10 българи са върнати от Южна Африка с румънски полет

Кацнали са в Букурещ и са превозени до Русе
31
10 българи са върнати от Южна Африка с румънски полет
Снимка: МВнР

Десет наши сънародници са били извозени миналата нощ от Република Южна Африка със съдействието на Министерството на външните работи. Те са евакуирани с румънски евакуационен полет с румънски и други граждани на ЕС, съобщиха от МвнР.

Нашите сънародници се оказаха блокирани в Южна Африка заради ограниченията за пътуване, свързани с новия вариант "Омикрон" на COVID-19. Редица страни спряха полетите към региона след появата на новия вариант на коронавируса.

За организацията на завръщането на българските граждани в родината активно са съдействали посолствата ни в Претория и Букурещ. Самолетът им е излетял в 3:00 ч. тази сутрин от международното летище на Йоханесбург с полет до Букурещ с техническо кацане в Момбаса, Кения.

Българското посолство в Букурещ е създало необходимата организация за посрещането на сънародниците ни в румънската столица и извозването им до Русе.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Носят вируса. Къде са тръгнали, айде Европа да беше,те в Африка. Не чуват не искат да разберат, че тва с екскурзиите в чужбина приключва. Жалко, че после си патят обикновенните хора. Щото една екскурзия до там и обратно е хиляди долари.
1
1
 
26
 
! Отговори
Момо преди 2 години
Да са под стриктна карантина следващите 2 седмици!