Нинова предупреди: Не бива да допускаме и политическа криза

БСП ще работи за стабилно правителство
65
Нинова предупреди: Не бива да допускаме и политическа криза
Снимка: БГНЕС

БСП влиза в 47-ото НС с три приоритета, обяви червената шефка оставка Корнелия Нинова.

Първият е започване на истинската промяна на досегашния модел на управление, възстановяване на държавността и на принципа на разделение на властите.

Вторият е превеждане на държавата през кризите с грижа за хората.

Третият е активна проевропейска външна политики на равноправни партньори с останалите от ЕС за успешно приемане на Плана за възстановяване и устойчивост и придвижване на оперативните програми.

„Преди 5 години ние определихте управлението като паралелна държава и започнахме своята битка. Бяхме сами и не беше леко. Тогава посочихме и най- големите ни врагове, а те не бяха ГЕРБ, а апатията, страхът и отчаянието на хората, че нищо не може да се промени. Ни се стараехме да им дадем сили и кураж и преди една година хората излязоха на площадите и поискаха промяната“, припомни Нинова.

Още по темата
„И ние днес разбираме задачата си да направим тази промяна която се състои в прости неща - закони за хората, контрол върху прилагането им и справедливо правосъдие за този, който ги е нарушел“, каза още тя.

Соцлидерката предупреди, че се намираме в здравна и социална криза и не трябва да допуснем да влезем и в политическа криза.

„Най-важната задача сега е да помогнем на хората в зимните месеци, да стабилизираме икономиката и да се справим с пандемията. За нас най- големият проблем е ръстът на цените, обедняването и много бързо трябва да предприемем мерки за хората, които не могат да си плащат тока, да се увеличат доходите и пенсиите, да осигурим медикаменти и апаратура и за всичко това трябва да имаме работеща икономика и да положим усилия за оперативните програми и плана за възстановяване“, каза тя.

Нинова припомни, че БСП има програма за първите 100 дни управление, която е финансово разчетена.

Тя настоя, че БСП ще положи усилия да има стабилно мнозинство.

"Попадаме в безпрецедентна ситуация – служебен кабинет, който е направил бюджет, очертаващото се мнозинство, което има свой бюджет и невъзможност до края на годината да бъде приет нито един от двата. Искаме де се погрижим за хората“, отсече тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължаваме да крадем България, а простият невеж и неосъзнат духовно народ ,продължава да бъде лъган и поставен долу.Левски Ботев и другите революционери дали като ви гледат от невидимия разумния свят,се радват в какво сте преврнали страната и какви хора живеят в нея? Питам и оговор не искам. Хората трябва да се вразумят!
56
2
 
0
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Нинова , Плевнелиев , Борисов , Татяна Дончева , Мая Манолова .Виц са тези Хора . Трябва да го Пенсионират - не разбират нищо от Държава .
55
0
 
6
 
! Отговори
Баба Яга преди 2 години
Нинова, самата ТИ си политическа криза!
54
1
 
4
 
! Отговори
охо бохо преди 2 години
Онази вечер Нинова , Кирчо и Асенчо си правиха влакче . Корни си сложи коланчето и беше по средата , Асенчо отпред , а Кирчо отзад . Пуф-паф , пуф-паф .
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най -послушния и зависим човек от Боко, ликвидирал БСП , ЗАЩО ГО СЛУШАТЕ ВЕЧЕ?
52
1
 
8
 
! Отговори
Стар комсомолец преди 2 години
Аз си искам БСП! Искам си Овчаров, Румен Гечев ,Масларова ,вигенин и Пирински..... С тях заплатата ми, както при Виденов, ще бъде 200000 лева!ВЕНСЕРЕМОС!
51
1
 
12
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Другарката нинова, и другите, които "хвърлиха" уж оставките, съвсем резонно след историческите провали на "своите" партийки, отново са в светлината на прожекторите. Кой ги изтика на първи план? СУВЕРЕНА? Не е. Тогава кой? Питаме само. Молим за публичен отговор.
50
2
 
11
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Нинова имала Програма за управление на страната за 100 дни. Тази да не си мисли,че тя ще управлява държавата. Стига е внушавала,че едва ли не БСП е управляваща партия в България. Всичкото им Национално на БСП......то Национален съвет,то пленум,то конгрес...Тази не разбра ли,че Комунизма свърши в БГ.
49
1
 
3
 
! Отговори
4 преди 2 години
Защо Хоризонт не предаде речта на Нинова!Някакви междинни новини не са основание !това беше провокация!
48
1
 
9
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
хората те гонят отвсякъде ,но ти продължаваш с заучените фрази или си много нагла или си много тъъъъъ....,но едно е сигурно кризата на възрастта ,те е хванала
47
1
 
9
 
! Отговори
Bungar преди 2 години
Нинова стига е използвала грандомански наименования...Свиквала Националния съвет??? Ами тя има само Партиен съвет,какво му е Националното на Партийния и съвет.Пленуми,конгреси,национални съвети бяха актуални само за БКП единствена партия,но сега партии бол и никоя не може да си кръщава ...Национални....
46
2
 
6
 
! Отговори
Пенчев преди 2 години
Нинова,докато ти си в политиката виунаги ще има политически кризи ! Айде,чиба от там !Няма друго място по света,където някой да си е подал оставката и да продължава да раз вява байрак и да се дзвери и костопери,че и да командва ! Знаем те колко струваш и как умееш да се криеш зад ласкателски приказки и обещания ха-ха-ха!
45
2
 
8
 
! Отговори
НАЛЕ преди 2 години
Може да е КРАДЛА , ама си е точна !
44
7
 
5
 
! Отговори
от някъде ... преди 2 години
До Някой си... На фона на ДЪЛГЪТ който остави герб в хазната , само НЯКАКВИ СИ 38 МИЛИАРДА , КАК ТИ СЕ СТРУВА ???Къде е Баце да каже , защо ги откраднаха с ШАЙКАТА !?
43
0
 
2
 
! Отговори
Жхйййй преди 2 години
Стига да се договорите
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харесвам Нинова и БСП, но искам да кажа и си изплача мъката, да се знае, аз харесвах много АЛДЕ и те бяха на сърцето ми, заедно с оранжевия цвят, но бях под майнд контрол и друг контрол и под страх, затова не успях да ги избера, но ги обичам и винаги ще ги обичам!
41
3
 
14
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Тая година се изтеглиха тихомълком 4 млрд. нови заеми. За догодина са заложени в бюджета скромните само 12 млрд. Господ да я пази тая държава от пр_остия и народ, докарал тия на власт!
40
1
 
13
 
! Отговори
Давай, майче! преди 2 години
Другарката е паднала от Луната.Политическата криза започна преди 8 месеца. Тази не знае и елементарни неща случили се в България прз 2021г. Живее си в един неин болшевишки свят.А може би се прави на ни чула ни видяла????
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тая не подаде ли оставка ?
38
2
 
18
 
! Отговори
Мдаааа! преди 2 години
Новите клоуни на България ще ни докарат много сълзи ! Нооооо, каквото посееш , това жънеш ! Доста народец забрави мъдростта на дедите ни !