Асен Василев: Очакванията са следващата седмица да има правителство

Идеята била всеки коалиционен партньор да има вицепремиер
4 дек 2021 14:06, Елка Василева
181
Асен Василев: Очакванията са следващата седмица да има правителство
Снимка: архив, БГНЕС

Очакванията на „Продължаваме промяната” са в рамките на следващата седмица да има правителство. Това обяви съпредседателят на политическата формация Асен Василев пред Нова тв. Все още обаче не е достигнато до точката да има подписано коалиционно споразумение, което може да стане към края на следващата седмица, уточни той.

Василев посочи, че все още се уточнява структурата на Министерския съвет. Идеята обаче е всеки от коалиционните партньори да има вицепремиер. Самият той ще е предложението на ПП за финансов министър.

Още по темата

„Надявам се утре към края на деня да имаме текст, който да можем да обсъдим с различните партийни лидери. В понеделник или вторник да започнат процесите по доуточняване на всички текстове и придвижването им към партийните органи за получаване на мандат за подписване на коалиционно споразумение”, допълни Василев.

Коментар от Василев дойде и за броя на министерствата. Все още не е ясно дали ще има такова за държавните дружества. „Има различни предложения, идеята е да са едно или две повече, като някои от министерствата се разделят. Едно от тях е за електронното управление. То ще дръпне структури от различни ведомства”, каза съпредседателят на ПП.

Уточнение от Василев дойде и за министрите в кабинета. „Това все още се обсъжда в зависимост от структурата. Ще бъде горе-долу пропорционално на гласовете, които партиите имат в парламента”, каза той.

Министерствата, на които „Продължаваме промяната” държи и за които са предложили да са водещи, са тези на финансите, на вътрешните работи, на икономиката, за което смятат, че имат голям експертен потенциал.

„Има министерства, където нашият експертен потенциал е по-малък, а част от коалиционните партньори имат доста повече експерти в тази област”, обясни Василев. Той потвърди, че Бойко Рашков ще бъде номинацията за силов министър.

От Василев обаче не дойде категорично потвърждение, че Николай Събев и Стефан Янев влизат в състава на Министерския съвет.

„В момента структурираме правителство с четиригодишна програма с идеята то наистина да направи промените, които се необходими на страната и да избягаме от политическите кризи”, допълни той и поясни, че България има нужда от стабилност.

Василев обясни защо преговорите, в които се обсъждат имената, не са публични. „Не мисля, че е коректно да се казва този човек е добър, а онзи - не и публично да се обсъждат силните и слабите страни”, уточни съпредседателят на ПП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През соца заплатата ми беше 2 чифта дънки
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекалено самонадеяно е, да смяташ, че от теб започва светът. Спряганият за шеф на парламента пък, реши, че именно с него ще започне истинската парламентарна република?!Премиер, който попълва декларация с невярно съдържание и нарушава конституцията, как ще иска от останалите, да я спазват?Кой луд, ще инвестира в България, ако всяко следващо правителство изчегъртва предишното? В избори безкрай.Боже, съхрани България!
81
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дъжерката на буц откъде има пари за къща в Ел Ей и за апартамент на Сан Стефано на скоро?Сетих се,тате и подари,а сега я направи акционер в Дънди,който ни изнася златото без пари.Знаеме се,не се хабете да ни убеждавате колко сте "честни" ти да видиш.Бъдете щастлиФТ,както казваше един от Гоце Делчев.
80
2
 
4
 
! Отговори
Промяната свърши преди 2 години
Спомням си 1990г правителството на Димитър Попов заплата 250 лв + 500лв индексации при курс на долара 28лв - вземали сме 25 долара заплата. Сега средната заплата е 900 долара или жизнения стандарт се е увеличил 36 пъти
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооо, а пък ние какви очаквания имаме още от едно време, ако започна да ти разправям- бедна ти е фантазията, ама така си и останахме с едните очаквания да си очакваме...
78
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек,който обича класическа музика и свири на пиано и виолончело не може и да се сравнява с онзи,в който в главата му са пачки и чекмеджета.
77
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро и Асен от къде имаха пари да учат в Харвард, като средната заплата през 2005г беше 300лв или 100 долара?
76
7
 
3
 
! Отговори
Не са парите,а акъла преди 2 години
Отишли са да живеят там от "хубав" живот тук.Буци като има парици,защо не учи в Харвад,а в училището на мутрите?Един език да беше научил,да не се излага с конграчулейшъна и парле ву франсе пред гостите.
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 89 - Напълно прав си но испускаш индексациите от 1990г от 400 лв
74
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Каква мистерия? Бойко крал по няколко милиарда на година , а имаше за всички и заплатите се увеличаваха , инфлация 1-2 % на година , а сега като не може да краде и милиардите са налични ,новите теглят големи заеми да "запълват дупки". Къде потънаха неоткраднатите милиарди от Бойко и новите милиарди външен дълг. Пълна мистерия, някой да обясни !!!
73
1
 
16
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Киро и Асен от къде имаха пари да учат в Харвард?
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 89 Иван Костов и Бойко Борисов ще бъдат записани със златни букви в българската история за 20 години вдигнаха 1000 пъти жизнения стандарт в България
71
0
 
13
 
! Отговори
Ицо Казиното преди 2 години
Бих искал да чуя идеи от Ицо Хазарта за управлението на България.
70
6
 
2
 
! Отговори
Защо сме зле преди 2 години
Комунистите ни завещаха през 1990г 11 милиарда долара дълг при курс на долара 25 лева за долар при средна заплата 220 лв. Сега имаме 10 млрд дълг при курс 2лева за евро и 1500 лв средна заплата
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки грък дължи чрез държавата 40 000 евро
68
1
 
5
 
! Отговори
Публичен дълг преди 2 години
Към днешна дата 10 милиарда евро
67
1
 
6
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ЩЕ ПОДПИШАТ С ДЯВОЛА САМО И САМО ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ПАРАТА- А ВИЯ БЛЕЕИТЕ МИЛИ МОИ !!!!!!!!!!
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Относно дългъ всеки японец дължи 80 000 долара дълг, българина има едни 1500 евро
65
0
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Абе верно и при султана сме били в пьти по добре тогава се е плащал плоският даньк - десятакаСега има още - 20 процента други даньци освен него и още -20 ддс
64
4
 
4
 
! Отговори
Смятайте преди 2 години
Комунистите ни завещаха през 1990г 11 милиарда долара дълг при курс на долара 25 лева за долар при средна заплата 220 лв