "брачата ромале"..Та и вие ще си останете просто тенекета../А,и НЕ зависи от мен..!/..
155
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
птица от семейство "зеленочорапест клепоух"! основни черти - патологичен лъжец, пада си по безсмислени упражнения на абсолютно неподходящи места! обича финансови пликове! негови основни последователи са политически кокошинки и чалгаротахтаби!
154
3
 
24
 
! Отговори
неверващ преди 2 години
А ДА НИ Е ЧЕСТИТ НОВИЯТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКО- КОМЪНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ!НАМАЛЯВАМВ ДИСТАНЦИЯ СЪС СЕВЕРНА КОРЕЯ.....................
153
2
 
27
 
! Отговори
Ост преди 2 години
Кого лъже те нас или вас пп е на *** ръбев точка
152
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев -оставка и да си вземе със себе си Макс и Мориц .Четири милиона българи са срещу него За съжаление по - голямата част от тях не ГЛАСУВАХА ОТВРАТЕНИ и омерзени от ОРГАНИЗИРАНИЯ от него метеж и най -вече налагането на машините за фалшифициране на вота .......
151
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мадуро е поздравил РАДЕВ за изборите !!!! Също и Президента на Ботсвана !!!
150
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маринов: "ПП не е партия на Радев. Честна ДСарска!".
149
3
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До 151. Избраха ги машините, не народа.
148
3
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да бе, и Радев не е на ПП, даже не е президент на народа, а само на една шепа индивиди, които мислят само за собственото си благополучие! За хората останаха само високите сметки!
147
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само, че този път за прецедента са гласували малко повече от 1 млн. Заблудени.
146
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, да! А един мармот завиваше шоколада в станиол;
145
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Началник на медиите е СЕМ.Радеви!