Правителство през декември, но коалицията щяла да е трудна

Темите, които могат да се окажат препъни камък за успеха, са няколко
178
Правителство през декември, но коалицията щяла да е трудна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Смятам, че през декември вече ще имаме кабинет. Подготвянето на новата, макар и широката за България коалиция, върви добре. Това коментира пред Нова телевизия бившият финансов министър Симеон Дянков.

„Според мен беше прекрасна мярка първо да се говори за политики, а после за имена. И също, че се говори за тези, които съвместно могат да се направят от потенциалните партньори и някои теми, които са по-трудни и ще останат за по-нататък”, каза още Дянков.

Още по темата

По думите му това „безспорно ще е трудна коалиция” заради броя на партиите в нея и заради разликите между тези партии – не само ляво дясно, но по някои основни теми като енергетика, влизане в Еврозоната, социални политики, смята Дянков.

Според него темите, които могат да се окажат препъни камък за успеха на следващата евентуална власт, са няколко.

„В сектор енергетика - „Белене”, „Козлодуй”, ТЕЦ-овете, по какъв начин България да върви към зелена икономика. Втората тема е социалната политика. Тя ще се изостри в следващите месеци и заради зимния сезон и заради инфлацията. Това заради временни правителства остана на заден план, но хората го чувстват в джобовете си и то ще продължава още по-остро да се чувства. Там трябват бързи социални политики и социалните партньори нямат съгласие. И близка до мен тема – влизането в Еврозоната – кога, по какъв начин – там има огромни различия”, коментира Симеон Дянков.

Той обаче е оптимист за по-дълъг живот на следващото правителство.

„Те бързо ще намерят отговори на тези въпроси, защото на последните избори се видя, че при неуспех на едно правителство, бързо излизат нови политически субекти. И сега ако се погледне политическата карта на България – лявото е отворено – то може да увеличи подкрепата си, но в ляво може да се появи и нова формация. Дясното също е отворено. Има такава политическа динамика, че партиите по-скоро ще гледат да изкарат по-дълго време, включително и опозиционните партии”, смята Дянков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
5
 
10
 
! Отговори
Нищото преди 2 години
Абе хова вие имате ли поне малко Разум? работя в сферата на охранителни фирми, и всички партии политици са приятели и всичко това е цирк само вие си мислите че има промяна Герб направиха ужасно много пари и даже те си доминират, всички партии и политици са приятели и се върти бизнес на високо ниво, само добрите бедни и малумни хора мислят че се променя нещо за жалост ....
123
3
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Погледнахте ли кого цитират в статията? Симеон Дянков. Него са намерили като специалист -коментатор за да каже какво ще се случи. Вижда ми се малко странно, като си спомня кога беше министър, в кое правителство и как ни вкара с летящ старт във финансовата криза.
122
11
 
3
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Правителство ще има. Трябва да изчистим корупционните схеми, в които са потъвали милиарди и България ще тръгне напред.
121
17
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Коалицията ще е трудна, но Баце ще е в затвора.
120
3
 
20
 
! Отговори
ха, ха преди 2 години
Промяната беше до тук, сега започва подмяната. Българите са отново излъгани. те много обичат да ги лъжат. Харвардите откриха топлата вода. Предлагат да се инкриминира даването на пари в плик , но не знаят че това е прието със закон от преди 6 години.
119
1
 
14
 
! Отговори
ВРЪТКАТА Е ПРОСТА: преди 2 години
ПИЕСКАТА СЪС "ИЗБОР НА ПРАВИТЕЛСТВО"---ЩЕ ЗАВЪРШИ С ИЗБИРАНЕТО НА "СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО" --ЗА "РЕДОВНО".......ТАКА "ПОДМЯНАТА ЩЕ Е ПЪЛНА"!ЗАТОВА И ВСИЧКИ ЛИДЕРИ НА ПАРТИИТЕ ОТ "ПРОМЯНАТА " ПОДАВАТ ОСТАВКИ....А , НИНОВА ЩЕ Я СМЕНИ К.ЗАРКОВ /унуката на ДС-главатара и главореза -Кацамунски/
118
2
 
13
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА Е ДО ТУК! преди 2 години
СЛЕДВА --"ПОДМЯНА НА ПРАВИТЕЛСТВАТА" СЪС "СЛУЖЕБНОТО"......ЗА ПО ГОЛЕМА "ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ"...ХА,ХА,ХААААААААААА.....
117
1
 
15
 
! Отговори
АМИ ТРУДНА ЩЕ Е ... преди 2 години
...ЗАТОВА --НЯМА ДА ИМА ТАКОВА "КОАЛИЦИОННО ПРАВИТЕСТВО".... А ЩЕ ЗАСТЪПИ "СЛУЖЕБНОТО"---ИЗБРАНО , КАТО "РЕДОВНО"..........ЗА ДА МОЖЕ ФИГУРАНТА , ДИРЕКТНО ДА УПРАВЛЯВА....ХА,ХА,ХАААААААААА
116
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос на време е хората да се усетят за колосалната подмяна на БСП/БКП и да изритат всички вредни елементи от управлението на държавата.
115
6
 
2
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ако са обединени да го духат зависливците!
114
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто погледнете кeлемето на снимката и ше си отговорите на всички въпроси какво ви чака
113
3
 
15
 
! Отговори
счетоводител преди 2 години
До Защо ?! 105. Дянков не е провален.Не виждаш ли , че новите ще действат ,като него.Не виждаш?Ами тогава нищо не разбираш. С какво пък Румен Гечев е по умен от Дянков?
112
2
 
25
 
! Отговори
Мързеливи сладури преди 2 години
Симпатични и мързеливи - такива са Харвардските мошеници !
111
4
 
33
 
! Отговори
Жорж преди 2 години
И кво сега, в новия бардак , ще се намърдат старите та стари к...урви. Ег...ати ,,промяната ,, пардон подмяната....Бог да ни пази!
110
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не забавна оставка
109
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мошеници
108
3
 
30
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
КИРЕ , ХОДИ ПО-УХИЛЕН И ОТ СОФИАНСКИ ,БЕ.....С 24-КАРАТОВА УСМИВКА, ТА ДА СЕ ВИДЯТ И КЪТНИТЕ МУ ЗЪБИ...АБЕ, ДА НЕ Е УЧИЛ И У ХОЛИВУД ,...А??!
107
1
 
12
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Ами, нека да си се целуват Нинова и Христо Иванов. Важното е, че преди това си подадоха оставките. Борбата в партиите ще бъде безмилостно жестока. щом и лидерите им не искат да са депутати и бягат от всякаква отговорност, нещата с финансите са ми ясни доста повече отколкото на Румен Гечев, Менда Стоянова и Данчо Ментата. А пък за Владислав Горанов и дума да не става !
106
3
 
21
 
! Отговори
М дааа, преди 2 години
Корнелия Техноимпексова и Христо Бойкикив се целунаха, те са от една порода
105
3
 
16
 
! Отговори
Венсеремос преди 2 години
Венсеремос, вечна дружба между Дай ни България на уж градската Софийска десница и комунистите от БСП- ту, власт завинаги