Звънецът удари, новите 240 депутати се заклеха

Заседанието е председателствано от Силви Кирилов
Обновена: 3 дек 2021 09:13 | 3 дек 2021 09:08, Камелия Цветанова
67
Звънецът удари, новите 240 депутати се заклеха
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Точно в 9 ч. най-възрастният депутат Силви Кирилов от ИТН направи проверка на кворума, за да открие тържественото заседание на 47-ото НС.

В пленарната зала се оказа, че са 228 народни избраници.

Още по темата
На първото заседание народните представители ще положат следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се."

След полагането на клетвата народните представители подписват клетвени листове.

„Днес сме свидетели на необикновена ситуация - липса на доверие в институциите и и политическата система. В обществото няма усещане за справедливост, бедността е ежедневие и засяга все повече сънародници. Около 2 милиона българи са извън страната и повечето от тях са млади хора, студенти, специалисти в отделни области“, каза най-възрастният депутат в 47-ото НС Силви Кирилов от ИТН при откриването на тържественото заседание. .

„Дами и господа, много съм радостен и щастлив да видя толкова млади хора в състава на 47-ото НС. Аз вярвам в младите, защото те носят нов поглед, нови идеи, много енергия, свои цели и очаквания. На тях искам да напомня думите на двама велики мислители и философи – свободата не е да правиш това, което искаш, а да правиш това, което не искаш. Време е да загърбим своите амбиции в името на очакванията и обществените интереси“, призова той.

На първото заседание народните представители положиха следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се."

След полагането на клетвата народните представители подписват клетвени листове.

В пленарната зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

На първото заседание на 47-ото Народно събрание присъстват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният премиер Стефан Янев и членовете на служебното правителство. В залата са и представители на Конституционния съд, на съдебната власт, на различни държавни институции, на дипломатическия корпус и на регистрираните в страната вероизповедания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Boku ninova te sadmina i posmina jako ti se pischi boku atanasova schte te madira ako te boli glavata tja umee dajna e kato natalito aide bonu na sluka
8
0
 
3
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Клетвата-добре,ама кога,ще се колят?
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
S tlasti saplati koli schofiori i kuponi da bg pensioneri gola voda sa narida da *** supata kakto do sega edni i saschti jivkovisti 4engeta dasvhni deputatki selenduri .hubav nikulden scharanite sme nie bg tap narod nai bednata v eu darjava s mutri bogataschi i sem im
6
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точка 1 да е импийчмънт на резидент румен радев -разединителят на България и нейн пряк разсипник!
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще видите промяната на харвардския мошеник и кокорчо! Вдигане на данъци, вдигане на максимален осигурителен праг, вдигане на битови сметки, вдигани на цени, жална ви майка!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заклевам се да крада, до сетния си дъх така ли се заклеха
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'свободата не е да правиш каквото искаш, а това което не искаш' ---- значи ако искам да вляза в технополис и не мога трябва да се убода с експериментални химии за които никой не носи отговорност и тогава ще имам това право, тази свобода на движение гарантирана ми от конституцията?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гладни гашници и шушумиги, ушите им светят на светлината от лампите,а след половин година ще замязат на певски преди дубайския спецназ кютек,че сега мяза на Славена Вътова.
1
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САМО ГЕРБ, САМО БОЙКО БОРИСОВ!