Радев и Заев: Диалогът е от ключово значение за доверието

Двамата разговаряха по телефона
30 ное 2021 19:49, Анисия Иванова
71
Радев и Заев: Диалогът е от ключово значение за доверието
Снимка: БГНЕС

Диалогът на високо равнище е от ключово значение за изграждането на доверие и преодоляването на спорните въпроси в отношенията между България и Република Северна Македония. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев, които проведоха днес телефонен разговор.

Разговорът се проведе по инициатива на премиера на югозападната ни съседка, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По време на разговора бяха обсъдени аспекти от двустранните отношения между България и Република Северна Македония, ефективното спазване на правата на хората, които открито се изявяват като българи в югозападната ни съседка, както и европейската перспектива на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 2 години
до Пешо-..20....Альоууу...античнияяя...Не са добре край Вардаро.Секогаж кажуват,дека не само месечината е македонска,току и звездите на македонски нашепнуват. Ама от мене само едно сакам да им кажувам-албански треба да се учат.Горното го написах на един език,който според техните академичари бил ''посебен'' /отделен/и немал нищо ''заедничко''с булгарския.Сигурно и вие нищо не сте разбрали /не сте ''сфатили''/ Това е шега, разбира се.
16
2
 
3
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 2 години
до Ganjo...Хъм...езика не беше ли СЕВЕРОмакедонски...? Защото нашият е български и не се влияе от географските посоки и компаси...
15
3
 
3
 
! Отговори
до Пешо преди 2 години
Пешо, сакам да ти кажам, дека диалогот се води само на македонски. Сакафме преводач, ама он много паре сака и затоа само на македонски го тераме керванот. Македонски, македонски, ама другата страна све разбира и не можем да се разберем во нашата група дискретно да лажем. Затоа треба албенци да имаме во групата, ама да ви кажам вистината - и ние сите албански треба да се учиме. Трудно ме разбрафте, ***
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фигурантът радеф-предател и ***!
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той фигуранта па един диалогичен, направо да си го рекне и за макетата вън.
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая Вашингтон ще бъде рефер на мача София - Скопие
11
4
 
7
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 2 години
Имам едно малко/тютю-тютю/въпросче: Диалогът на високо равнище за изграждането на доверие на какъв език се води???Питам ей така за една любознателна моя позната-лингвистка от Женския пазар...
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ,ако съм на македонците на местото въобще не бих ги зачитал за нищо нашите политици.Даже бих твърдял ,че българският е диалект на македонският.
9
5
 
6
 
! Отговори
Радев към Заев преди 2 години
Мииирно!За пооочест!!!Падни!!!Стани!!!20 лицеви опори!!!А сег бегай да си играеш на гоненица с другите зайци...
8
5
 
8
 
! Отговори
РАДЕВ-- преди 2 години
...ГОСПОДАРЯТ НА ОБЩИТЕ ПРИКАЗКИ!!!!
7
2
 
7
 
! Отговори
кратка пиеса от Езоп преди 2 години
Зайо байо решил да си подаде оставката...А Радев се обадил по телефона и му казал:Сакън Зайо,после кой ще ни разсмива с поредните си *** за Еуропската уния...?
6
4
 
4
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 2 години
Този се оказа слаба ракия.Да не стане наистина-да бяга в България.Толкова я плюят,а накрая всички тука идват.Македонци били??? йхаха...
5
6
 
4
 
! Отговори
татар-сеирджия преди 2 години
Зайо, слагай наколенките и се явявай в Изповедалнята в София :))) Другия вариант е да учиш албански :)))
4
2
 
6
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 2 години
А бе тоя Зайо Байо не е ли в оставка???И в качеството си на какъв досажда на Радев???
3
6
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Споразумения само между Личности. В тази История Личностите са България и Сърбия. Косово и Македония са крадени пасти от Нашето Трако-Келтско Тяло. Това е положението. Както Косово ,така и Македония са управлявани в настоящият момент от ***,a преговори на Личности с *** са абсолютно невъзможни. Редене е посредствен като Борисов. Да живее Българо-Сръбското Единение Тракийско! Долу джендъра гръцки Александър Македонски!
2
8
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Радев,nyтко комплексирана провинциална, България и Сърбия са Държави,а Македония и Косово откъснати от Държавите парчета живо месо. България и Сърбия ще бъдат една-езинственна Държава,заедно с всички други Трако-Келти. В този момент Българи и Сърби трябва да си пият гроздовата и сливовицата ЗАЕДНО и да покажат среден пръст както на американци ,така и на руснаци. Провинциалистите превзехте Държавността в Майка България. Затова сме под турско-руско-еврейско-немско-анериканско робство. Жuд!!!
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гушкайте се и си вярвайте един на друг, докато видите най-после, че нито северно-"македонците" вярват на Заев, нито българите вярват на мОнчУ!