ГЕРБ не е изключено да подкрепи Кирил Петков

В ПГ на партията всички депутати са ваксинирани
4 дек 2021 12:19, Елка Василева
88
ГЕРБ не е изключено да подкрепи Кирил Петков
Снимка: архив, БГНЕС

В новия парламент ГЕРБ тръгва по пътя на опозицията. „Ние се въздържахме в подкрепата на Никола Минчев за председател на Народното събрание, защото беше принципна позиция на групата. Който и да беше предложен, ние щяхме да се въздържим. Това е избор на мнозинството и не е наша работа да казваме кой да бъде председател”, обясни Радомир Чолаков от ГЕРБ пред Нова тв.

По думите му задачата на Минчев няма да е лесна. Обясни обаче, че от партията биха му помагали. „Струва ми се, че всички политически сили в парламента трябва да му помагат, за да възстановяваме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година негативни отношения спрямо парламента. Те се дължат на обкръжението на президента и на лидерите на неговата политическа формация”, добави Чолаков.

Още по темата

Депутатът посочи, че от ГЕРБ, както всички, искат да има правителство, защото е време за това. Коментира и какво биха направили, ако Кирил Петков бъде предложен за премиер. „Време е да се поеме отговорност. Допускам, че може да гласуваме с „въздържал се”, не изключвам обаче и да го подкрепим. Ние ще бъдем конструктивна опозиция и не искаме да сме мрачни критикари”, заяви Чолаков.

Коментар дойде и за второто място, което ГЕРБ зае на последните парламентарни избори. „Причините са много. Със сигурност трябва да е имало умора от 12 години управление. Българинът обича новото, хубаво е да има такова. Всъщност, два пъти тази година му беше предложено ново. Единият път той избра грешно, но ново. Вторият път пак избра ново, надяваме се този път да е по-добре, макар, че съм скептичен”, добави той.

Чолаков обясни, че би искал новата власт да има „дълъг живот”, за да може да реализира намеренията си. „Те всъщност имат добри намерения и интересни виждания”, допълни той.

На въпрос дали от ГЕРБ биха подкрепили „Продължаваме промяната” за конституционни промени с цел сваляне на главния прокурор Чолаков обясни: „Конституцията беше променяна шест пъти, мисля четири заради съдебната система. И четири пъти беше направена грешка. Аз принципно съм против тези резки промени в Конституцията”.

Относно здравните мерки в парламента депутатът от ГЕРБ каза, че в групата на партията всички са ваксинирани. „Още в 45-ия парламент г-н Борисов даде личен пример, отиде и се ваксинира. И ние щем-не щем отидохме и се ваксинирахме всичките”, уточни Чолаков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро каза:Без вас и ДПС.
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще изкарат гласоподавателите си виновни и ще ги натопят по службите шефовете на администрациите и прочие но депутатите чистички. Те и от началството си са готови да се откажат само щото да си останат депутати, дори Рашков ще го преглътнат и дори и да се задавят пак ще се спасят нали са депутати и имат имунитет. Само не знам гласовете на герб дали ще са достатъчни. Другите ме съмняват да има правителство. Няма драма да има нови избори напролет, но проблема е социолозите да не излъжат пак.
46
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подзаглавието обяснява всичко.
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ..герб и ДПС се мажат ,страх ги е да не ги разследват за откраднатите милиарди ,всички на балатома гадове крадливи
44
2
 
5
 
! Отговори
Мустафа преди 2 години
България-това съм Аз!;))) Нема еле, нема геле! Довчера ГЕРБ риваха срещу канадецът Петков и колко нелигитимен български гражданин бил, но ето ме мен и в миг Петков вече е легитимен, а ГЕРБ дори смятат да не се въздържат в НС, а направо да го гласуват! И това все в името на България, т.е. на мен! "Възраждане" още вчера омекнаха, прошумоляха финикийски знаци по банковите им сметки. Накраа, сички ша са обединят и опозиция нема да има. Опозицията е вредно нещо за интересите на САЩ!
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишещите тук симпатизанти на герба ,какво става ,май вашите избранници обърнаха резбата ,страшавела, че ще има затвор )
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко ги прави на луди калинки всички герберски калинки.............Томата вече не знае как да се завърти по посока на вятъра на промяната на Боко................Томата е станал като вентилатор, а беше само ветропоказател и фурнаджийска лопата..................
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом братята Кирил и Асен не отиват при Боко и калинките му, Боко и калинките му отиват при братята Кирил и Асен....................Това е депесарска и пеевска мъдрост на ГЕРБ.
40
4
 
