Асен Василев: Очакванията са следващата седмица да има правителство

Идеята била всеки коалиционен партньор да има вицепремиер
4 дек 2021 14:06, Елка Василева
181
Асен Василев: Очакванията са следващата седмица да има правителство
Снимка: архив, БГНЕС

Очакванията на „Продължаваме промяната” са в рамките на следващата седмица да има правителство. Това обяви съпредседателят на политическата формация Асен Василев пред Нова тв. Все още обаче не е достигнато до точката да има подписано коалиционно споразумение, което може да стане към края на следващата седмица, уточни той.

Василев посочи, че все още се уточнява структурата на Министерския съвет. Идеята обаче е всеки от коалиционните партньори да има вицепремиер. Самият той ще е предложението на ПП за финансов министър.

Още по темата

„Надявам се утре към края на деня да имаме текст, който да можем да обсъдим с различните партийни лидери. В понеделник или вторник да започнат процесите по доуточняване на всички текстове и придвижването им към партийните органи за получаване на мандат за подписване на коалиционно споразумение”, допълни Василев.

Коментар от Василев дойде и за броя на министерствата. Все още не е ясно дали ще има такова за държавните дружества. „Има различни предложения, идеята е да са едно или две повече, като някои от министерствата се разделят. Едно от тях е за електронното управление. То ще дръпне структури от различни ведомства”, каза съпредседателят на ПП.

Уточнение от Василев дойде и за министрите в кабинета. „Това все още се обсъжда в зависимост от структурата. Ще бъде горе-долу пропорционално на гласовете, които партиите имат в парламента”, каза той.

Министерствата, на които „Продължаваме промяната” държи и за които са предложили да са водещи, са тези на финансите, на вътрешните работи, на икономиката, за което смятат, че имат голям експертен потенциал.

„Има министерства, където нашият експертен потенциал е по-малък, а част от коалиционните партньори имат доста повече експерти в тази област”, обясни Василев. Той потвърди, че Бойко Рашков ще бъде номинацията за силов министър.

От Василев обаче не дойде категорично потвърждение, че Николай Събев и Стефан Янев влизат в състава на Министерския съвет.

„В момента структурираме правителство с четиригодишна програма с идеята то наистина да направи промените, които се необходими на страната и да избягаме от политическите кризи”, допълни той и поясни, че България има нужда от стабилност.

Василев обясни защо преговорите, в които се обсъждат имената, не са публични. „Не мисля, че е коректно да се казва този човек е добър, а онзи - не и публично да се обсъждат силните и слабите страни”, уточни съпредседателят на ПП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За момента по сметките на Дянков се губят 7 милиарда лева. Алооооо, крадцитеее, алооо, Радев и БЕЛЧЕВ, ами я по- кротко, беее! Тръгнали сте с голямата кошница да крадете!!! Нали знаете, че ви гледат в ръчичките???
122
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо харвардските мошеници теглиха по половин милиард всеки понеделник който трябва да плащат децата и внуците ни? И никой не обяснява какво се случи с излишъка от Борисово време? Как така служебната хунта го излапа за някакви си шест месеца? И къде потънаха парите за магистрала Хемус?
121
0
 
10
 
! Отговори
Краси Радков преди 2 години
А бе , къде е батко ? Чалгарят да не се е споминал ? Ни вест , ни кост от него напоследък ! Никаква "умна" мисъл не е изцепил !
120
0
 
9
 
! Отговори
Ъхъ! преди 2 години
Следващата седмица започва големото крадене ! Отсега се облизват !
119
2
 
10
 
! Отговори
бъдете сигурни преди 2 години
бъдещето на българския народ управляван от усмихнатите костюмчета е само едно - заем след заем , живот на заем !
118
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големият келепир сега е, да влезеш в политиката. Първо, се пробваха чалгарите на Слави. След като изпопадаха излишните, десетина човека се наредиха на държавната софра. Наред са ПП, след като се разнесе пушилката и от тях ще останат ентусиасти за милиони и постове. Накрая, може и да имаме редовно правителство с широка коалиция, без да си изчегъртваме бъдещето, като държава.Защото никой луд няма да инвестира в държава, в която вместо да се приема нормално власта, се изчегъртва предишната.
117
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко, което са научили на запад е, да си правят мощен ПиАр. Да облъчват наивниците с розов прах от заблуди и сладки обещания. Ултра леви популисти, с излъскани биографии, зад които не стои нищо. Които си подхвърля чужди милиони, между свои фирми и лобита.
116
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подавай си оставката, докато не сме се захванали с тебе.
115
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ПП много харесвали Рашков . Еми да, някой трябва да прикрие изборната измама и предстоящите кражби. Рашков лудия е перфектен за това. Но не се учудвайте , все пак генерал е начело на държавата , те така управляват банановите държави , с насилие и манипулации. Вкусни ли са бананите скъпи мамуни.
114
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви инвестиции, само като ви видят какви сте неваксинирани никой няма да дойде тук, за капацитета да не говорим, на думи големи в леглото заспиват веднага ама иначе голям го вадят.
113
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 129 Само ще сънуваш европейски доходи но няма как да стане това при демографски срив, слаба икономика и липса на чуждестранни инвестиции. Не е чудно, че няма чуждестранни инвестиции в България, тъй като първото изискване на чуждите инвеститори е добра демографска картина, каквато нямаме.
112
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез не говорят за европейски доходи , сигурно ще дигат с по 60 лева на година , 4 години 240 лв. Ако стане така направо е чиста набутвация за тез дет са гласували за тях хахаха.
111
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 124 По добре 300 лв. пенсия на предишните цени, отколкото 413 лв.на сегашните цвни.
110
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И промяната продължава с Бойко Рашков , новото лице на честните и почтените. Ако не беше трагично щеше да е много смешно. Жална и майка на България , ама така става като му е толкова акъла на простия народ и подкрепя само ***.
109
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и нищо да не се случи,но поне има малко надежда.Досега положението беше безнадежно и ми идеше да хвана тоягата.
108
6
 
10
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
Дано има правителство по-скоро, че глупостите на Радев вече не се издържат!
107
1
 
3
 
! Отговори
И още преди 2 години
От Нова година добавки ще има само за тези пенсионери, които след увеличението на пенсиите от 25 декември ще останат под линията на бедност, каза днес Василев. Те ще получат добавка, която да изравни пенсиите до 413 лв., колкото е линията на бедност за тази година. "Всички други пенсии ще бъдат вдигнати между 13 и 20% в зависимост от стажа", каза Василев.
106
2
 
14
 
! Отговори
ДемоглаДСията идва! преди 2 години
След крадлив Преход и лъжедемокрация, това е положението!
105
0
 
8
 
! Отговори
Чети за власт-пари: преди 2 години
"В парата, в бизнеса се влиза с три неща - с взлом, с ум или с женитба. - Буров
104
6
 
5
 
! Отговори
МНОГО ИНТЕРЕСНО преди 2 години
До Интересно Родителите ти са там,работят и плащат следването,както е при Кирчо или сам бачкаш и учиш.Аз за моя син теглих голям заем да учи в Американския,но си заслужаваше.Е ,не е Харвард,но не е и Герджиковия СУ.