ГЕРБ: Мнозинството ще е резултат от компромиси

Коалицията обеща толеранс на новото правителство
Обновена: 3 дек 2021 11:14 | 3 дек 2021 09:51, Красимир Ангелов
71
ГЕРБ: Мнозинството ще е резултат от компромиси
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"През тази година два последователни парламента се провалиха. Този провал беше наказан с рекордно ниска избирателна активност и срив за партиите, които участваха в него. Това са фактите и всички се съобразяват с тях. Настоящият парламент не разполага с голяма легитимност, за да си позволи авантюри и да създава скандали", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ по време на  първото заседание на 47-омото Народно събрание.

Тя бе категорична, че мнозинството в този парламент ще е резултат от компромиси.

Още по темата
" Не е ясно колко български граждани бяха лишени от правото си на глас. Всяка илюзия, че някой може да диктува ще се разбие, както се разбиха илюзиите на партиите на протеста. Осъзнаваме напълно необходимостта от създаване на ново правителство и работещ парламент като първа крачка за излизане от кризата", посочи Атанасова и добави, че илюзиите ще бъдат разбити в това Народно събрание.

"Надявам се, че грешките, които провалиха последните два парламента, няма да се повторят. Осъзнаваме необходимостта от създаване на редовно правителство и работещ парламент, за приемане на спешни мерки.

Още от днес може да разчитате на разумно и отговорно отношение от страна на коалицията ГЕРБ-СДС“, увери Атанасова.

По думите в 47-отоНС коалицията ГЕРБ/СДС ще бъде опозиция на очертаващото се "ляво-либерално управление".

"Наясно сме, че предизвикателствата пред страната са много големи и за там трябва политическо съгласие по най-важните теми",, посочи още Атанасова и изрази готовност от страна на ГЕРБ да подкрепят всяко предложение, касаещо българския национален интерес.

"Наясно сме колко е важен подхода на опозицията към управляващото мнозинство", увери още тя и гарантира, че ако бъде съставено правителство на страната, то ще може да разчита на известен толеранс от страна на ГЕРБ и може да разчита на помощ в създаването на Бюджета 2022 година.

"Ще настояваме всяка стотника държавен дълг да бъде обоснована и изразходвана разумно. Ще се противопоставим доходите на гражданите да се увеличават чрез вземането на заеми", категорична бе Атанасова.

Първият проект за решение на ГЕРБ/СДС е за мраториум за теглене на нов държавен дълг до създаването на ново правителство, стана ясно още от думите й.

"Очакваме още през 2022 г. 8 милиарда лева да бъдат предвидени в бюджета, ако това не се случи, това означава, че корупцията е била предизборна лъжа", каза още Атанасова. От нас зависи да дадем увереност на българите, че могат да живеят в страна на сигурност и спокойствие. Това ще им върне доверието в нас, завърши още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
Прогноза преди 2 години
ГЕРБ ще се разпадне в опозиция.Не могат да цоцат
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще се справи и кой не - ще се види. А тази нереализирана ЗДРАВНА министърка по- добре да "земе" да млъкне.КОГАТО НЕ ТЕ ИСКАТ, ТРЪГНИ СИ С ДОСТОЙНСТВО! Но те такова нямат......
46
2
 
3
 
! Отговори
Цхййффхег преди 2 години
Калпазенке я престани да приказваш
45
1
 
3
 
! Отговори
истина е преди 2 години
Така трябва да е и за в бъдеще ,защото се видя какво направи шайката за 12год. ,подкрепяна от двама крадци- опоскаха цялата държава до кокал !
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има съществена разлика между толеранс и толериране. Опозицията демонстрира абсолютна тъпота с термина "толеранс", явно не знаят що е то и са на нивото на лидера си със своята интелигентност. А като не знаят какво означава някакъв термин - чуждица, защо не ползват български думи?
43
2
 
11
 
! Отговори
ЖикТак преди 2 години
Банкянската свекърва защо се отказа от депутатския стол? Май не и се ходи от 8 до 5 на работа и предпочита да си пърди у тях и да си брои пачките мислейки за колко време ше му стигнат, защото скоро нови няма да има.
42
1
 
6
 
! Отговори
До Въпрос? преди 2 години
Ми откраднати са бе от вас са тези 8 милиарда бе, още ли не си разбрал? Да, точно вашите ги окрадоха с любезното съдействие на прокуратурата. За догодина може да е появят, ако успеят наистина да изчегъртат всичките ви калинки, набутани навсякъде по администрацията. Вече се видя, как независимо че сте втори, сте малцинство в парламента.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мога да позволя гербиджа с песента на Азиз - "Как боли". Слушах ги по радиото, още не могат да разберат, че тяхната ера свърши.
40
2
 
8
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До шаман с фуражка. Дори и така да стане любимият ви ГЕРБ няма да се върне на власт. Не го ли разбрахте вече това!
39
2
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
естествено че е с компромиси при тази изб активност никои не е победил затовакоалиция и компромиси меркел управлява 16 години с коалиция сега е същото самоси размениха първото и второто място
38
2
 
9
 
! Отговори
Фон дьо ТЕН преди 2 години
За 13г. , все надолу и надолу , ... и нищо СЪЩЕСТВЕНО !
37
0
 
4
 
! Отговори
герберска логика преди 2 години
Яко 4+6 е десет от тука следва че интеграл хикс де гикс е логаритъм от хикс
36
7
 
20
 
! Отговори
!@#$ преди 2 години
Абсолютно всеки компромис е смислен само и само да изчегърка крадливата шайка на Герб от всички пластове на властта!
35
4
 
8
 
! Отговори
Отговор на44 преди 2 години
В джобовете на превилегированите герберуги.
34
20
 
7
 
! Отговори
Въпрос? преди 2 години
Радевците лъжеха,че при ГРРБ се крадяли по 8 млрд лв годишно. Искал да питам къде са сега тези 8 млрд лв, защо някак си не излизат, а вземаме нови и нови заеми?
33
2
 
14
 
! Отговори
ПДуловскаП преди 2 години
Естествено , само тъпанарите и мутромилиционерите не разбират необходимостта от компромиси в политиката!
32
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ще ви изчегърта на местните избори догодина
31
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма по добри от ГЕРБ но ред е на младите
30
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ са 1 до сега и вдигнаха летвата много високо. Киро ако се справи поне на 50% ще е изненадя
29
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво говориш лельо, обаче като гледаме мазните физиономии на Красенцето Кралев, на Биков, на Пеевски и другите ви бандюги, как да ви вярваме. Хайде, ще ви видим като дойде време за съдебна реформа, за смачкване на корупцията и бюрокрацията... Не вярваме да сте се променили с тези мутри начело. За вожда ви въобще да не говорим