Асен Василев: Очакванията са следващата седмица да има правителство

Идеята била всеки коалиционен партньор да има вицепремиер
4 дек 2021 14:06, Елка Василева
181
Асен Василев: Очакванията са следващата седмица да има правителство
Снимка: архив, БГНЕС

Очакванията на „Продължаваме промяната” са в рамките на следващата седмица да има правителство. Това обяви съпредседателят на политическата формация Асен Василев пред Нова тв. Все още обаче не е достигнато до точката да има подписано коалиционно споразумение, което може да стане към края на следващата седмица, уточни той.

Василев посочи, че все още се уточнява структурата на Министерския съвет. Идеята обаче е всеки от коалиционните партньори да има вицепремиер. Самият той ще е предложението на ПП за финансов министър.

Още по темата

„Надявам се утре към края на деня да имаме текст, който да можем да обсъдим с различните партийни лидери. В понеделник или вторник да започнат процесите по доуточняване на всички текстове и придвижването им към партийните органи за получаване на мандат за подписване на коалиционно споразумение”, допълни Василев.

Коментар от Василев дойде и за броя на министерствата. Все още не е ясно дали ще има такова за държавните дружества. „Има различни предложения, идеята е да са едно или две повече, като някои от министерствата се разделят. Едно от тях е за електронното управление. То ще дръпне структури от различни ведомства”, каза съпредседателят на ПП.

Уточнение от Василев дойде и за министрите в кабинета. „Това все още се обсъжда в зависимост от структурата. Ще бъде горе-долу пропорционално на гласовете, които партиите имат в парламента”, каза той.

Министерствата, на които „Продължаваме промяната” държи и за които са предложили да са водещи, са тези на финансите, на вътрешните работи, на икономиката, за което смятат, че имат голям експертен потенциал.

„Има министерства, където нашият експертен потенциал е по-малък, а част от коалиционните партньори имат доста повече експерти в тази област”, обясни Василев. Той потвърди, че Бойко Рашков ще бъде номинацията за силов министър.

От Василев обаче не дойде категорично потвърждение, че Николай Събев и Стефан Янев влизат в състава на Министерския съвет.

„В момента структурираме правителство с четиригодишна програма с идеята то наистина да направи промените, които се необходими на страната и да избягаме от политическите кризи”, допълни той и поясни, че България има нужда от стабилност.

Василев обясни защо преговорите, в които се обсъждат имената, не са публични. „Не мисля, че е коректно да се казва този човек е добър, а онзи - не и публично да се обсъждат силните и слабите страни”, уточни съпредседателят на ПП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ги търпите тези клоуни кокорчовци да ви се правят на шефове? Нито ще ви направят по-богати, нито ще подобрят качеството ви на живот, нито нищо. Къде е далаверата? Какво печелите вие от цялата тази мамунска работа?
62
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Трябва да има по един мандат,защото при три се о...сират.Видяхме.
61
2
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
..и при Султана --раята е била в пъти по-добре от сега....въпреки , че и тогава е имало джелати , като Рошковия....
60
2
 
1
 
! Отговори
чети преди 2 години
до 72 Държавния дълг през 1989г е 11 милиарда долара
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия има 400 милиарда долара държавен дълг, а Гърция има 450 милиарда
58
0
 
3
 
! Отговори
Това ще е "пром преди 2 години
...НОВИТЕ ДЪЛГОВЕ ---И ТЯХНОТО ИЗПЛАЩАНЕ ОТ РАЯТА!!!
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 68 Какви глупости пишеш. Да припомним, че в края на Живковия режим външният дълг бе 7,5 милиарда валутни лева. Тогава говориха за национална катастрофа, а сега е в пъти по голям
56
0
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Ако ГЕРБ,ДПС,БСП,Възраждане,Възраждане на Отечеството(чие отечество?,ПП,ИТакаНатаък...са уверени в честността си,то къде е проблемът да ни предоставят своите родословия? Искаме да знаем кои и какви са били прабабите и прадядовците им. При добра воля са нужни няколко часа за публикуване на информацията,която би възстановила едно погубено в политиката ни доверие. Хайде!
55
1
 
3
 
! Отговори
Инфантил преди 2 години
Заплатата минималната трябва да е поне 500? а минималната пенсия 300? и тука казвам Минимума, наясно съм, че НИЩО.
54
3
 
3
 
! Отговори
Относно дългъ преди 2 години
България вече има 84 милиарда лева брутен външен дълг като 60 милиарда са на частния сектор и 24 милиарда са на публичния сектор. Тоест сега България има по малък външен дълг от социализма
53
3
 
1
 
! Отговори
АНГЕЛА МЕРКАНТИЛ преди 2 години
Не знам дали са избрали министри,защото след 15 г се оттеглям от трона.
52
2
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
НЕМА ЛОШО....ОНИЯ 12-млрд./за 2022г. ...ЧАКАТ!!!..ГОТВЕТЕ СЕ ДА ГИ ПЛАЩАТЕ ...
51
1
 
4
 
! Отговори
Премъдър е радев преди 2 години
Братя, на Радев да се пклоним към светли бъднини каквото е низпослал за вас.. Премъдър е той слушате го, за да сте напътени несретници недни.
50
2
 
6
 
! Отговори
555 преди 2 години
Няма да мирясат докато не направят брутния външен дълг спрямо брутния вътрешен продукт 205% както е Гърция през 2020. През 2019 в БГ- БВД беше 25% от БВП( на трето място в евросъюза по най-нисък дълг) , а сега гони 40 %. С тия темпове нищо чудно да настигнем гърците , но не по стандарт на живот а по задлъжнялост. Стягайте коланите към последна дупка !
49
2
 
8
 
! Отговори
Франкфуртералгемайне преди 2 години
тоя ми прилича Асан не на Асен.
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ще бъде представян да, само без втория и третия тоест половината от народа, *** и чуждопоклонници събрани от жажда и глад за поредната кражба за последните 30 години "демокрация".
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП почва пропадането на България!!!
46
5
 
9
 
! Отговори
почтен преди 2 години
ИМПИЙТЧМЪТ НА ПРЕЗИДЕНТА КОГА???
45
3
 
5
 
! Отговори
Лили Путин преди 2 години
Избра ли си министрите вече или..
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия пък кога са почвали някаква промяна, че сега я продължават?? Пародия!!!!