ВМЗ-Сопот: Не ни замесвайте в политическата конюнктура

Причина за призива е случващото се с ДКК
1 дек 2021 01:30, Анисия Иванова
7

Военно-промишленият комплекс ВМЗ-Сопот призова името ѝ да не бъде замесвано в политическата ситуация на страната. Причина за призива е случващото се с Държавната консолидационна компания.

След като Съветът на директорите освободи Ваня Караганева от поста изпълнителен директор, а министърът на икономиката Даниела Везиева я защити и поиска оставката на трима от членовете на съвета, от ГЕРБ отправиха обвинения, че Караганева е предоставила правата на ВМЗ на частна компания.

От ВМЗ не упоменават конкретните обвинения, но призовават имиджът на компанията да не се уронва заради „политически внушения“ и допълват, че новата им бизнес стратегия предполага в пъти по-високи печалби догодина.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: скандалвмз сопотДКК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
4
 
! Отговори
?!? преди 2 години
От много време ВМЗ притежава лицензи на Руско оръжие. А в днешно време това е трън в окото на Русия и последните скандали с кражбата на документи и подривната дейност на територията на завода доказват това. Сега имат възможност да ги отнемат от България като ВМЗ ги предостави на часна фирма и новата адвокатска кантора не защити българският интерес. Време е да се осребри преизбирането на Радев. Предателство се извършва в момента.
6
1
 
7
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Като си дадем лицензиите ще имаме по висока печалба? Нещо не са наред тия хора. Там да влиза прокуратурата.
5
2
 
7
 
! Отговори
ЯСНОООО...ХА,ХААА преди 2 години
ГОТВЯТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА ВПК "СОПОТ" ПО ПРИМЕРА НА ПУТИН----КОЙТО СЛОЖИ РЪКА ВЪРХУ НЕГО ЩЕ УПРАВЛЯВЯ БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ! ---ВЪПРОСЪТ Е ---КОЯ СИЛА , СТОИ ЗАД ТАЯ ВРЪТКА...???!!!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-обикновено боричкане за голям кокал! Когато лаенето утихне, ще се разбере кой е издърпал кокала! Глутницата е известна!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските производители и търговци на смъртоносни стоки не бяха ли замесени неотмиваемо в политическата конюнктура, когато тяхни оръжия бяха открити в складовете на терористичната организация Идил?
2
3
 
7
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
В тая политическа ситуация, няма нормален, който да иска да бъде замесен, но... Бойко е виновен...!
1
1
 
5
 
! Отговори
Защо преди 2 години
Нима криете нещо?