8
 
! Отговори
РАДЕВ-ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ преди 2 години
ВСИЧКИ НАРОДНИ ПАРИ, ОГРАБЕНИ ОТ ДС/БКП ГЕНЕРАЛИТЕ - МАЙСТОРА, ПАСКАЛ, ТЕНТО,БОБОКОВИ, БАНЕВИ АРАБАДЖИЕВИ, ВАСИЛЕВИ, ПРОКОПИЕВИ, ГЕРГОВИ, КОПРИНКОВИ............ ВРЪЩАЙ..... П А Р И Т Е.......!!........ ЦУНАМИ ОТ НЕВАКСИНИРАНИ..!!
39
5
 
8
 
! Отговори
ЛЪЖАТ преди 2 години
Няма ваксиниран политик! Всичките са със фалшиви сартификати ! Като Кунчев, който си замина! Бог да го прости!
38
3
 
17
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Боико рашков ще ги оправи
37
3
 
16
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Това,,щем не щем,,казва всичко за диктаторската партия на Боко.
36
9
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ГЕРБ ще им подложат динена кoра, та да се плъзнат, тези които толкова искат властта! Да, нека да поемат отговорност в тези тежки времена, но докато партиите се надцакват, хората умират: от вируса, от студ и от глад! Ще има ли народ и държава, които да управляват Кокорчовците и жадния за власт Радев!
35
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ затова загубиха изборите. Хората разбраха, че ги чака поголовна насилствена ваксинация под тежката и немилостива ръка на сикаджийската мутра от Банкя.
34
0
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Браво на сайта. Как хубаво и бързо триете коментари, иначе нямало цензура...! Избирателно, като няма никакви нецензурни думи, но някои трябва да пази благодетели си и всичко, което слиза като нареждания. Продължавайте в същия дух...!
33
5
 
12
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Ех колко пари заграби - герб за тези -13 г , даже др - костов ще остане засрамен пред своите другари от - герб все отбор комунисти
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДПС НЕ СА БАНДЮГИ, ТЕ СА АГЪНЦА В СРАВНЕНИЕ С НЯКОИ ДРУГИ ПАРТИИ , А И ПРЕЗ ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ НЯМАШЕ ТАКЪВ ТЕРОР, СТРАНАТА БЕШЕ ПО-СПОКОЙНА!
31
12
 
7
 
! Отговори
РАДЕВ СЕ УПЛАШИ..!! преди 2 години
ЗАПОЧВА ВРЪЩАНЕТО НА ЗАГРАБЕНИТЕ ОТ ОЛИГАРСИТЕ ПАРИ..!!.... А ОБКРЪЖЕНИЕТО НА РАДЕВ Е ОТ ОЛИГАРСИТЕ - БОБОКОВИ, БАНЕВИ, ЧЕРЕПА, ГЕРГОВИ, КОПРИНКОВ............. РАДЕЕЕЕЕВ, ВЪРНЕТЕ...... П А Р И Т Е..... ЗАГРАБЕНИ ОТ ОЛИГАРСИТЕ.....!!
30
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези вече са минало. Останаха само другите бандюги от ДПС, затова тотален игнор от всички. За 30 години, който се докосна до тях изгоря. Дори почтените български мюсюлмани се отвратиха от тези ченгета. Има надежда за България
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НОВОТО ЛИЦЕ НА ГЕРБ Е СДС, БСП БЕШЕ СМАЗАНА ОТ ВЪЛЦИТЕ(НЕ ЗНАМ КОИ СА, ГЛЕДАХ ГО НА КЛИП) И СЕГА Е СДС, САМО БУКВИТЕ ОСТАНАХА НА БСП - БСП, Т.Е. ИМАТЕ КОАЛИЦИЯ ГЕРБ, СДС, БСП(КОЯТО ДЕ ФАКТО Е СДС), ЗАТОВА НЕ СА МРЪДНАЛИ НИКОЙ ОТ БОЙКОВИТЕ И ЦЕЦОВИ ХОРА!