Петков: Ще предложим Рашков за вътрешен министър

Коалиционният договор ще бъде подписан в неделя
4 дек 2021 07:47, Елка Василева
437
Петков: Ще предложим Рашков за вътрешен министър
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" ще предложи Бойко Рашков за министър на вътрешните работи. Това обяви в предаването "Евродикоф" Кирил Петков.

"Когато говорим за някое лице, трябва и двамата с Асен да сме съгласни, не може да взимаме еднолично решение. И двамата с Асен сме харесали работата на Бойко Рашков и бихме се радвали да го предложим отново за вътрешен министър", обясни той.

Още по темата

Съпредседателят на ПП не коментира дали Корнелия Нинова ще бъде номинирана за вицепремиер, но бе категоричен, че няма да е кандидат за вътрешен министър. Първо в неделя ще бъде подписан коалиционният договор, тогава ще се коментират имена, увери Петков.

„Ние поддържахме комуникация с всички партньори. Срещнахме се късно с БСП, защото приключихме късно с консултациите. Не се крием от никой, вървим пеш. Ако се криехме, нямаше да има снимки. Отидохме да говорим. Нинова имаше притеснения от думи на Василев за бюджета. Отидохме да й обясним спокойно, че 1/12 за януари няма да е притеснение за никого и не е казус, заради който някой да каже, че не сме се справили”, обясни той.

Той посочи, че си говори с всички лидери на партии, с които от ПП преговарят, за да има консенсус.

„Ние няма на играем тези политически игрички на наши и ваши.Надеждата ни е да събираме най-правилните хора. После всеки има право да подкрепя, както иска. Не ме е страх от гласове „за”, каза още Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари