ДБ: Не са обсъждани имена на министри за кабинета

НС ще заработи с подписано коалиционно споразумение, каза Борислав Сандов
29 ное 2021 10:25, Анисия Иванова
28

Съпредседателят на "Зелено движение", което е част от "Демократична България" - Борислав Сандов, оцени като положителни преговорите за съставяне на правителство.

"Нямаше нито един скандал, нямаше остри нападки. Това смени много огледално начина, по който се прави политика в България. Няма да е лесно да имаме коалиция с 4 формации, но това беше добро начало. Надявам се до петък да имаме подписано коалиционно споразумение. Предстои изчистване на всички спорни моменти", заяви той в студиото на "България сутрин".

След като новото Народно събрание започне да функционира на 3 декември, предстои да бъде изчистен въпросът със състава на правителството.

"Не може да се обсъждат имена преди да сме завършили самото коалиционно споразумение. В сектор "Екология" и сектор "Туризъм" спорните моменти бяха по-малко. В някои други теми има малко повече - от 1 до 15%. Много мерки бяха предложени", каза още Сандов пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че в Министерството на околната среда и водите първите мерки трябва да са насочени към преодоляване на всички 16 наказателни процедури в ЕК, свързани с непокриване на критериите на европейското законодателство.
Четири от процедурите са във фаза наказателни дела. Застрашени са между 2 и 4 млрд. евро, тъй като България не е приела целите за Натура 2000, стана ясно от думите му.

"Това касае здравето ни и развитието на сектори като туризма. Имаме огромни перспективи в областта на зелената трансформация. Природните ни богатства са огромни, но не успяваме да управляваме добре компонентите на околната среда", изтъкна Сандов.

Той не отговори директно на въпроса дали би заел поста на екоминистър. Ще изчака окончателното коалиционно споразумение. Сандов още веднъж подчерта, че не са обсъждани имена на министри.

Според него няма смисъл да има отделно министерство на климата. Възможно и необходимо било да има министерство, което да е свързано с дигиталната трансформация. Върви се към създаване на такова ведомство, съобщи Сандов и призна, че е обсъждана идеята някои от служебните министри да запазят постовете си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
12
 
! Отговори
Подмяна на вота ?! преди 2 години
Засега сигурните имена на министри са Кирчо, Асенчо, Рашков, Янев и Денков - всичките от служебния кабинет на Радев !
5
0
 
12
 
! Отговори
Варненец преди 2 години
ДБ са горделиви некадърници.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото което ме тормози е как ще се разберат с БСП за външната политика, по-точно за отношенията ни с Русия. Георги Първанов като президент се държеше като истински натовец, нищо че е от БСП, за разлика от колегата му гербаджия, Плювналиев, който шикалкавеше като истински комсомолски секретар по отношение на санкциите срещу Русия! Но в БСП има много от т.нар. "русофили", с които не знам как ще се договарят...
3
4
 
11
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Стига с тия циркове, бе! На всички е ясно, че ще оставите служебния кабинет на Радев за постоянен! Нали за това беше целия преврат от миналата година насам!
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези кой ги е избрал да управляват? Ако гласът на Со рос е по-важен, защо има изобщо избори !?
1
4
 
14
 
! Отговори
22 преди 2 години
Напротив, само министерски кресла и шефове на парламента са редили. Ако някой си мисли, че са обсъждали проблемите на народа, много се лъже.