ГЕРБ: Мнозинството ще е резултат от компромиси

Коалицията обеща толеранс на новото правителство
Обновена: 3 дек 2021 11:14 | 3 дек 2021 09:51, Красимир Ангелов
71
ГЕРБ: Мнозинството ще е резултат от компромиси
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"През тази година два последователни парламента се провалиха. Този провал беше наказан с рекордно ниска избирателна активност и срив за партиите, които участваха в него. Това са фактите и всички се съобразяват с тях. Настоящият парламент не разполага с голяма легитимност, за да си позволи авантюри и да създава скандали", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ по време на  първото заседание на 47-омото Народно събрание.

Тя бе категорична, че мнозинството в този парламент ще е резултат от компромиси.

Още по темата
" Не е ясно колко български граждани бяха лишени от правото си на глас. Всяка илюзия, че някой може да диктува ще се разбие, както се разбиха илюзиите на партиите на протеста. Осъзнаваме напълно необходимостта от създаване на ново правителство и работещ парламент като първа крачка за излизане от кризата", посочи Атанасова и добави, че илюзиите ще бъдат разбити в това Народно събрание.

"Надявам се, че грешките, които провалиха последните два парламента, няма да се повторят. Осъзнаваме необходимостта от създаване на редовно правителство и работещ парламент, за приемане на спешни мерки.

Още от днес може да разчитате на разумно и отговорно отношение от страна на коалицията ГЕРБ-СДС“, увери Атанасова.

По думите в 47-отоНС коалицията ГЕРБ/СДС ще бъде опозиция на очертаващото се "ляво-либерално управление".

"Наясно сме, че предизвикателствата пред страната са много големи и за там трябва политическо съгласие по най-важните теми",, посочи още Атанасова и изрази готовност от страна на ГЕРБ да подкрепят всяко предложение, касаещо българския национален интерес.

"Наясно сме колко е важен подхода на опозицията към управляващото мнозинство", увери още тя и гарантира, че ако бъде съставено правителство на страната, то ще може да разчита на известен толеранс от страна на ГЕРБ и може да разчита на помощ в създаването на Бюджета 2022 година.

"Ще настояваме всяка стотника държавен дълг да бъде обоснована и изразходвана разумно. Ще се противопоставим доходите на гражданите да се увеличават чрез вземането на заеми", категорична бе Атанасова.

Първият проект за решение на ГЕРБ/СДС е за мраториум за теглене на нов държавен дълг до създаването на ново правителство, стана ясно още от думите й.

"Очакваме още през 2022 г. 8 милиарда лева да бъдат предвидени в бюджета, ако това не се случи, това означава, че корупцията е била предизборна лъжа", каза още Атанасова. От нас зависи да дадем увереност на българите, че могат да живеят в страна на сигурност и спокойствие. Това ще им върне доверието в нас, завърши още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
7
 
4
 
! Отговори
Излизане от кризата! преди 2 години
Компромиси с мнозинството на путинистките и етническите партии изобщо няма да доведе до излизане от кризата, а до задълбочаване на кризата и финансов крах. Единственото спасение за българската държава е близката война, която феодалите ще започнат, за да бъдат сразени завинаги. Битката при Армагедон не може да се отмени...
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ама верно ли оная -''Ходи пеша бе!''от Кърджали,даряващата дърти килими, е влезла на тия избори в НС?
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 29 По-убава няма как да стане, но с цайси IQ-то й изглежда по-високо, заприличва на цели 90.
25
5
 
16
 
! Отговори
Караяна Цветова преди 2 години
Не си спомням Герб да са имали мнозинство без компромиси....сега СДС са наред да ги изцедите и затриете!!!
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С очилца изглежда по-интЕлегентна.
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деска къде са ти цайките?С тях си по-убава!
22
4
 
18
 
! Отговори
мното ми е гот! преди 2 години
ГЕРБ уpиниpат течност за газена лампа от злоба. Изключително ми е приятно! :)
21
1
 
10
 
! Отговори
ВСофия-няма софиянци преди 2 години
има само такива, които са от известно време софиянци..... Старите софиянци са извън България....
20
18
 
4
 
! Отговори
Цвете е... преди 2 години
в сравнение с другата Деса-генералската метреса....
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради тая Герб загубиха. Никой не я диша.
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десислава Атанасова има естествено противно излъчване. Груба грешка на ГЕРБ да я ползват за лице. Поне половин милион гласоподаватели е отрватила. Много злобна и лъжлива!
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Циба.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рачков мечтае ицето да си е тука,а аз за какво мечтая?Аз мечтая мафиотчо от Банкя да е с доживотна присъда в Пазарджишкия!!
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тежката артилерия .... от леки жени трудна работа!
14
10
 
4
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
"Очакваме още през 2022 г. 8 милиарда лева да бъдат предвидени в бюджета, ако това не се случи, това означава, че корупцията е била предизборна лъжа" - сега ще разберем :)
13
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тежката артилерияИ какво от пусто от пазно, като боравят с факти. Отговориха простичко и ясно на нападките на Кирчо. Ако обещават, че ще спрат"кражбите"на ГЕРБ. Онези митични 8милиарда. Просто да ги включат в приходната част на бюджета, а не да планират милиарди нов дъл. "Иначе всичко това е предизборна лъжа". Вече се разбра и защо са били екшъните в БКК. Вече си имаме нов голям играч на оръжейния пазар. Та 8 милиарда кражби ли?
12
3
 
23
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
ГЕРБ и Тиквата отидоха в най-лошата историяна България.Лично аз бях заплашван много пъти и веднъж уволняван по политически причини и тов частна обслужваща фирма.
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Офф ами вашето управление какво беше *** кифло ?! ВМРО крепи на Боко топките срещу мерси ли? Да не говорим, че и ДПС пряко подкрепяше властта
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деса мелинса вместо да глади ризите на кмета на Котел, тоест на мъжа си ,се занимава с несвойствени неща.
9
4
 
28
 
! Отговори
Защо? преди 2 години
Любопитно ми е защо продължавате да ни показвате какво са казали ГЕРБ. Нали видяхте, че не ги избраха? Очевидно никой вече не го интересува тяхното мнение! Може би освен вас, днес.бг...