Бъдещата коалиция не била обсъждала скок на минималната пенсия

До две седмици служебният кабинет ще внесе проект за бюджета
Обновена: 1 дек 2021 21:45 | 1 дек 2021 21:37, Екип на Bulgaria On Air
29
Бъдещата коалиция не била обсъждала скок на минималната пенсия
Снимка: БГНЕС

До две седмици служебният кабинет ще внесе проект за бюджета за догодина. Предвидени са увеличения на надбавките за майки и деца, както и увеличение на минималната пенсия

"Този бюджет не може да бъде бюджет, който да се гледа в Народното събрание. Трябва да има ясна структура на Министерския съвет, защото бюджетът се подрежда по нея", коментира избраният за депутат от "Демократична България" Георги Ганев пред "Денят ON AIR".

"Не сме обсъждали увеличение на минималната пенсия в разговорите за финансите. Основното говорене в нашата група беше да се спре вдигането на минималната пенсия. Трябва хората да получават пенсия въз основа на пенсионноосигурителните си вноски, а не въз основа на някакви социални идеи в държавата. Ако държавата има социални идеи, това трябва да минава по линията на социално подпомагане на бедни хора с общите данъци, не с пенсионноосигурителните вноски", обясни той пред Bulgaria ON AIR.
свързани

Ганев подчерта, че приемането на бюджет в Народно събрание изисква технологични срокове.

"Ако се смени структурата на изпълнителната власт, трябва технологично време да се пренапишат таблиците в бюджета. Второ, трябва да се внесе. Да мине през комисия, да влезе на първо четене. Всичко това е време. След това да има срок за предложения. След това започва четене на второ четене. Дори през нощите да работим, пак не може да стане за един месец", заяви той.

И поясни, че няма как до края на декември да има гласуван бюджет.

"Към ноември, по груба оценка, имаме все още излишък от 570 милиона лева. Няма да завършим годината така. Винаги може да се разчита на българската държава да хвърли едни милиони през декември. Така че ще завършим на дефицит, но не очаквам той да бъде близо до границата, която е в Закона за бюджета. Може би максимум 3% от БВП ще се окаже дефицитът на касова база", разясни Ганев.

Бъдещият депутат прогнозира, че до края на януари може да има нов бюджет.

Ганев изтъкна, че не му е предлаган пост в изпълнителната власт. Той каза още, че от страна на "Демократична България" не са обсъждани имена за министри.


 


29
Още по темата: пенсия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
не преди 1 месец
може пенсия при 12-15 години стаж ,да бъде по- висока от 40-45 години стаж .Колкото си се осигурявал пенсионно , толкова пенсията ти да е . Какви са тези минимални пенсии ,че и ще се увеличават.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДБ губи заради Георги Ганев който е изедник за българския народ
24
0
 
5
 
! Отговори
Киро и Асен преди 1 месец
Продължаваме разрухата. Промяната
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво прави един популист - ами бави, лъже, маже, отлага, спира ключови проекти. И ето хоп - най-лесното нов осигурителен праг. И ето ви хоп - работещи бедни които освен от данъци заплатат им е изядена и от инфлацията.
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След време ще се окаже, че нищо не е обсъждано и нищо не е обещавано за каквото и да било. Както винаги.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При липса на индустрия и стопанство така ще бъде, без скоци! Сюжета на българското мислене, ако има такова, е изключително опростен!
20
1
 
6
 
! Отговори
до 20 от 19 преди 1 месец
Рстьо, Ристьо, застраховката няма нищо общо с пенсионноосигурителната система. Застраховка може да направи всеки, дори на новородено бебе.Понятията *** и мързелив са несъвместими, защото простия блъска като магаре до гроб, а мързеливия без особено да се напъва прави така, че горния да му бачка.
19
5
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 19"И с право на наследяване на сумите, ей." - а ако живееш дълго и свършат какво ще правим?! За твоята конструкция има застраховки и НИКОЙ не ти пречи да си направиш една, ама явно си про'ст и мързелив европейски маърял - от борисовия.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Трябва хората да получават пенсия въз основа на пенсионноосигурителните си вноски, а не въз основа на някакви социални идеи в държавата"Ми направете пенсионните вноски персонални, т.е. всеки да знае във всеки един момент колко е внесъл по НЕГОВА сметка, а не всичко в кюпа.Що-годе направено от осиг. фондове за втора ?!? пенсия за родените след 1960, но и там не може човек да ги бара, докато не се пенсионира... ако въобще доживее. А за първата, ммм?И с право на наследяване на сумите, ей.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-добре е изобщо да не се състои. Медиите лъжат, че ни трябвало редовно правителство. Изобщо не ни трябва. Колкото повече работи парламента, толкова повече *** закони ни вкарват.
16
0
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 месец
Имах предвид 2 К- 2,5 К евра
15
2
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 месец
Ето ви някои цени. Олио 1,5-2 евра. Зехтин 2,5-5 евра. Салами от 2 - 15 евра. Меса от 5 - 40 евра. Сирена от 1,5 до 35 евра. Плодове и зеленчуци всичко по 1 евро за кг. масово. Вина местно производство от 1 до 50 евра. Бензин и дизел от 1,5 до 1,7 евра. LPG 0,9 - 1,2 евра. Хляб от 0,5 - 5 евра и това при масови заплати от 2 - 2,5 евра и нагоре. А къде сме ние ...
14
1
 
11
 
! Отговори
Та на въпроса преди 1 месец
"Бъдещата коалиция", бъдна ли е или небъдна...?
13
5
 
17
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 месец
А до края на Януари ще ви баламосват, че ББ и ГЕРБ са виновни. Нищо, че вече изтеглиха 3 млрд. Така и не се разбра къде отидоха 1,5 млрд. отделени за магистралите. Не се разбра и какво стана с около 3 млрд. излишък. И да ви кажа, тук в Италия храната е по евтина от тази в БГ и е истинска. Заплатите, най-ниските са около 1200 евра. Газта и тока се повишиха но не може да става и дума за нива като в БГ. Тук няма такъв инфлационен натиск както в БГ. Нищо, че лева е вързан за еврото.
12
7
 
11
 
! Отговори
ф преди 1 месец
Вече има избран Парламент . Не е работа на служебните мунчовци да правят бюджет .
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нахрани Бабикяна за да е мирен паважа!Кавър версия на народна мъдрост
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
оставка или ще има протести
9
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
оставка на служебното и на бъдещата коялиция, а предвидихте ли безплатни тестове за всички ученици?... дадохте ли милиони за тях, а сега ние родителите трябва да плащаме, за да ходят дедцата ни на училище, да плащаме високите цени на газта, на тока, на всичко + тестове... много добре управлявате...
8
8
 
22
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 месец
Честито балъци. До Коледа ще ви убедят с широки усмивки, че не сте ги разбрали правилно. А след Нова година ще ви мандръсат финаново за ЧНГ с нови цени на тока, водата, парното и какво ли не + двуцифрена инфлация с тренд нагоре. Самопееваването е висша форма на удоволствие. Лошото е, че ни се случва за 5ти път и ни го прилагат по един и същи начин едни и същи хора. Но сме били най интелигентни в света след евреите. Голям смях, а? Един-два пъти е грешка но 5 пъти си е диагноза, сетете се каква е.
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оказа се, че ДБ и ПП са предатели на българския интерес.. каква поредна футболна драма. Служебното правителство остава още за дълго време..