Министерските постове в новия кабинет вече са разпределени по формула

ПП ще имат 8 министерства, БСП - 4
29 ное 2021 20:18, Нели Христова
162
Министерските постове в новия кабинет вече са разпределени по формула
Снимка: БГНЕС

Румен Гечев от БСП разкри в студиото на "Още от деня" по БНТ, че министерските постове в новия кабинет вече са разпределени по формула - според тежестта на всяка една от партиите в следващото Народно събрание.

Така преговарящите са се разбрали 8 министерства да са за "Продължаваме промяната", 4 - за БСП, 3 - за "Има такъв народ" и 2 - за "Демократична България".

Коментарът на левицата е, че по време на дискусиите с останалите три партии е било постигнато съгласие по редица въпроси, но остават и такива, които са спорни. По тях според БСП предстоят допълнителни разговори и лидерска среща. На срещата с работните групи днес Корнелия Нинова е обявила, че трябва да има писмено коалиционно споразумение с ясни и конкретни политики.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
15
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Гечката Again:)
85
1
 
22
 
! Отговори
тройка четворка преди 2 години
Като си спомня какви я надроби тройната коалиция ми става лошо само като си помисля за четворна коалиция.
84
1
 
9
 
! Отговори
Xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa преди 2 години
3+5+8 дали е равно на 8+4+3+2 :)
83
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само като видиш на снимката човекът докарал до банкрут държавата и вместо да е в централния, то се готви да управлява. Протестите идват скоро и няма да бъдат платени от Васо и Прокопи, ами народът ще излезе спонтанно
82
2
 
13
 
! Отговори
черния преди 2 години
Дано боцата и ДПС се върнат час по-скоро, щото това безумие не се търпи и секунда повече!
81
3
 
16
 
! Отговори
ЦОЦААЛИЛСТ ПАРАЗИТ преди 2 години
8.4.3.2 това е формулата на грабежа.
80
5
 
28
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Гледам и не вярвам на ушите си, и направо онемявам, като гледам новото политбюро на КОМпартия и присъдружното и ОФ, с главен секретар на блатото, Кауна Радеф. Където Мая Манолова Костинбродската се изживява като Цола Драгойчева , а в ролята на Дража Вълчева Импексовата Краднелия. Бойкикев е новия Петко Таков, а Славуца си същински Лилов. Двата харвардски плъха Макс и Мориц, се вживяват като Станко Тодоров и Пенчо Кубадински. В Блатото на Радеф, всяка крастава жаба, може да е Прецеден...
79
2
 
12
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Краднелия като всяка крадлива комунистка, донесе много злини и мъка на народа ни...
78
3
 
18
 
! Отговори
Край преди 2 години
Чух, че някакъв Ицо щял да поеме хазарта.
77
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споразумението е просто:Аз взимам ОПОС, ти взимаш ПРСР, третия взима транспортната програма. ПУДООС го взимаме ние, ама на тебе ще ти пуснем санирането.На Путин ще му построим потока и ще му платим още 3 милиарда за Белене. На четвъртия ще му дадем да строи язовирите. На петия поръчката за магистралата до Варна и през Кресна. Шестият поема хазарта.Ей на, споразумението няма една страничка. Може и наизуст да го помни
76
2
 
15
 
! Отговори
Не става преди 2 години
Братче!Орисани сме на социализъм,и няма отърване!Поне това поколение!Жалко за надеждите!Сега ,пък почтенните!
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горчивата истина е, че промяна няма да има, тя е невъзможна да бъде осъществена от същите лица, най-много са възможни жалки козметични корекции и изобилно лъжливо говорене...
74
1
 
22
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Вие си ги избрахте!
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общо взето БСП и да България би трябвало да се срамуват да искат министерски постове.
72
2
 
17
 
! Отговори
Още след изборите преди 2 години
Това съотношение го имаше ден след изборите. Изминалите дни бяха отпуснати за друго. Да се доразберат кой, откъде и по колко ще краде и как да се замита. Шкафчето на Бойко ще ви се вижда детска игра. И докато ГЕРБ покрадваха, оставаха пари и за туй-онуй. Сега това са 4 гладни партии не виждали власт. Един мандат няма да им стигне за да запълнят касите. Това го знае всеки рационален човек, изключвам чакащите слави да изпрати космонавт и кирчо да даде работа и пари за нищо. Говоря за зрели хора.
71
0
 
15
 
! Отговори
"Народе..." преди 2 години
Подкарахме се доброволно по път, от който завръщането към цивилизацията ще бъде още по невъзможно и болезнено! С червените *** коалиция!? Кое ще построите по първо? АЕЦ Белене или конц. Белене?
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да горят парите на хората, какъв е проблема? Който има акъл отдавна ги е разделил в долари, евро, злато, земя и крипто. Едното ако се срине, другото скача. Всичко да се срине - земя имаш. Е, хората с по 2-3 хиляди спестявания няма как да го приложат това, ама то и това не са пари за които да плачеш. Много им съчувствам на ония пък дето купуват апартаменти, още повече пък в София. Хеле на зелено. Ама то трябва и балами да има.
69
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е че няма да има герберски калинки
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 министерства, с по 15 министъра и 45 заместници! Всеки със чорен мйерцидйес и охрана от НСО. Секретарки и не знам си какво. Да се чудиш тая клета държава как издържа такава пасмина.
67
1
 
9
 
! Отговори
ами честито преди 2 години
всичко е разпределено още преди да почнат да излъчват разговорите им . въпроса обаче е дали не си правят сметката без кръчмар . с тая пирамида дето кирчо и асенчо я издигат идва девалвация , парите на хората ше изгорят и хоп ето ви промяна .